Сателитна телевизия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Сателитна телевизия

Мнение от bum_bum » 14 Фев 2014, 15:59

Пробвах да чета специализираните форуми, но не ми стана особено ясно защото там се говори с някакви термини.. :mhihi:

Та да питам тук. В момента имам комплекта на Булсат, който е с приемних ZHD200 ако не се лъжа за модела. Има ли шанс да си взема нещо по-качествено с което да гледам пак от същата карта на булсат. Преди две-три години е взимана някъде, не знам от кой тип е и дали ще работи с други приемници?

Предполагам един DM500HD би ми харесал, дали има шанс да се гледа с Булсат картата (държа на Film+ HD). Също и антените, гледам има такива от 150 и от 1000лв. Освен размера има ли разлика. Това, дето се слага отпред на антената трябва ли да се сменя или може да ползвам това на Булсат?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Re: Сателитна телевизия

Мнение от cherepa83 » 14 Фев 2014, 16:08

тъпите Булсат все още не позволяват да се ползва само карта без приемник, т.е. да си сложиш картата директно в ТВ, аз съм с карта в Тв и качеството е върхът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Фев 2014, 16:26

Картите на Булсат засега са заключени само към техните приемници, за съжаление. Пак твоят е от хубавите :mhihi:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 14 Фев 2014, 17:19

Навремето продаваха и други приемници Булсата. Приятел си беше взел за 300 лв. Относно качеството не знам как е, но попитай в Булсата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 14 Фев 2014, 17:43

С 500hd има варианти за гледане на филм + hd , но не и с тяхна карта. Относно антената с 80-90 см ще го приемаш с запас в сигнала което гарантира приемане при дъжд и слаб снеговалеж.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 14 Фев 2014, 18:10

Не знам за вас, но за мен това беше най-голямата простотия с тия декодери да имаш 2 дистанционни :banghead: :censored: вече новите плазми са си с 1-но дистанционно и го няма този проблем, ама и ценичките са им малко космически... :kuku:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 14 Фев 2014, 18:16

Какво общо имат новите телвизори с темата ?
Съвет от КАТ !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 14 Фев 2014, 18:25

Преди и аз се бях зарибил по сателитната телевизия, но тогава беше друга вода - гледаше се булсат-а и итв без пари само си вкарвах ключовете, но от няколко години не става този номер.Захвърлил съм приемника на вилата на село,защото до преди 1-2 години нямаше емулатори, които да поддържат Bulcrypt.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Фев 2014, 20:13

AGT написа:С 500hd има варианти за гледане на филм + hd , но не и с тяхна карта. Относно антената с 80-90 см ще го приемаш с запас в сигнала което гарантира приемане при дъжд и слаб снеговалеж.

Какъв е варианта за гледане на Film+ HD с друга карта. С Булсат договора ми е изтекъл, тъй че и това ми е вариант. Мога по всяко време да им хвърля оборудването от терасата :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 14 Фев 2014, 20:46

От скоро виваком предлагат двата канала на булсата в отделен пакет ,към 3-4 лв. е за двата канала.
При картите на вива има вариант да се ползват без техните приемници, които са подобни дървета като на булсат.
Картите на булсат са си кодирани към съответния приемник и работят само с тях, дори да имаш две различни карти на булсат няма да могат да тръгнат на един и същ приемник, което е доста тъпо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 14 Фев 2014, 20:48

bum_bum написа:Пробвах да чета специализираните форуми, но не ми стана особено ясно защото там се говори с някакви термини.. :mhihi:

Та да питам тук. В момента имам комплекта на Булсат, който е с приемних ZHD200 ако не се лъжа за модела. Има ли шанс да си взема нещо по-качествено с което да гледам пак от същата карта на булсат. Преди две-три години е взимана някъде, не знам от кой тип е и дали ще работи с други приемници?

Предполагам един DM500HD би ми харесал, дали има шанс да се гледа с Булсат картата (държа на Film+ HD). Също и антените, гледам има такива от 150 и от 1000лв. Освен размера има ли разлика. Това, дето се слага отпред на антената трябва ли да се сменя или може да ползвам това на Булсат?

