След зареждане на акумулатор(Increased Battery Discharge)?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
След зареждане на акумулатор(Increased Battery Discharge)?
Здравейте колеги! Реших да смъкна и да си заредя акумулатора, като поставих на негово място един друг по-малък, колкото да мога после да отворя багажника. Колата е Е61 2005. След като го заредих три, четири дни престоя на място и не съм го слагал, защото нямаше да карам колата. Сега обаче реших да го поставя, но дори не мога да дам на контакт. Волана също не може да се отключи (старт стоп бутон). Единствено ми светва жълт индикатор (колата върху повдигач) и на дисплея изписва Increased battery discharge. Акумулатора показва 12,4 волта като го поставя преди това беше 12,75. С товарна вилка го товарих, издържа. Какво може да е? Дали може чрез ДИС или ИНПА да се ресетне нещо или по някакъв друг начин? Благодаря предварително!
I Don't Drive Fast I Just Fly Low
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Re: След зареждане на акумулатор(Increased Battery Discharge
Колега, погледни това:
viewtopic.php?f=116&t=274405
Надявам се да те ориентира. За мен, подобни теми бяха полезни при смяната на акумулатора. Предполагам, тази процедура трябва да се прави и при зареждане, защото се променят стойностите му.
viewtopic.php?f=116&t=274405
Надявам се да те ориентира. За мен, подобни теми бяха полезни при смяната на акумулатора. Предполагам, тази процедура трябва да се прави и при зареждане, защото се променят стойностите му.
Не е задължително да съм прав но си мисля че проблема идва от ibs.Пробвай да го откачиш и след това пали да видиш дали ще се получи.
memorex написа:Не е задължително да съм прав но си мисля че проблема идва от ibs.Пробвай да го откачиш и след това пали да видиш дали ще се получи.
След доста четене по форумите и аз до това решение стигнах колега. Даже тук http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?f=5&t=130675 имат подобен на моя проблем. Утре ще пробвам, какво ще стане.
Точно от IBS сензора се оказа проблема! Изключих го, сложих акумулатора и всичко си дойде на мястото. После като запали пак го включих.
barro написа:Точно от IBS сензора се оказа проблема! Изключих го, сложих акумулатора и всичко си дойде на мястото. После като запали пак го включих.
След включването обаче при изгасяне на двигателя отново не може да се подаде контакт и ми изписва в INPA грешка (4a27 no communication via bsd). Изтривах го неколкократно през DIS и през INPA но без ефект. Доколкото разбрах това BSD е някакъв сензор по алтернатора и IBS губи връзка с него, а защо се получи така и как може да се предотврати не мога да разбера. Сега съм с изключен IBS и нямам проблем, но искам да си е, както си беше.
- tanokaridi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 XDrive
Някой ми беше казвал, че ако се сложи нов акумулатор трябва да се настрои, че колата е с нов за да знае как да го зарежда. Та сега се замислям дали след като си го зареждал не трябва някъде да му се кодира, че е с нов акумулатор да речем 

tanokaridi написа:Някой ми беше казвал, че ако се сложи нов акумулатор трябва да се настрои, че колата е с нов за да знае как да го зарежда. Та сега се замислям дали след като си го зареждал не трябва някъде да му се кодира, че е с нов акумулатор да речем
Задал съм му, че е нов и пак нищо. В DIS пише че ако стой 3 часа включен IBS сензора си разпознава акумулатора. Днес го включих за 5 часа и "ефекта" беше само нулиран часовник. Май не е имало някой с подобен проблем?
IBS разпознава ако е в ред ако не не разпознава.Нов не е много евтин затова някой го откачат и карат така.
Това BSD пише че е bit serial data или нещо подобно .Не ще да е сензор.Май е връзка за комуникация между две или повече устройства.В случая при теб този обмен на информация между интелигентния алтернатор и интелигентния сензор.Аман.
Това BSD пише че е bit serial data или нещо подобно .Не ще да е сензор.Май е връзка за комуникация между две или повече устройства.В случая при теб този обмен на информация между интелигентния алтернатор и интелигентния сензор.Аман.
Ясно е, ще се кара без IBS!
- gotiniamx
- Потребител
-
- Кара: Е 60 530 d
- Мечтае да кара: BMW 640d gran coupe
някои може ли да ми каже вазможно ли е да заредя сас зарядно акумолатора както си е в колата,но само че от клемите до двигателя защото имам опасения от разреждане на ток понеже не я карам само я препалвам в месеца два пати.Колата е Е 60 530 д предварително благодаря. 

gotiniamx написа:някои може ли да ми каже вазможно ли е да заредя сас зарядно акумолатора както си е в колата,но само че от клемите до двигателя защото имам опасения от разреждане на ток понеже не я карам само я препалвам в месеца два пати.Колата е Е 60 530 д предварително благодаря.
Според мен може но ако зарядното устройство е подходящо.Имам предвид от тнр"умно"
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Може, нямаш никакви грижи, аз така правя вече 1 година. Отпред на двигателя закачам зарядното, дори то е от най-смотаните от 25 лева от Метро, има си волтметър, зареждам до горе и всичко е 6. Аз обаче зимата като не карам колата по 2 седмици , направо откачам клемите, че инак ми пада акумулатора.
- gotiniamx
- Потребител
-
- Кара: Е 60 530 d
- Мечтае да кара: BMW 640d gran coupe
благодаря ви за барзите отговори 

Здравейте колеги,и аз имам същия или подобен проблем.Изписва ми също и на мен това,пали колата но след 5-10 мин почва да ми свети всичко в таблото и колата изгасва.Мерихме по колата и уж се оказа че не зарежда акулуматора,свалих динамото,смених четкодържатела с четките,закарах го за рециклиране,но майстора ми каза че си работи най-нормално и е било проблема в колата?Някакви идеии?
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2