Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: Армеец или Алианц за Каско?
Gatz написа:rafa224 написа:В темата виждам повече оплаквания от Армеец колеги. Дайте мниния за коректността на Алианц?
Аз също съм против Армеец ,а за Алианц съм чувал добри неща ,но са по скъпи затова повечето хора
ги избягват за да "спестят" някои лев.
Поздрави.
Правих запитване за Е70 в Алианц. Тарифното число,което ми казаха е като при Армеец 6%, но при плащане на 4ри вноски имат 5% оскъпяване. Освен това задължително се слага техен GPS, който си заплаща клиента-600лв., и след първата година по близо 100лв. за профилактиката му. При Армеец GPS е безплатен и не взимат за преглед и профилактика, нямат и оскъпяване при плащане на вноски.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
rafa224 написа:Taruno написа:Колеги, най-после новини от мен след отказа, обжалването и заплахата със съд, онзи ден получих писмото, че ще платят кражбата на 90% от застрахователната премия и съм доволен. Пълно описание на всичките мъки очаквайте след като взема парите в мент.е. само още около 10 години
Колко време трая сагата колега?
Точно 6 месеца без 3 дни, НО нека все пак отбележа, че парите не са в мен все още

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Re: Армеец или Алианц за Каско?о
Колеги цялата драма приключи окончателно, миналата седмица пристигнаха и парите и не се притеснявам да опиша целия процес:
1. Колата беше открадната на Сл. Бряг на 11.08.2013, подадох щетата на секундата, минаха разпити в РПУ Несебър имахме свидетели, че сме карали колата, а не е измама.
2. Три месеца от никой нямаше ни вест ни кост, като от прокуратурата вместо 60 им трябваха 75 дни за да се прекрати делото.
3. След като предадох всички документи месец нямаше вест от Армеец и на 12ти декември получих официален отказ, който гласеше, че ми отказват на база разминаване на данните на ключовете и предоставената информация от мен. Армеец твърдяха, че единия ключ е ползван на 1.07.2013 а другия на 21.07, което е невъзможно тъй като някои от вас си спомнят, че тoрк конвертора го свалих и го изпратих за рециклиране в ЗФ на 10.07.2013, т.е. Колата няма как да е карана на 21.07 та тя нямаше скоростна кутия. Да не говорим, че другия ключ пък седеше в шкаф вкъщи и не се ползваше от закупуването на колата.
4. Подготвихме официално обжалване на решението им с приложени документи от сервиза, където свалихме скоростите, от РПУ Несебър, където предадохме ключа за четене деня на кражбата. Това стана на 16.12.2013
5. На 31.01 ми звънна телефона късно вечерта и ми се обади един учтив господин от Армеец да ми обясни как тепърва сега разлеждат делото в МВР и поиска да се свърже с разследващата полицайка, коята му наля сол и още на другия ден ми се обадиха да кажат, че до края на седмицата ще преразгледат.
6. Мина края почна другата седмица и чак в сряда ми се обадиха да ми кажат, че жалбата е одобрена, но не ми казаха сумата, колата е застрахована по шваке.
7. на 20ти февруари получих писмото очаквайки някаква абсурдна сума, коята да обжалвам, но ме платиха прилично - 93%
8. На 7.03.2013 парите бяха в банката, а новата кола пристигна ДНЕС!!!!
П.с. Колата беше без звукова аларма имаше само фабричен имобилайзер и в общите условия на договора НЕ СЕ изисква звукова сигнализация.
1. Колата беше открадната на Сл. Бряг на 11.08.2013, подадох щетата на секундата, минаха разпити в РПУ Несебър имахме свидетели, че сме карали колата, а не е измама.
2. Три месеца от никой нямаше ни вест ни кост, като от прокуратурата вместо 60 им трябваха 75 дни за да се прекрати делото.
3. След като предадох всички документи месец нямаше вест от Армеец и на 12ти декември получих официален отказ, който гласеше, че ми отказват на база разминаване на данните на ключовете и предоставената информация от мен. Армеец твърдяха, че единия ключ е ползван на 1.07.2013 а другия на 21.07, което е невъзможно тъй като някои от вас си спомнят, че тoрк конвертора го свалих и го изпратих за рециклиране в ЗФ на 10.07.2013, т.е. Колата няма как да е карана на 21.07 та тя нямаше скоростна кутия. Да не говорим, че другия ключ пък седеше в шкаф вкъщи и не се ползваше от закупуването на колата.
4. Подготвихме официално обжалване на решението им с приложени документи от сервиза, където свалихме скоростите, от РПУ Несебър, където предадохме ключа за четене деня на кражбата. Това стана на 16.12.2013
5. На 31.01 ми звънна телефона късно вечерта и ми се обади един учтив господин от Армеец да ми обясни как тепърва сега разлеждат делото в МВР и поиска да се свърже с разследващата полицайка, коята му наля сол и още на другия ден ми се обадиха да кажат, че до края на седмицата ще преразгледат.
6. Мина края почна другата седмица и чак в сряда ми се обадиха да ми кажат, че жалбата е одобрена, но не ми казаха сумата, колата е застрахована по шваке.
7. на 20ти февруари получих писмото очаквайки някаква абсурдна сума, коята да обжалвам, но ме платиха прилично - 93%
П.с. Колата беше без звукова аларма имаше само фабричен имобилайзер и в общите условия на договора НЕ СЕ изисква звукова сигнализация.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Поздравления!Дано на никого не се случват подобни перипетии...
Много безаварийни и joy of ride с новата кола
Много безаварийни и joy of ride с новата кола

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Taruno написа:....
Колега, много се радвам за теб, че си си получил парите, макар и след толкова чакане и след толкова разправии.
По-добрият вариант щеше да е, ако ти се намери колата, но и така (може би) става.

- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
П.с. Колата беше без звукова аларма имаше само фабричен имобилайзер и в общите условия на договора НЕ СЕ изисква звукова сигнализация. -Ей това беше много важно,което си написал!На мен същото ми го казаха,но тук във форума се твърдеше обратното!
Значи след разправии и чудо "Армеец" плащат.
Значи след разправии и чудо "Армеец" плащат.
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Taruno написа:Колеги цялата драма приключи окончателно, миналата седмица пристигнаха и парите и не се притеснявам да опиша целия процес:
Този филм ми е познат до болка, за щастие с образно казано "щастлив край". Затова при подобен инцидент - преди да се предаде ключа (ключовете) трябва да се изчитат при най-близкия дилър, защото гаврата от страна на застрахователите е голяма! Един от лесните начини за отказ, но и напълно неоснователен!
...............................
Колеги да повдигна малко темата - с колко % горе-долу ви занижават застрахователната сума в Армеец при подновяването на последното ви каско? Днес брокера говори с тях за новата полица и те ми дават оценка с около 25% надолу
Някой от колегите с каско в Армеец може ли да сподели как са при него нещата? Са, не че се натискам да плащам повече пари за премия, ама оценката е с около 7000лв надолу, което не ми се нрави честно казано...

Някой от колегите с каско в Армеец може ли да сподели как са при него нещата? Са, не че се натискам да плащам повече пари за премия, ама оценката е с около 7000лв надолу, което не ми се нрави честно казано...
Армеец са най-големите измамници, заедно с БулИнс, които играят с крадците, не знам защо всички се натискат да си правят там застраховките???
Номерът с неплащането при кражба е всеизвестен за господата от Армеец. На един приятел му откраднаха чисто нова Мазда 6 и му отказаха да платят, защото нямал аларма, а в договора с малки букви е написано, че за да се изплати колата трябва да има имобилайзер И аларма. Разбира се, когато е правел каското са му отбелязали, че има аларма, работи перфектно и така нататък, но не са му казали, че трябва да има и дефакто. Още се съдят... В договора на Алианц пише ИЛИ, което е от голямо значение. Да не говорим, че оценяват колите на много пари за да имаш голяма вноска, а после ако се открадне не ги изплащат без съд. Аз винаги си правя в Алианц, едно, че дават супер добри пари при щета, веднъж даже ми изплатиха щетата на същия ден, друго, че ми дават с около 40% по-ниски цени при сключването. Нямам наблюдения от другите компании, но за Армеец мн съм слушал и продължавам да недоумявам какво кара хората да си застраховат там колите, като хем е най-скъпо, хем най-трудно си вземат парите при проблем
Номерът с неплащането при кражба е всеизвестен за господата от Армеец. На един приятел му откраднаха чисто нова Мазда 6 и му отказаха да платят, защото нямал аларма, а в договора с малки букви е написано, че за да се изплати колата трябва да има имобилайзер И аларма. Разбира се, когато е правел каското са му отбелязали, че има аларма, работи перфектно и така нататък, но не са му казали, че трябва да има и дефакто. Още се съдят... В договора на Алианц пише ИЛИ, което е от голямо значение. Да не говорим, че оценяват колите на много пари за да имаш голяма вноска, а после ако се открадне не ги изплащат без съд. Аз винаги си правя в Алианц, едно, че дават супер добри пари при щета, веднъж даже ми изплатиха щетата на същия ден, друго, че ми дават с около 40% по-ниски цени при сключването. Нямам наблюдения от другите компании, но за Армеец мн съм слушал и продължавам да недоумявам какво кара хората да си застраховат там колите, като хем е най-скъпо, хем най-трудно си вземат парите при проблем

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
миналата година на 19700лв, тази на 15700лв ми я оцениха... Вноската си остана почти същата - 20лв надолу. Нямах заведени щети през цялата година.
Армеец - от 5 години.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Колега за момента след драмата с Армеец, вече година съм в Uniqa и съм адски доволен, имах щета по броня и фар - за 30 мин всичко беше одобрено и платено, та чак платиха два фара, за да са еднакви!
SDLS написа:Армеец са най-големите измамници, заедно с БулИнс, които играят с крадците, не знам защо всички се натискат да си правят там застраховките???
Еми то от всички застрахователи има и доволни и неводолни и препатили... Аз нямам някакви забележки от Армеец, просто ме учуди голямото намаление по полицата. Но така или иначе оценката, която дават е над пазарната цена за модела и годината, така че няма кое знае каква драма. Просто ми стана интересно при вас как се движи обезценката...

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Никога повече Армеец, за един елемтарен удар, малко натиснат преден капак и счупен фар, чаках парите 2 месеца, през това време ме разследвали после разбрах за измама с част, поискаха да им предам счупеният фар след което съответно колата не може да се кара разбира се, след това 1 месец зъня през 2-3 дни нищо, накрая ме питаха защо фарът ми е стар а капачката ми е нова, е защото едното и ухо беше счупено и я смених прди година за 10лв и няколко стотинки с нова от Вари2000, още се чудя как не ме разследваха защо крушката на фара не е фабричната а съм я сменил с нова след като е изгоряла. От 7 години съм при тях, плащам си и нищо не съм им търсил за това време и ето го резултата
.
Ето я капачката за която пращаха спецялист от софия да ме разследва! /Пазя си снимка като си купих
/:

Ето я капачката за която пращаха спецялист от софия да ме разследва! /Пазя си снимка като си купих

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
goppe написа:Еми то от всички застрахователи има и доволни и неводолни и препатили... Аз нямам някакви забележки от Армеец, просто ме учуди голямото намаление по полицата. Но така или иначе оценката, която дават е над пазарната цена за модела и годината, така че няма кое знае каква драма. Просто ми стана интересно при вас как се движи обезценката...
Аз също съм в Армеец, но още не съм подновил каското, та не знам, как ще я оценят тази година, но според мен е нормално да пада оценката.
От всяка компания има и доволни и недоволни. Иначе като цяло съм много доволен от Армеец, имал съм доста щети и са ми платени всички, при това добре. Сега като изтече каското пак ще го направя при тях.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
goppe написа:SDLS написа:Армеец са най-големите измамници, заедно с БулИнс, които играят с крадците, не знам защо всички се натискат да си правят там застраховките???
Еми то от всички застрахователи има и доволни и неводолни и препатили... Аз нямам някакви забележки от Армеец, просто ме учуди голямото намаление по полицата. Но така или иначе оценката, която дават е над пазарната цена за модела и годината, така че няма кое знае каква драма. Просто ми стана интересно при вас как се движи обезценката...
Нормално е да е надолу. Гледа се цената по шваке, но Армеец следят и пазарните цени.