Табло с диоди как?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Re: Табло с диоди как?!
Аз съм сменил всички крушки със 3мм оранжеви диоди. Цвета и силата на светене ги докарах на 100% като оригиналните. Даже във копчето за ел. стъклата наблъсках диод. Разликата е, че ще надживеят колата. Малко си е играчка, но за 1 ден работа става. Лошото е, че трябва да се експериментира със резисторите за получаване на равномерна светлина. Най-важното са диодите да са със разпръсната светлина, във магазина им викаха ''матови".
Идеята е като светят във таблото, да не правят петна.
Sent from my SM-T210 using Tapatalk

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
krasi2bmw написа:stiel_bg написа:bum_bum написа:downshift написа:Най-гадно е като се сложат от тия лед в плафона и даже светят малко докато е спрян
Мойте не светятГаснат си плавно и всичко си им е като на оригиналните крушки.
И моите не светят след гаснене и също гаснат плавно. Знам, че ако остават да светят след гаснене то тогава има някъде някаква отечка.
Крушките светят по добре от диодните , аз си сложих диодни заради плазмените километражи понеже крушките нагряват и започнаха да се надигат образно казано .Разлика има но е много малка в мунус за диодните крушки осветяването е едно и сьщо заради оранжевите светловодиА за интериора слагаи , свети зверски , не напразно всички нови коли са така / на ауди а7 , примерно / . Ако си решил да даваш пари си сложи и плазмени километржи , колегата от БК Тунинг ги предлага и вече са на сносна цена , променя визията и свети перфектно
Да живее илинци

zafirovp написа:Аз съм сменил всички крушки със 3мм оранжеви диоди. Цвета и силата на светене ги докарах на 100% като оригиналните. Даже във копчето за ел. стъклата наблъсках диод. Разликата е, че ще надживеят колата. Малко си е играчка, но за 1 ден работа става. Лошото е, че трябва да се експериментира със резисторите за получаване на равномерна светлина. Най-важното са диодите да са със разпръсната светлина, във магазина им викаха ''матови".Идеята е като светят във таблото, да не правят петна.
От къде ги купи колега?

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Купих ги от Комет или Конрад във центъра/София. Всичко излезе 1-2 лв, но доста време работа. Най-гадно е във копчетата за ел. стъклата.
zafirovp написа:Купих ги от Комет или Конрад във центъра/София. Всичко излезе 1-2 лв, но доста време работа. Най-гадно е във копчетата за ел. стъклата.
Ясно, значи си ги взел от Конрад, тъй като адреса е в центъра, а на Комет Дружба 2

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Нищо не се преправя. Крачетата влизат във оригиналните букси. Само резистори и малко творчество ти трябват. Зад таблото е трудно да се докара като хората.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Предполагам, че знаете, но да напомня, съпротивлението за диода се изчислява. Питате в магазина за работното напрежение и ток, после смятате.
Съпротивлението (омове) = (14 - работното напрежение на диода (волтове))/работния ток (ампери)
Съпротивлението (омове) = (14 - работното напрежение на диода (волтове))/работния ток (ампери)
Здравейте за 12 V по принцип се слага резистор(съпротивление) 1 КΩ или 1,2КΩ зависи колко силно трябва да свети диода.
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3