Нужда от помощ при избор на първа кола // БМВ Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Нужда от помощ при избор на първа кола // БМВ Е36

Мнение от krisnc » 08 Фев 2014, 18:49

Здравейте колеги,

Казвам се Кристиян и съм нов във форума, от дълго време чета, но не съм поствал досега. Започнах да работя и събрах около 3000 лева и започнах да си търся кола.

Изборът ми е : БМВ Е36 320и Газов Инжекцион. Лични предпочитание просто. Гледах и други марки Ауди,VW,френски италиански но нищо не успя да ми хване окото.

Днес ходих с баща ми да гледам : http://www.cars.bg/c539790 но не останах много доволен. Забележки по колата : счупено стъкло на преден ляв мигач, Предния капак не се държи сам ( трябва да се придържа ако не пада). Издраскана е на някои места, отстрани дясната лайсна не се държи сама на последния "клип" който е при задната седалка, вътре няма радио само някакви висящи кабели тоест не можах да пробвам дали колоните работят, не видях да има копче за газовия инжекцион, което да сменя от ръчен на автоматичен режим имаше само 1 дупка, предишния собственик с клечка го бил сменял :D . Салона няма скъсано колата е добре звукоизолирана, всичко си свети по таблото и няма проблеми с него, но когато цъкнах check копчето на навигацията се появиха просто черти без текст, тоест може и да не работи.

Най-важният проблем с колата :
Когато поисках ключовете да я запаля човека ми каза не можеш, ти не знаеш как и ме накара да седна до него. Завъртя ключа и я запали и тя тръгна веднага 1500 1200 950 550 0. Загасна след 2 секунди. В продължение на 3 минути той я напъваше на високи обороти сигурно за да и дигне температурата и да заработи нормално, но преди това му загасна още поне 2 пъти. Баща ми ме повика и ми показа как изтича газ от 1 маркуч, който влиза в двигателя. И с всички тези забележки и с това невъзможно запалване те ми казаха, че за 3000 е моя.

Въпросът ми е : 1. Има ли смисъл да се занимавам с тази кола, колко пари ще ми трябват за да я стегна и нормално ли е за такива пари да получа не-работеща кола?

Сам съм решил да си "чупя главата" точно със 320и купе, защото точно такива ми харесват и като знам, че повечето от заплатата ми ще отива в колата ми искам да е някоя, която да ми харесва и да знам че си струва, а не да съжалявам и да плащам по 500 на година по-малко защото съм избрал евтиния вариант и да се чудя къде ми беше акъла да се занимавам с кола като мога да си ходя с градския ....

Благодаря за вниманието ,

Крис

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Нужда от помощ при избор на първа кола // БМВ Е36

Мнение от bum_bum » 08 Фев 2014, 22:30

Козметините забележки, които описваш не са проблем и са лесно отстраними ама това с паленето и клечката за газта .. :banghead:

Чека, който си натиснал на "навигацията" не е проблем, вероятно е саден борда и за това чека не работи. При положение, че не работи нормално аз не бих я купил след като не можеш поне да я тестваш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 08 Фев 2014, 23:20

Чудесен първи пост! Добре дошъл, колега :yes:

аз лично, не видях нищо повече от трилъчев волан, запазен салон и читави фарове.....
на твое място, бих продължил с търсенето ;)

а относно избора на купе, разбирам те, типично младежки автомобил!

Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мнение от mermenkov » 08 Фев 2014, 23:51

Според мен за 3000лв. определено би трябвало да си намериш работещ автомобил. Козметичните забележки не са проблем те се правят, а и не са спешни, но да не пали и да има проблем с двигателя не е надобре. Все пак си купуваш автомобил за да го караш, а не да стои в гаража. Успех в търсенето.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 09 Фев 2014, 0:14

За 3100лв един приятел миналата седмица си купи е36 323ti с пълен М пакет, крило, правена генерация, кожено рекаро с подгрев, м волан,бяла оптика, черен таван и тн. Колата му е в добро състояние и от към мотор, боя и ходова част. Тази едва работеща кола за същите пари не бих я погледнал :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4iko » 09 Фев 2014, 1:03

Освен козметичните забележки има качествен челен удар. Определено не си струва парите, след като си личи само по снимки. А като добавим изброените проблеми, просто забрави за тази кола.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 09 Фев 2014, 1:43

Колега вече за 3000 лв може да си намериш много читава е36-ца. Не само от към мотор, но и М-пакетчета, голям борд и много други екстри. Само не се хвърляй веднага на първата. Избора е огромен, така че успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i

Мнение от SlowMotion » 09 Фев 2014, 2:01

Ми не е баш така .... За 3000 за да е добра май трябва да е 16-ка седан или компакт. То е ясно че всеки си има сам мнение кое е читаво за него и кое не ама нека не подвеждаме момчето, че купе за тая пара камоли пък с ГИ ще става за нещо.Е така съвети както давате фанете отворете мобиле/карс ала бала и бас държа че за под 3К една дето да е поне близо до добро състояние няма,да не говориме че морги със садени матори вървят по 5К+.Моя съвет е да търси фейс кола след 95-та и ако трябва да прежали купето за някои седан но поне да знае че БМВ кара не само на приказка.Успех с покупката и помни по добре скапан мотор и здраво купе от колкото обратното.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 09 Фев 2014, 12:26

Този автомобил не си заслужава , спореден мен :censored: с това неможе да я пробваш аз ще ти я запаля и тези неща ще му кажа аре напалвай и няма и да я погледна ! :banghead: Чиста пробва измамници ! :banghead: За 3000 лева можеш да намериш много прилична е36 ца да се качиш и да я покараш , чисто бих ти препоръчал без АГУ ! по добре купи такава на която ще я монтираш ти ! Личното ми мнение , че това е малко таралеж в гащите ! :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Фев 2014, 13:31

Колега, още едно отрицателно мнение. Нещата, които описваш, говорят за едно определено отношение към колата от страна на собственика и кой знае какво още ще изникне.

Потребител
Аватар
Кара: само дизел!
Мечтае да кара: bmw e31

Мнение от bmw_alpina71 » 09 Фев 2014, 15:04

Колега, понеже и аз следя 320те по сайтовете ми прави впечатление, че тази седи от много време, а да не говорим, че на снимките поне на мен ми изглежда доста уморена. Гледам за тези парички има доста по-добри предложения на пръв поглед. Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 09 Фев 2014, 18:43

Колега насочи се към друга кола,както ти казаха освен фаровете,салона и волана друго хубаво в тази кола няма.С описаните проблеми тия 3к са адски много.Не искам да те разочаровам,но преди 2г като си търсех е36-ца исках да е купе,гледал съм над 20купета в цяла България,дадох поне 500лв за да обикалям и читаво,нечелосано или изгнило не успях да намеря.
Най-накрая се спрях на едно е36 комби за което въобще не съжелявам,но ми се налага да го продам,ако искаш пиши да ти го покажа,всичко е платено,качваш се и караш,пълно автокаско има,зимни гуми и отличен акумулатор.
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 09 Фев 2014, 19:05

Дьржа да отбележа че момчето не го познавам..но тази е36 не изглежда никак зле... viewtopic.php?f=46&t=355127

Назад към E36