Спешна нужда от съвет или насока за сервиз

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Спешна нужда от съвет или насока за сервиз

Мнение от valeto » 09 Фев 2014, 6:39

Здравейте колеги,имам спешна нужда от съвет как да се оправя с проблема или насока към сервиз където ще ми помогнат.Ето и какво се случва с моята Е36-ца седан 91г. Колата е докарвана някога си от Италия,там е монтирана и алармата. Имам проблем със централното заключване,а именно когато отключа колата с дистанционното-тя се отключва и веднага се заключва.Понякога по-рядко става обратното-заключвам а тя се отключва веднага.След няколко повторни заключвания се заключва,но когато искам да я отворя не,тогава колкото и пъти да се опитам тя все се заключва. И тогава съответно отварям с ключа.С него обаче се отваря само вратата в която вкарвам ключа,тоест централното отказва. Понякога докато карам сама се отваря изведнъж,тоест оправя се.Вчера пък за първи път ми направи нов проблем.При опит да отворя с дистанционното,изобщо нямаше никакво действие на централното,само алармата се изключва.След като отново отворих шофьорската врата с ключа,опитах от вътре да отворя и другите врати но не стана.Дърпам лостчетата за отключване,но те се връщат в заключена позиция,все едно нещо ги дърпа. И няма отваряне.Съответно немога да си отворя и резервоара,което е доста неприятно.Наскоро си купих модул за централното заключване и прочетох във форума че се намира някъде под жабката,но не го намерих.Там ми е блока за алармата,някакъв допълнителен комфорт модул,който предполагам е слаган от алармаджиите в Италия,защото не е оригинален.Той е само за стъклата.
Моля да ми кажете къде може да се намира на друго място модула за централното заключване,защото смятам че е от него проблема.Ако имате някаква друга идея какво може да е или сервиз където да ми помогнат във София-моля кажете!Благодаря!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Спешна нужда от съвет или насока за сервиз

Мнение от JOGI » 09 Фев 2014, 6:51

отдясно на абс-а е, пиши в гугъл за снимки e36 zvm. не може да не е там, иначе някой трябва сериозно да е пипал

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 09 Фев 2014, 11:35

крайно вероятно е, да е заминал самият модул, но на алармата!
преди няколко месеца, имах подобни проблеми! смених алармата и нещата заспаха...
и ако проблема се окаже там, просто си сложи българска с 2г гаранция ;)
не приемай мнението ми за диагноза!!! просто е друга насока за размисъл

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 09 Фев 2014, 21:58

Аз лично не се насочвам от алармата,защото включва и изключва нормално. Нали този модул е за самото централно....или ако наистина го няма самата аларма да управлява централното.....:),знам ли. Препоръчайте ми читав майстор да даде мнение експертно моля :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 23 Фев 2014, 19:17

Здравейте,оказа се че плюсови кабели са окъсили,тези които се намират под "мокета" на шофьорското място.Влизало водичка и..... :(.Проблема не изчезна съвсем,сега когато заключвам,централното отключва веднага и при повторно заключване вече си остава заключено.Пробвах с друг модул на централното но няма промяна.
Изображение

Назад към E36