Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
От 13 г. тренирам,а и в студентските си години работих като фитнес-инструктор.Лично съм намирал и снабдявал доста от забранените вещества на свой познати,които се кълнат на другите,че никога не са взимали и няма да вземат и са натурално чисти
Даже като минат няколко години и забравят и мен тръгват да убеждават,че не са пробвали
.Затова съм много скептичен като видя изпъкнали вени и подути мускули.
Според мен и опита ми , с храна и тренировки може да се постигне слабо и релефно тяло или пък масивен и мазен,зависимост от гена и възможностите.Като визирам трениращи-любители,а не професионално такива.Има маниаци,те са редки изключения,които превръщат правенето на мускули и храненето с подходяща диета в самоцел.Тези хора фокусират 90 % от цялата си енергия само за това и само за себе си и наистина донякъде успяват.Обаче,когато вече има факторът ставане-рано,лягане-късно,семейство-деца,работа (не свързана с фитнес) и тренировка в края на деня нещата изглеждат по-различно.Тялото има нужда от пълноценно възстановяване и качествена храна (която все по-рядко се намира).Добре изглеждащо и изчистено натурално тяло без хранителни добавки е трудно постижимо!
Бих се радвал да видя реални снимки и хранително-тренировъчен план,които да докажат обратното.
П.П.Колега 'thewolf' ще е интересно и да покажеш твоя снимка.

Според мен и опита ми , с храна и тренировки може да се постигне слабо и релефно тяло или пък масивен и мазен,зависимост от гена и възможностите.Като визирам трениращи-любители,а не професионално такива.Има маниаци,те са редки изключения,които превръщат правенето на мускули и храненето с подходяща диета в самоцел.Тези хора фокусират 90 % от цялата си енергия само за това и само за себе си и наистина донякъде успяват.Обаче,когато вече има факторът ставане-рано,лягане-късно,семейство-деца,работа (не свързана с фитнес) и тренировка в края на деня нещата изглеждат по-различно.Тялото има нужда от пълноценно възстановяване и качествена храна (която все по-рядко се намира).Добре изглеждащо и изчистено натурално тяло без хранителни добавки е трудно постижимо!
Бих се радвал да видя реални снимки и хранително-тренировъчен план,които да докажат обратното.

П.П.Колега 'thewolf' ще е интересно и да покажеш твоя снимка.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
@daniel_e30, за релеф е важно само храненето, а не броя на повторенията. Не знам как си се хранил и тренирал зимата, но като гледам снимката, ти си качвал предимно мазнини, а не мускули. Не знам защо си го причинявате това и никога не съм си обяснявал смисъла на тези периоди за омазняване и чистене. Човек е добре да се храни качествено и здравословно, както и да изглежда добре през цялата година, а не само 2-3 месеца от нея.
- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
Anthony_J написа:@daniel_e30, за релеф е важно само храненето, а не броя на повторенията. Не знам как си се хранил и тренирал зимата, но като гледам снимката, ти си качвал предимно мазнини, а не мускули. Не знам защо си го причинявате това и никога не съм си обяснявал смисъла на тези периоди за омазняване и чистене. Човек е добре да се храни качествено и здравословно, както и да изглежда добре през цялата година, а не само 2-3 месеца от нея.
Абсолютно съгласен съм. Като качваш, качвай до колкото е възможно чисто и го поддържай.
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:09, променена общо 1 път
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Колеги, аз май направих белята.
След едни клекове започна да ме наболява кръста и май възпалих ишияса.
И сега при някакви физически дейности започва леко да ме боли кръста, като носене на торба от супермаркета до нас (средно 5-10 кг) или при продължително стоене наведен (миене на чинии, белене на картофи и тн.) или при продължително стоене прав или седнал. Болката обикновено отшумява при прекратяване на съотвените действия или при почивка.
Някакви препоръки? Защото в момента ме е страх да правя клекове и тяга. Онзи ден дори при лека тяга (80 кг.) при оставяне на щангата на пода в момента в който се изправям получавам някаква болка в задната част на едното бедро.
И сега при някакви физически дейности започва леко да ме боли кръста, като носене на торба от супермаркета до нас (средно 5-10 кг) или при продължително стоене наведен (миене на чинии, белене на картофи и тн.) или при продължително стоене прав или седнал. Болката обикновено отшумява при прекратяване на съотвените действия или при почивка.
Някакви препоръки? Защото в момента ме е страх да правя клекове и тяга. Онзи ден дори при лека тяга (80 кг.) при оставяне на щангата на пода в момента в който се изправям получавам някаква болка в задната част на едното бедро.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ако е чак толкова зле, отиди на лекар. Но така както аз подразбирам... просто си почини повече, мини на по-леко натоварващи кръста упражнения за няколко седмици или просто намали по-драстично килограмите. Може и да поплуваш малко. Мен лично почва да ме боли като почна да се залежавам и не тренирам.

