Проблем с климатика с врътките :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is

Проблем с климатика с врътките :)

Мнение от DarkEvil » 10 Фев 2014, 2:52

Здравейте колеги.

Имам си проблемен климатик с врътките или по-точно оправлението прави някакви чакмаци.
По-прочетох бая теми и изгледах доста клипове, най-много проблема ми се доближава до на @NKolev, но при мен не се оправи с смяна на модула (този в барчето зад запалката с 3-те букси).

Проблема се явява в това, че като цяло не ми работят бутоните (климатик, поток на въздуха и отопление на прозореца), 2те врътки за градусите и те не реагират. Тази на централния е ел. и тя не работи. Ръчно съм си отворил клапата за въздуха от вън (под чистачките) и така успях да подкарам топло на прозореца и в краката, но от централните, каквото и да правя, топло не идва. Както казах по-горе, четох темата на @NKolev свързах се с него, посъветва ме някои неща и веднага намерих същия модул за тестване, отидох да го тествам и открих, че на черната букса 8ми, 9ти, 21ви, и 22ри пинове бяха по-прецакани. Което се вижда на тази снимка:
черна букса клима модул.jpg
.

8ми беше допрян в 21ви и 9ти в 22ри пин. Тоест са влизали заедно в гнездата на 8ми и 9ти.
Все пак, сложих новия модул и резултат никакъв, единственото което видях е това, че всичко светна като коледна елха, сега беше обратното, светеха но не работеха отново. Изправих си пиновете на моя модул и се върнах да тествам в колата, на пръв поглед беше като с здравия модул, но пак всичко не работеше.

Ето и два клипа:
Клип 1 - с моят модул както си бяха допрени пиновете.
Клип 2- пак с моят, но след като ги изправих и си влизаха по местата. (Звука с вибрациите е от телефона ми.)

Някой има ли идеи и ще помоля, ако е възможно да ми кажете за какво отговарят и къде отиват пиновете 8,9,21,22 от черната букса ?

Парт номер на модула: 6411-8 391 512
Колата е: 318is 92"
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is

Re: Проблем с климатика с врътките :)

Мнение от DarkEvil » 12 Фев 2014, 21:06

Моля ви, поне някой да каже къде отиват въпросните пинове :help:
Изображение

Назад към E36