Ключ а е60 LCI 2008
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Ключ а е60 LCI 2008
Колеги, искам да си направя още един ключ за колата, виждам че продават втора ръка ключове, въпросът ми е, ако купя такъв електрониката му ще може ли да се обучи за друга кола. За металната част, предполагам няма да има проблем. Имобилайзера също.
В случай че е възможно обучение на електроника на ключ втора ръка за друга кола, може ли да ме насочите в София къде могат да го направят.
Благодаря.
В случай че е възможно обучение на електроника на ключ втора ръка за друга кола, може ли да ме насочите в София къде могат да го направят.
Благодаря.
Re: Ключ а е60 LCI 2008
Трябва да си купиш PCF чип, при LCI не знам кой тоюно е модела но предполагам, че е 794Х. Трябва да ти го сложат на платката на мястото на този, който си купил втора употреба и после да някой разбиращ да се закачи към кас модула с програматор и да го обучи. Цените варират от 100 до 250 може би само за обучението.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
300 лв е с чисто нов ключ и обучението.
Ако визираш Дару, там офертата беше 300лв.++ за ключ + още 100лв. обучението. Поне такава информация ми снесоха аз като питах преди време, а един колега наскоро пак питал и на него същото му казали.
Колеги, в офиц дилър не знам цените, но аз намерих оригинален нов ключ, с обучението и всичко готов за ползване - 320лв, не знам колко е редно да я кажа фирмата. Казаха ми 2-ра употреба да не взимам ключ, защото 90% нямало да може да се обучи платката, за да отключва и заключва... а на мен това основно ми трябва.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Ако бях на твое място, щях да се свържа с този - viewtopic.php?f=63&t=306784 колега за кое, как и т.н. 

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Колегата xm не извършва такива услуги, поне до преди няколко месеца не можеше да се справя с E60.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Привет колега,
Цената на резервен ключ + обучение излиза с около 50лв по-евтино при колеги от форума от колкото при дилъра. Помисли дали си заслужава специално за тази процедура. Основната причина цената да варира около 300лв (такава е при дилъра) е кодирането на CAS модула, който ако се повреди оставаш без кола докато не си намериш втора ръка - колата не пали и не може да мръднеш. При дилъра си поемат отговорността да си получиш колата с втори ключ. :-)
Ако си решен да ползваш услугите на колега от форума, може да намериш обява в съответния раздел.
Цената на резервен ключ + обучение излиза с около 50лв по-евтино при колеги от форума от колкото при дилъра. Помисли дали си заслужава специално за тази процедура. Основната причина цената да варира около 300лв (такава е при дилъра) е кодирането на CAS модула, който ако се повреди оставаш без кола докато не си намериш втора ръка - колата не пали и не може да мръднеш. При дилъра си поемат отговорността да си получиш колата с втори ключ. :-)
Ако си решен да ползваш услугите на колега от форума, може да намериш обява в съответния раздел.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- lenkOFF
- Потребител
-
- Кара: Е61 LCI
Здарвйте колеги, преди няколко дни поръчах нов ключ от Официален Дилър на БМВ в Атина,цената на ключа + "обучението" е 230 евро.Очаквам новият ключ от Понеделник и тогава мога да споделя повече.
Преди да поръчам нов ключ се свързах с Колегата xm, но не се занимава с този тип услуги за Е60/61 LCI
stankata777 написа:Ако бях на твое място, щях да се свържа с този - viewtopic.php?f=63&t=306784 колега за кое, как и т.н.
Преди да поръчам нов ключ се свързах с Колегата xm, но не се занимава с този тип услуги за Е60/61 LCI
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Дано не ми се налага ,но ако имам нужда бих си купил само нов и оригинален от дилър на БМВ .При това засилено изчезване на тези автомобили незнам дали бих рискувал! Успех с начинанието и умната. 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Ето Ви цената в официален сервиз :
Номенклатурен номер : 66126986585
Описание : ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ КЛЮЧ
Ед.цена (с ДДС) : 318.84 BGL
Няма наличност
Варна Карс си запазва право за промени в цените
След това няма никакво обучаване,взимаш си ключа отключваш и палиш - Пробвано е многократно
Номенклатурен номер : 66126986585
Описание : ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ КЛЮЧ
Ед.цена (с ДДС) : 318.84 BGL
Няма наличност
Варна Карс си запазва право за промени в цените
След това няма никакво обучаване,взимаш си ключа отключваш и палиш - Пробвано е многократно

Понеже няколко колеги ме намесиха в темата (нищо лошо в това, разбира се - даже напротив
) искам да внеса малко уточнения по въпроса! Когато купувате ключове не от официалния дилър имайте предвид следното:
1. Има ключове, които могат да работят, както с CAS2, така и с CAS3 и CAS3+, само че има и такива, които работят или само с CAS2, или само с CAS3 и затова бъдете внимателни - питайте и не бързайте да купувате, докато не сте сигурни, че това е "вашият" ключ!
2. Някои модели от афтермаркет ключовете са пригодени за програмиране само с определен вид програматори и съответния софтуер - ключът може да е напълно функционален, но не може да се "обучи" с друг програматор освен "правилния"!

1. Има ключове, които могат да работят, както с CAS2, така и с CAS3 и CAS3+, само че има и такива, които работят или само с CAS2, или само с CAS3 и затова бъдете внимателни - питайте и не бързайте да купувате, докато не сте сигурни, че това е "вашият" ключ!
2. Някои модели от афтермаркет ключовете са пригодени за програмиране само с определен вид програматори и съответния софтуер - ключът може да е напълно функционален, но не може да се "обучи" с друг програматор освен "правилния"!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
iceblast написа:Ако визираш Дару, там офертата беше 300лв.++ за ключ + още 100лв. обучението. Поне такава информация ми снесоха аз като питах преди време, а един колега наскоро пак питал и на него същото му казали.
тази цена не е за дару кар, това е цена за форумци

Да, вярно, че имаше разлика в цените на "диамантеният" ключ и на смарт кийя.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2