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Spit-Fire написа:Колеги, аз май направих белята.
Почни да правиш хиперекстензии за гръб и за известно време забрави за тяга и т.н.
Мен примерно точно ишиаса

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Spit-Fire написа:Колеги, аз май направих белята.
Приятелю ,това е не е добре- шега не си прави и тук съвет недей търси..
Дофтор си намери
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
thewolf написа:Anthony_J написа:@daniel_e30, за релеф е важно само храненето, а не броя на повторенията. Не знам как си се хранил и тренирал зимата, но като гледам снимката, ти си качвал предимно мазнини, а не мускули. Не знам защо си го причинявате това и никога не съм си обяснявал смисъла на тези периоди за омазняване и чистене. Човек е добре да се храни качествено и здравословно, както и да изглежда добре през цялата година, а не само 2-3 месеца от нея.
Абсолютно съгласен съм. Като качваш, качвай до колкото е възможно чисто и го поддържай.
Към колегата тончо83 аз също не съм тренирал хора професионално да се състезават. Нали разбрахте риторичният ми въпрос? Колеги 2рата сснимка я пуснах, за да видите разликата. Тоя приятел едричкият 110 кила на 2рата снимка в гръб мисля че е излишно да казвам че е взимал стеро.ди, защото от далеч си личи. Не е нужно да разбираш от бодибилдинг.
Първото момче е маниак като мен по бодибилдинг, натурален. Ще му кажа да ми прати хранителният му режим и щи го постна. За 2 рия се пошегувах, но първия пост беше повече от сериозен и исках да покажа, че може и без препарати. Момчето тренира 6 дни плюс тежка физическа работа в Англия. Звяр е уникално силен.
Като качвате маса не наблягайте на въглехидратите толкова, а разпределететренировката така, че да има достатъчно време всяка мускулна група да се възстанови плюс храненето, което е по-важно при сваляне, както казах в предните постове и също колегата aAnthony_J.
Пак от тела се подвизавам и се извинявам ако имма грешки. Тук е -12 градуса, трудно се пише от тела
Благодаря колега, ще чакам отговор или тук или на ЛС !

- thewolf
- младши ентусиаст
-
xerial написа:Spit-Fire написа:Колеги, аз май направих белята.
Почни да правиш хиперекстензии за гръб и за известно време забрави за тяга и т.н.
Мен примерно точно ишиасасе обажда като се заседя като раздвижа и потренирам съм бомба

Двойна дискова херния се лекува или с операция, от която има вероятност 50% да останеш инвалид и 50% да се оправиш или просто да заякнат правите гръбни мускули и по този начин по-малко да се натоварва гръбнака. Само деликатно и спокойно раздвижване и наместване трябва за кръста, нищо друго.
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:10, променена общо 1 път
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Дископатия и дискова херния са едно и също, нарича се дискова болест. А от операцията едва ли ще станеш инвалид, но шансът да рецидивира е много голям. Най-добрия начин за лечение е намаляне на личното тегло, но не активното, заздравяване на цялата поясна мускулатура, храненето с качествена храна и приема на всички необходими микронутриенти. Хубаво е колегата да си ревизира техниката на тяга и клек, защото това е единствената причина да си причини увреждания. Забелязал съм по залите, че хора с малко опит и ужасна техника се напъват да клякат или дърпат непосилни за тях килограми, което неизбежно води до контузии. В този ред на мисли 80 кг. тяга може да не са хич малко, в зависимост от спортен опит, лично тегло на атлета, техника и генетика.
- thewolf
- младши ентусиаст
-
ясно
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:10, променена общо 1 път
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
аз пък доколкото знам дисковата херния е вид дископатия 
сори за
-а
А иначе колега Дхъ Улф, операциите напреднаха доста технологично, но е прав Антони,че има опасност от рецидив, често на друго ниво

сори за

А иначе колега Дхъ Улф, операциите напреднаха доста технологично, но е прав Антони,че има опасност от рецидив, често на друго ниво
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Anthony_J написа:Дископатия и дискова херния са едно и също, нарича се дискова болест. А от операцията едва ли ще станеш инвалид, но шансът да рецидивира е много голям. Най-добрия начин за лечение е намаляне на личното тегло, но не активното, заздравяване на цялата поясна мускулатура, храненето с качествена храна и приема на всички необходими микронутриенти. Хубаво е колегата да си ревизира техниката на тяга и клек, защото това е единствената причина да си причини увреждания. Забелязал съм по залите, че хора с малко опит и ужасна техника се напъват да клякат или дърпат непосилни за тях килограми, което неизбежно води до контузии. В този ред на мисли 80 кг. тяга може да не са хич малко, в зависимост от спортен опит, лично тегло на атлета, техника и генетика.
Масово - с котешки гърбове се правят клековеее , тяги и т.н.... незнам тия хора уж се самообучават и гледат в нета

Аз не страдам от някаква травма или подобно, но от време на време имам лек дискомфорт в лявото бедро , както го описва колегата , което всъщност е нерв който се възпалява или прищипва. Аз правя хиперекстензии , правя от време на време тяга, но с малко кила именно с цел заздравяване на мускулите около гръбначният стълб, а не да ръмжа из фитнеса колко дигам

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
xerial написа:Масово - с котешки гърбове се правят клековеее , тяги и т.н.... незнам тия хора уж се самообучават и гледат в нетае как не намирах едно видео в което да видят как се прави правилно.
извинявай, само машинките имате право да правите тяга и клек

пък ние, котенцата ще се придържаме към пътеката и крос-тренажора
п.с. не се заяждам ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Е, аз не съм тръгнал да умирам де.
Май първоначално възпалих ишияса защото на другия ден след клековете започна леко да ми изтръпва левия крак от седалището надолу и леко да наболява. Кръст не ме е болял тогава, а в последствие. Ето днес след една разходка 2 часа започна леко да ме наболява накрая, но след като седнах малко ми мина. Не зная дали е норално на моята възраст да ме заболява кръст от 2 часа разходка. А и не съм сигурен дали е гръбначна болката или в еректорите.
А за онази болка отзад в бедрото след оставяне на щангата защо да си правя майтап? Като оставя щангата на пода (старая се дори когато я оставям да съм с прав гръб) и като тръгна да се изправям точно в лявото бедро осещам нещо като опъваща болка, която минава като се изправя.
Май първоначално възпалих ишияса защото на другия ден след клековете започна леко да ми изтръпва левия крак от седалището надолу и леко да наболява. Кръст не ме е болял тогава, а в последствие. Ето днес след една разходка 2 часа започна леко да ме наболява накрая, но след като седнах малко ми мина. Не зная дали е норално на моята възраст да ме заболява кръст от 2 часа разходка. А и не съм сигурен дали е гръбначна болката или в еректорите.
А за онази болка отзад в бедрото след оставяне на щангата защо да си правя майтап? Като оставя щангата на пода (старая се дори когато я оставям да съм с прав гръб) и като тръгна да се изправям точно в лявото бедро осещам нещо като опъваща болка, която минава като се изправя.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.