Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
за проблемите с дисковата херния има лъч в тунела
http://discgenics.com/
тия са отбор маниаци генетици и биолози, които твърдят че са успели да вземат малко парче от диск, да създадат нова колония клетки (фиброза, хрущели и т.н ) специфични само за даденият пациент и ги нанасят в диска, диска се възстановява на 100%.
ако диска е само в дегенеративна фаза (напукан, изтънял) процедурата е с инжекция, ако е херния с имплант, който се вгражда и зараства пак на 100%. казват че са на финална права, правят последни изследвания и ще подават за патент,всички в медицината гледат към тхя, щото около 20% от населението в целият свят има проблем с дисковете.. така че тва е огормна пазарна ниша, успеят ли ще станат милиардери, гледам че вече продават и акции от фирмата си най-вероятно са близко. това го очаквах след 15-20г, ама като се замисля че вече се продават и принтери за органи...
м/ж от както почнах да пия повече вода (+ всекидневни тренировки) болките от дисковата херния намаляха с 99%. наскоро четох един дълъг доклад и ще посоча основната причина за дисковата херния.
-нарушаване процеса на осмоза. до около 12-14 годишен, дисковете се "хранят" с вода минерали и прочие чрез една вена, която като минеш тази възраст атрофира.
тогава дисковете поемат течности и минерали чрез сложен механизъм на "изпомване" и вливане, което е т.нар осмоза.
тя от своя страна за да е ефективна, тялото трябва да има достатъчно движение и вода. само 8% дехидриране на дисковете и са готови да се напукат и изтънеят, а от там дисковата херния е на 1 крачка. примерно човек се навежда и вдига 20 кг, в/х диска се оказва сила и той "изпуска" вода, а когато тежеста се остави той изпомпва водата обратно и така действа като амортисьор. сиреч, все едно имаме маслен амортисьор, който обаче ако няма масло ще се повреди.
затова водата е на 1-во място, както за поддръжка, така и за възстановяване, аз с моите размери 192/90кг ми пише че трябва да пия по 3.7 литра
преди пиех макс 2, а като получих ДХ се залежах от инцидент със ски, та е ясно как пострадах.
също и движение и тренировки задължително за осмозата, а силните мускули могат да намалят натиска в/х диска (както и ако махнете излишните кг) не само да не се влошава, а да се възстанови.Докторката ми е разправяла за 2-ма нейни пациенти, единствени за цялата й кариера на които дисковата херния се е прибрала на 100%, единият е културист
аз май ще съм 3-ят, мойта херния съм я прибрал от 6 мм на 3 мм, с всекидневни двучасови тренировки
но прибрана херния значи само че почти няма да боли, реално диска никога няма да бъде същият, ще има "кръпка", която при първата глупост която се направи ще поддаде. аз съм концетрирал в/х тренировки и правилно хранене, за да не стане по-зле + доста работа да изкарам пари, че в рамките на 1-5г херниите ще ги оправят напълно, не се знае колко ще струва докато стане масова практика.. всъщност ако човек и сега има мн пари, сигурно може да си плати без лиценза на FDA да те оправят.
п.с цигарите също дехидрират диска, също храни които изкарват водата и калция (храни дет вдигат ph - джънк).
п.с2 при най-малки болки в кръста, никви кремчета и глупости по предписания на личният доктор, така получих ДХ, не пестете 300лв за ямр на който и дребни пукнатини се виждат.
дълго стана, ама дано съм помогнал, само който има ДХ знае колко е досадно и ограничаващо и през какво минаваш, пазете си кръстовете, не се силете с 200кг тяга че и така има риск

тия са отбор маниаци генетици и биолози, които твърдят че са успели да вземат малко парче от диск, да създадат нова колония клетки (фиброза, хрущели и т.н ) специфични само за даденият пациент и ги нанасят в диска, диска се възстановява на 100%.
ако диска е само в дегенеративна фаза (напукан, изтънял) процедурата е с инжекция, ако е херния с имплант, който се вгражда и зараства пак на 100%. казват че са на финална права, правят последни изследвания и ще подават за патент,всички в медицината гледат към тхя, щото около 20% от населението в целият свят има проблем с дисковете.. така че тва е огормна пазарна ниша, успеят ли ще станат милиардери, гледам че вече продават и акции от фирмата си най-вероятно са близко. това го очаквах след 15-20г, ама като се замисля че вече се продават и принтери за органи...
м/ж от както почнах да пия повече вода (+ всекидневни тренировки) болките от дисковата херния намаляха с 99%. наскоро четох един дълъг доклад и ще посоча основната причина за дисковата херния.
-нарушаване процеса на осмоза. до около 12-14 годишен, дисковете се "хранят" с вода минерали и прочие чрез една вена, която като минеш тази възраст атрофира.
тогава дисковете поемат течности и минерали чрез сложен механизъм на "изпомване" и вливане, което е т.нар осмоза.
тя от своя страна за да е ефективна, тялото трябва да има достатъчно движение и вода. само 8% дехидриране на дисковете и са готови да се напукат и изтънеят, а от там дисковата херния е на 1 крачка. примерно човек се навежда и вдига 20 кг, в/х диска се оказва сила и той "изпуска" вода, а когато тежеста се остави той изпомпва водата обратно и така действа като амортисьор. сиреч, все едно имаме маслен амортисьор, който обаче ако няма масло ще се повреди.
затова водата е на 1-во място, както за поддръжка, така и за възстановяване, аз с моите размери 192/90кг ми пише че трябва да пия по 3.7 литра

