програмиране на Дебитомер
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- bingo-boy8812
- кандидат ентусиаст
-
програмиране на Дебитомер
Колеги добър вечер! Преди година-две,сложих нов дебитомер(Магнет марели) и всякаш колата стана по-мудна,въпроса ми е :трябва ли да ходя да програмирам дебитомера и дали евентуално мога да почиста стария (бош) и да го сложа него!
П.С.Реших да пусна темата понеже всеки ми дава различно мнение и вече и аз се чудя какво да правя
П.С.Реших да пусна темата понеже всеки ми дава различно мнение и вече и аз се чудя какво да правя
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
Re: програмиране на Дебитомер
bingo-boy8812 написа:Колеги добър вечер! Преди година-две,сложих нов дебитомер(Магнет марели) и всякаш колата стана по-мудна,въпроса ми е :трябва ли да ходя да програмирам дебитомера и дали евентуално мога да почиста стария (бош) и да го сложа него!
колега нито модел,нито нищо не си споменал за колата а сигурно и отговор чакаш.и като почнете с това програмиране на тези дебитомери,а четете малко де.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Ммммм колегата е адски прав! Изтрий си адаптациите на компа ,а "препрограмирането " го остави за друг модел кола. И този м..нет-марели едва ли ще ти даде по-добри данни за да си губиш времето с него.
- bingo-boy8812
- кандидат ентусиаст
-
БМВ-то е с м60 двигател (740),80 % от майсторите казват,че не е нужна адаптация
И другото е дали въобще да чистя стария дебитомер
И другото е дали въобще да чистя стария дебитомер
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Atsalov написа:Ммммм колегата е адски прав! Изтрий си адаптациите на компа ,а "препрограмирането " го остави за друг модел кола. И този м..нет-марели едва ли ще ти даде по-добри данни за да си губиш времето с него.
Колега, това е трябвало да го направи преди две години, когато е сменил MAF.

Колега, bingo-boy8812, не се програмира MAF, а се презаписва софтуера на ECU-то на двигателя с друга версия, за да може да работи коректно с новият MAF , но това се прави за определени двигатели. Адаптацията представлява, както ти казва колегата, да изтриеш досегашната адаптация, когато сменяш старият MAF с нов, но ти си позакъснял с процедурата. Чистенето има някакъв ефект, но единственият начин да разбереш, кой MAF работи по-добре и реагира по-бързо е като се види сигнала им в реално време.
- bingo-boy8812
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговора,днес чистих стария дебитомер и утре ще го сложа да видя дали има ефект,ако няма ще я карам на диагностига и ще видя какво ще я правим
колега относно дибитомера ако затапи6 егера нети трябва да програмира6 дибитомера знамго от личен опит
- bingo-boy8812
- кандидат ентусиаст
-
Ходих на диагностика и се оправи,сега в понеделник пак ще ходя да видя дали не е записала грешка и близко бъдеще ще търся да взимам оригинален дебитомер
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
zvetiko написа:Atsalov написа:Ммммм колегата е адски прав! Изтрий си адаптациите на компа ,а "препрограмирането " го остави за друг модел кола. И този м..нет-марели едва ли ще ти даде по-добри данни за да си губиш времето с него.
Колега, това е трябвало да го направи преди две години, когато е сменил MAF.![]()
Колега, bingo-boy8812, не се програмира MAF, а се презаписва софтуера на ECU-то на двигателя с друга версия, за да може да работи коректно с новият MAF , но това се прави за определени двигатели. Адаптацията представлява, както ти казва колегата, да изтриеш досегашната адаптация, когато сменяш старият MAF с нов, но ти си позакъснял с процедурата. Чистенето има някакъв ефект, но единственият начин да разбереш, кой MAF работи по-добре и реагира по-бързо е като се види сигнала им в реално време.
какво представлява изтриването на досегашната адаптация и как се прави?

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Convertible написа:zvetiko написа:Atsalov написа:Ммммм колегата е адски прав! Изтрий си адаптациите на компа ,а "препрограмирането " го остави за друг модел кола. И този м..нет-марели едва ли ще ти даде по-добри данни за да си губиш времето с него.
Колега, това е трябвало да го направи преди две години, когато е сменил MAF.![]()
какво представлява изтриването на досегашната адаптация и как се прави?
с подходяща диагностична програма

Последна промяна oci на 23 Юли 2014, 21:13, променена общо 2 пъти
- Convertible
- ентусиаст
-
ex `00 E39
аз мислих, че с гумичка се трие 

и печели награди с него
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
И с четка може да пробваш (с дебел косъм) 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Convertible написа:аз мислих, че с гумичка се трие
Защо се сърдиш. На такъв въпрос, какъв отговор очакваш, нито си посочил с какъв софтуер разполагаш и съответно можеш да работиш, че да ти отговори някой нещо смислено и конкретно нещо толкова елементарно.
- Convertible
- ентусиаст
-
ex `00 E39
с инпа разполагам засега. трих с клемата 

и печели награди с него
- Dj Ivo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E32 740 V8 manual
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12 6.0
андрея написа:колега относно дибитомера ако затапи6 егера нети трябва да програмира6 дибитомера знамго от личен опит
М60 с EGR......

15 мнения
• Страница 1 от 1