Dreambox-a е добър, но скъп приемник. Парите са си твоите, но за твоите цели си е чисто изхвърляне. Гледането на телевизия е една от многото възможности на тази машинка. Реално за твоите цели всеки FullHD приемник с RJ-45(LAN) порт ти върши работа. А кадърни такива има за по 150-200лв. Моя е за 130лв., с размери 15x 10 x 2.5cm и си имам PVR, Wi-Fi поддръжка, USB и т.н. и реално си го ползвам и като мултимедиен плеър понякога. Все пак като сносни марки - Ferguson, Optimuss, Edision, Strong. LAN порта ти е задължителен понеже варианта да гледаш булшитком без техен приемник и оборудване т.е. "нелегално" е през шеринг. А шеринга става през LAN или Wi-Fi. Шеринга ти е 10-на или надолу лева. Специално за булшиткома има и български шеринг. Иначе предимно руснаци.
Какво е шеринг накратко. Булшитком излъчват на 39 градуса изток. Насочваш чинията натам, получаваш сигнала, но дотам. Изписва ти "кодирано". Руснака ти пуска лузърнейм и парола за CCCAM сървъра, който си е пуснал в Русия, който сървър пак накратко казано ти пуска декодиращите ключове за булшиткома. Та след, като направиш връзката със сървъра CCCAM клиента в приемника ти започва да си "говори" със CCCAM сървъра в Русия в реално време нали и сигналът на булшитком се декодира. Сега някой да не си мисли "ееее то чак в Русия, докато дойде дотук, ще насича и т.н.". Няма такова нещо. Ключовете са килобайти и реално няма насичане, забавяне и т.н. Хубавите шеринг сайтове имат стабилни машини, предлагат тестове за 1-2 евра и са безпроблемни, като цяло.
Голяма и скъпа антена не ти требе. Ако няма да слагаш мотор и да въртиш алуминиева офсетова 90-ка ти стига. Има и железарки, ма не ти трябват. Разликата е пренебрежимо малка. Параболична също не ти трябва. Те пък са двойно по-скъпи от офсетките. Реално за една антена важното е нивото на усилване в децибели. Правилото е колкото е по-голям размера на антената толкова по-голямо е усилването. Колкото е по-голямо усилването толкова по-безпроблемно е приемането на сигнала при лошо време и лоши метеорологични(?) условия(магнитни бури и т.н.). Аз съм с 88-ца на Triax. Водят ги най-доброто за парите си.
Това отпред се нарича конвертор(LNB - Low-noise block downconverter). Тук няма смисъл да правиш компромиси и затова директно ти казвам да си вземеш Inverto. Железни са просто. Взимаш такъв на 0.2dB. Тва е нивото на шум на самото LNB. Тук правилото е колкото по-малко толкова по-добре, НО не винаги :mhihi: В смисъл най-често срещаните са 0.1, 0.2 и 0.3dB, но докато 0.2 и 0.3 са 99.9% истински, то тези обозначени с 0.1 в повечето случаи са си чисти 0.2-ки :mhihi: А и 0.1-ците истинските нали са двойно-тройно по-скъпи от 0.2-ките. Затова 0.2-ка да ти е мирна главата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Фев 2014, 21:06

Мислех, че по-добър приемник = на по-добра картина. Сега има случаи като си пусна HD ми те главите им квадратни.. :shock:

Това с шерването съм чел, че го правят с Епъл ТВ но ми е много неясно как става.

Да кажем взимам си един приемник Ferguson, LNB Inverto na 0,2 и 90см чиния за да имам ТВ като вали :mhihi: Ще бъде ли картината по-добра от тази на Булсат?

Забеязвам също, че цените на тази техника в Германия са доста по-прилични отколкото тук. От големи магазини става въпрос, защото знам че Dreambox-овете доста ги фалшифицират.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 14 Фев 2014, 21:16

Вземи си от Германия един Xtrend ET4000 .Най доброто съотношение цена/качество/тунер и е по евтин от Дриймбокса . Само да поправя колегата Taratora ,че по CCCam все още не е намерен начин да запали шер на булкрипт, но това няма никакво значение във въпросния случай. Има с какво да се подкарат необходимите програми. Като цяло каналите на була са компресирани в повече от необходимото и затова не може да очакваш качество като при IPTV примерно. Ама за толкова пари толкова .
Съвет от КАТ !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Фев 2014, 22:04

Не държа да си ползвам картата на Булсат. Платена е за още 2-3 месеца напред, но ако има по-читав вариант бих предпочел него. Искам само да имам Film+HD.
Булсатския приемник в момента минава през рисивър Денон, което предполагам няма да е проблем и за другите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 14 Фев 2014, 22:41

bum_bum написа:Мислех, че по-добър приемник = на по-добра картина.

Mи кво да ти кажа. S2-ката си е S2-ка навсякъде. Вече е до самите инженери на отделните телевизии какво и как ще пуснат по S2-ката. Аз имам SD канали с ебаси качеството. Почти 1:1 с HD. Но имам и SD канали къде и от 5м. си е на квадратчета. В смисъл не зависи от приемника. Така или иначе едно 95% са с двуядрени 400 MHz-ови Али-та(RISC-чета) или подобни MIPS-ове. Дриймовете са с MIPS-ове, ако не се лъжа, щото са по-близки, като архитектура до конвенционалните процесори, набива им се един линукс и става и на комп и на сървър и на какво ли не :mhihi:

bum_bum написа:Сега има случаи като си пусна HD ми те главите им квадратни.. :shock:

От самия канал е.

bum_bum написа:но ми е много неясно как става.

Е нали писах :mhihi:

bum_bum написа:Ще бъде ли картината по-добра от тази на Булсат?

При еднакви настройки и канали всичко трябва да е 1:1. Тва е идеята - и в България да си и в UK да си, и с Дрийм да си и с турска шитня да си все едно и също, като картина трябва да получаваш.

bum_bum написа:Забеязвам също, че цените на тази техника в Германия са доста по-прилични отколкото тук. От големи магазини става въпрос, защото знам че Dreambox-овете доста ги фалшифицират.

Възможно, защото болшинството сателитна техника, която се продава в БГ е немско производство. Skystar платките за комп, Edision, Dreambox-a, ако не се лъжа и Ferguson.

bum_bum написа:Булсатския приемник в момента минава през рисивър Денон, което предполагам няма да е проблем и за другите.

Никакви грижи няма да имаш.

AGT написа:Само да поправя колегата Taratora ,че по CCCam все още не е намерен начин да запали шер на булкрипт, но това няма никакво значение във въпросния случай. Има с какво да се подкарат необходимите програми.

Аз ползвам ССС-то и съм го писал по инерция. Наистина не съм запознат булсат квo криптиране ползва, но принципа е същия. Дали ще е ССС или САМ3 или нещо друго няма значение, важното е шеринга да върви :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата