До колегите с Brock B1 16 инча - питане за гуми?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
До колегите с Brock B1 16 инча - питане за гуми?
Обмислям закупуването на Брок Б1 16ки - 9J - ET 15 всички 4тири броя. Колата ми е Е36 седан и бутната -30 отпред и -25 отзад, като след дни ще я повдигна отзад до -15мм.
Питането е - с какви размери гуми стават тази джанти без да пипам задната вежда и да не закача при натоварена задница? Както и за отпред дали ще дойдат много широки и къде да очаквам изненади някакви ако мога така да се изразя?
Също искам гумите да се леко стреч, но не чак грубо. И да не са много нисък профил, тоест 45, 50 или макс 55? Търся най-удачния и практичен вариант за ежедневка и в същото време да изглежда добре. Джантите в момента ми ги дават с гуми 225/55 но изглеждат прекалено високи и вероятно ще закача с тях.
Ако някой подпомогне с опит и снимки ще е чудесно. Тук почти нищо не намерих като инфо, а и гугъл вади само 17ки...
Питането е - с какви размери гуми стават тази джанти без да пипам задната вежда и да не закача при натоварена задница? Както и за отпред дали ще дойдат много широки и къде да очаквам изненади някакви ако мога така да се изразя?
Също искам гумите да се леко стреч, но не чак грубо. И да не са много нисък профил, тоест 45, 50 или макс 55? Търся най-удачния и практичен вариант за ежедневка и в същото време да изглежда добре. Джантите в момента ми ги дават с гуми 225/55 но изглеждат прекалено високи и вероятно ще закача с тях.
Ако някой подпомогне с опит и снимки ще е чудесно. Тук почти нищо не намерих като инфо, а и гугъл вади само 17ки...
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Re: До колегите с Brock B1 16 инча - питане за гуми?
С 225/55 няма да изглежда добре и ще закача. Варианта ти е 205 или 215 с височина от сорта на 40/45. Не съм абсолютно сигурен за размера защото знам как стоят на 17 ама предполагам че трябва да е близо. Май няма как да е с леко стреч и висока гума.
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8

Искам кола, да има мощен двигател, най-добре V10, ама айде, може и V8, да гори 2-3 на 100, да е малка като смарт, за да нямам проблем с паркирането, да има багажник като на бус, за да нямам проблем, като си ходя на село, да не се чупи никога и да е 5000 лева от магазина.

Искаш широки джанти с малък оффсет, но не искаш ниска кола.
Искаш да се съберат в калниците но не искаш ниски гуми.
Искаш стреч, но не искаш тесни и ниски гуми.
Искаш да изглежда добре, но и да е практично за ежедневка.
Е...
Премисли пак нещата, и ще ти се наложи да си промениш виждането за двете неща - стила ти на каране или виждането ти за добър изглед

За да събреш 9ки на 15ет ти трябва сериозен стреч (205/40) и малко камбър, за да не буташ веждите, макар, че се съмнявам и така да стане и . И на това като му сложиш 4 пръста до калника и сгурно ще изглежда страхотно.

Приятел, търся златната среда
Ти аналогия на питането ми нямаше нужда да правиш, достатъчно бе накрая написаното. Има и е имало хора тук и са пробвали до удачното. И съм благодарен ако споделят.
То и пича дето ми продава джантите вика - "ам те перфектно стояха на Е36 купе ниско с Айбах пружини и не жулеше" ама нещо не повярвах, защото имам опит с големи 17ки, които накрая разкарах. И затова тези ги пазарих без гуми. Аз изгъзици, като паркетна кола и да се претрепя не щЪ! Искам гуми на тези капли и ще им купувам според съветите ви - да мога да разчитам на съвместимост и безопасност. И да не се ебавам с ламарините по възможност
Ако бях написал - какви гуми, то тая тема щеше да е за кофата, или съпътствана от ненужни коментари какво душа ми сака!
А ако няма такъв подходящ филм - много лесно го пропускам

Ти аналогия на питането ми нямаше нужда да правиш, достатъчно бе накрая написаното. Има и е имало хора тук и са пробвали до удачното. И съм благодарен ако споделят.
То и пича дето ми продава джантите вика - "ам те перфектно стояха на Е36 купе ниско с Айбах пружини и не жулеше" ама нещо не повярвах, защото имам опит с големи 17ки, които накрая разкарах. И затова тези ги пазарих без гуми. Аз изгъзици, като паркетна кола и да се претрепя не щЪ! Искам гуми на тези капли и ще им купувам според съветите ви - да мога да разчитам на съвместимост и безопасност. И да не се ебавам с ламарините по възможност

Ако бях написал - какви гуми, то тая тема щеше да е за кофата, или съпътствана от ненужни коментари какво душа ми сака!
А ако няма такъв подходящ филм - много лесно го пропускам

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Колега трябвало е да си вземеш 17-ки моторспорт 7,5 на 8,5 с ет41 и без проблем си вкарваш 225 и 245 отзад и няма да жули никъде и ще си свиркаш и ще си караш. Тези твой джанти не са подходящи за е36.
- alexcivic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ибрахим
- Мечтае да кара: е36-ца с предно :)
- Детайли за колата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p4004524
Колега до 225 мисля че всичко ще е стреч,от там нататък от 45-55 ти си решаваш можеби 215/50 или 225/45 ще са най подходящият вариант,вече за ''жуленето'' в калниците имаш 2-3 жокера 1-ви отиваш на стенд и камбър-мамбър 2-ри вариант 1-ви+малко донапасване от твоя страна с монтирани вече гуми-джанти като използваш щанга и парцал навираш между гумата и калника и напъваш леко и внимателно там където опира,3-ти вариант е най крайния и пак се получава метода с ''некермана'' някъде гледах клип как повдигнаха колата с крик 'крокодил' навират дебелите книги и пускат рязко като точно преди това малко нагряват веждата за да няма напукана боя.В крайна сметка има ли желание има и начин,успех с начинанието и пиши и дай снимки като постигнеш целта.

Под стреч, имах предвид, че е неизбежно, но не и желано целенасочено от мен. Тоест да е достатъчен да приеме гумата на фона на калника. По принцип и аз мислех за 215/45 или 50 макс, но явно ще е проблемна. А 205 вече ще е нещо, което не желая. То продавача ако се беше сетил да снима колата в този вид с гумите и джантите преди да я продаде, щях да имам представа кое къде и как някак.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Не знам дали ще ти помогне
, но това е 225/40/18" на 9.5J ет~30 или нещо такова, -40 задни пружини на седан. Дано ти свърши някаква работа

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Аз имам нещо по-близо до колегата. Това е 8,5j ет13 с гума 215/50 и е -30мм отзад.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Vanqu1sh написа:Аз имам нещо по-близо до колегата. Това е 8,5j ет13 с гума 215/50 и е -30мм отзад.
Точно такъв 5цов Рондел имах

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Него с какви гуми го караше ?
Изобщо не се стигна до там да ги карам. Смятах, умувах, но не видях как просто ще стане това. Гумите бяха 225, но височина не помня. Сложих го рондела и стана бъги.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Абе има ли желание....
с 205/40 може да се кара без ядове от към веждите.

13 мнения
• Страница 1 от 1