също и движение и тренировки задължително за осмозата, а силните мускули могат да намалят натиска в/х диска (както и ако махнете излишните кг) не само да не се влошава, а да се възстанови.Докторката ми е разправяла за 2-ма нейни пациенти, единствени за цялата й кариера на които дисковата херния се е прибрала на 100%, единият е културист

п.с цигарите също дехидрират диска, също храни които изкарват водата и калция (храни дет вдигат ph - джънк).
п.с2 при най-малки болки в кръста, никви кремчета и глупости по предписания на личният доктор, така получих ДХ, не пестете 300лв за ямр на който и дребни пукнатини се виждат.
дълго стана, ама дано съм помогнал, само който има ДХ знае колко е досадно и ограничаващо и през какво минаваш, пазете си кръстовете, не се силете с 200кг тяга че и така има риск

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
Аз да попитам по темата на danko6. След две седмици се прибирам до България в отпуска и понеже не искам да си нарушавам режима камо ли да спра фитнеса за повече от 3 дена
Кажете един свестен, голям фитнес или ако имате идеи и за денонощен. Цената на тренировка не е от голямо значение, стига да не е като в The Gym 15 лева на тренировка. Претенции към бани, сауни и т.н. нямам. Мисълта ми е само да е достатъчно голям, с добър избор от уреди, че тука в Германия се разглезих и свикнах на модерен и голям почти празен фитнес (като ходя след работа в 11 вечерта). Ако е близо или в района на Емил Марков, Южен парк, Красно Село ще е идеално, но не е страшно и ако е в друга част на София. Лятото ходих във Флайс в комплекса на бул. България срещу мола и Била. Там ми е малко схлупено и постоянно се изчаквахме на някакви уреди, което не нерви.

- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:13, променена общо 3 пъти
- thewolf
- младши ентусиаст
-

Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:13, променена общо 1 път
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Дайте идеи за тренировъчен ден - гръб
Големия проблем е че НЕ трябва да се включват упражнения които натоварват по-силно кръста . Значи без тяга и "гребане" .
Това което правех досега е : продължително загряване на скрипец:
-придърпване пред гърди широк хват 5х8-10 повторения
- придърпване пред гърди тесен обратен хват (като набиране , но съм 93кг и ми е трудно
) 2х8-10
- лодка или там както му е точното име - 4х8-10 (тука не слагам много кила, защото травмата се обажда)
- гребане с дъмбели - лява/дясна ръка 3х10
Правя толкова серии на скрипеца, защото де факто е единственото базово упражнение за гръб , което мога да правя . Интересни са ми и пулоувърите , които вкарват и бая от трицепса . За сега не съм ги слагал в програмата за гръб, защото френските разгъвания ги правя нещо средно между пулоувър и френски разгъвания- така хем не натоварвам лактите , хем трицепса се напомпя перфектно .

- придърпване пред гърди тесен обратен хват (като набиране , но съм 93кг и ми е трудно

- лодка или там както му е точното име - 4х8-10 (тука не слагам много кила, защото травмата се обажда)
Правя толкова серии на скрипеца, защото де факто е единственото базово упражнение за гръб , което мога да правя . Интересни са ми и пулоувърите , които вкарват и бая от трицепса . За сега не съм ги слагал в програмата за гръб, защото френските разгъвания ги правя нещо средно между пулоувър и френски разгъвания- така хем не натоварвам лактите , хем трицепса се напомпя перфектно .
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Bogat-Beden написа:кажете за клека правилно/грешно ли е да се заучава с два диска под петите?
Всъщност е препоръчително, особено ако си с равни обувки. Ако тренираш с маратонки, на които петата им е повдигната, нямаш нужда от дискове. Аз точно с такива обаче си прецаках коленете, защото капачката ми била с нестандартна форма и ще ходя на друг лекар да видим какво ще каже. Важното е да не вдигаш петите от пода.
thewolf написа:.....
Ти за последните 10 години какво си минал... При толкова много бачкане да направиш такъв физически напредък си е направо невероятно. Благородно ти завиждам за волята

Never mistake motion for action...
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
acer написа:за проблемите с дисковата херния има лъч в тунелаhttp://discgenics.com/

Няма какво да добавя. Аз имам и сервикална херния, което е нещо ужасно.
Boraka92 написа:Аз да попитам по темата на danko6. След две седмици се прибирам до България в отпуска и понеже не искам да си нарушавам режима камо ли да спра фитнеса за повече от 3 денаКажете един свестен, голям фитнес или ако имате идеи и за денонощен. Цената на тренировка не е от голямо значение, стига да не е като в The Gym 15 лева на тренировка. Претенции към бани, сауни и т.н. нямам. Мисълта ми е само да е достатъчно голям, с добър избор от уреди, че тука в Германия се разглезих и свикнах на модерен и голям почти празен фитнес (като ходя след работа в 11 вечерта). Ако е близо или в района на Емил Марков, Южен парк, Красно Село ще е идеално, но не е страшно и ако е в друга част на София. Лятото ходих във Флайс в комплекса на бул. България срещу мола и Била. Там ми е малко схлупено и постоянно се изчаквахме на някакви уреди, което не нерви.
В Спартак ти е 8 лв. тренировката, просторно, високо и не е пренаселено.
acho.rs написа:Дайте идеи за тренировъчен ден - гръбГолемия проблем е че НЕ трябва да се включват упражнения които натоварват по-силно кръста . Значи без тяга и "гребане" .
- придърпване пред гърди тесен обратен хват (като набиране , но съм 93кг и ми е трудно) 2х8-10
Набирания не можеш ли да правиш? Ако не можеш, прави спускания. Хващаш се за лоста, подскачаш догоре и после спускаш максимално бавно, поне 3-4 секунди. Това и най-лесния начин да се научиш да се набираш в последствие.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
пичове, какви са тези цени за фитнес
аз където ходя е 3 кинта без карта
,е верно ,че не е по хирургически чисто и ако имаш клаустрофобия може да ти стане леко задушевно
,но в непопулярните часове на деня може да се тренира прекалено спокойно
+ 1 за набиранията,помагат за кръста много -аз при все ,че далеееееч не съм от най-леките или изчистените (това пък съвсем
) ,се набирам доволен брой повторения,а и бързо им се качва бройката
Гръб като на Дориан така не се прави,ама си е хубаво упражнение

аз където ходя е 3 кинта без карта

+ 1 за набиранията,помагат за кръста много -аз при все ,че далеееееч не съм от най-леките или изчистените (това пък съвсем

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Anthony_J написа:acer написа:Boraka92 написа:acho.rs написа:Дайте идеи за тренировъчен ден - гръбГолемия проблем е че НЕ трябва да се включват упражнения които натоварват по-силно кръста . Значи без тяга и "гребане" .
- придърпване пред гърди тесен обратен хват (като набиране , но съм 93кг и ми е трудно) 2х8-10
Набирания не можеш ли да правиш? Ако не можеш, прави спускания. Хващаш се за лоста, подскачаш догоре и после спускаш максимално бавно, поне 3-4 секунди. Това и най-лесния начин да се научиш да се набираш в последствие.
Ако добавя това упражнение, трябва да махна нещо от скрипеца, че сухожилията при бицепсите ще им се види нанагорно

- thewolf
- младши ентусиаст
-
Leon написа:Ти за последните 10 години какво си минал... При толкова много бачкане да направиш такъв физически напредък си е направо невероятно. Благородно ти завиждам за волятаКато спомена сваляне на корем, ясно че храната е най-важната, но кое упражнение ти е най-успешно? И още един въпрос, ако нямаш против, как очерта така рамото от бицепса?
Здрасти колега Leon,
значи моето мнение относно отделните мускулни групи е, че те не са просто гърди, гръб, бицепс, трицепс, крака и т.н. има и междинки
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:14, променена общо 2 пъти
- thewolf
- младши ентусиаст
-
Забравих да допълня 

Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:15, променена общо 1 път
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
@acho.rs, замени скрипецът с тесен подхват със спусканията. Прави ги и тях точно с тесен подхват, докато скрипец прави с широк надхват. Винаги пред гърди, никога зад врат. Задължително включи и пулоувър в някоя от тренировките си за гръб или гърди. Това упражнение има доста позитиви, защото и разтяга, подобно на флайса.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Anthony_J написа:@acho.rs, замени скрипецът с тесен подхват със спусканията. Прави ги и тях точно с тесен подхват, докато скрипец прави с широк надхват. Винаги пред гърди, никога зад врат. Задължително включи и пулоувър в някоя от тренировките си за гръб или гърди. Това упражнение има доста позитиви, защото и разтяга, подобно на флайса.
Ще го имам предвид

- thewolf
- младши ентусиаст
-
Anthony_J написа:@acho.rs, замени скрипецът с тесен подхват със спусканията. Прави ги и тях точно с тесен подхват, докато скрипец прави с широк надхват. Винаги пред гърди, никога зад врат. Задължително включи и пулоувър в някоя от тренировките си за гръб или гърди. Това упражнение има доста позитиви, защото и разтяга, подобно на флайса.
аз също съм против правенето зад врат
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:16, променена общо 1 път
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Браво колега "thewolf".Каквото каза си го изпълни.Снимки,инфо,всичко.....Ще пиша и питам в понеделник от работата ми,че иска си внимание жената
,а и искам да прочета всичко подробно и на спокойствие