Дилема: Зимни гуми 225 или 205, който е пробвал!
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Дилема: Зимни гуми 225 или 205, който е пробвал!
kraska написа:...
А при случая 225 или 205 и тази от 205 е по-малко напомпена, може и да стане еднаква площ петното и съответно формата ще е различна (по-квадратна), тогава ок!
Викаш, че ако тази от 205мм широчина ако е по-малко напомпана, то тогава ще се промени контактната площ, а? И тогава може да се измени и да се уеднакви? Иначе до тогава е по-малка?
А и двете ако са напомпани еднакво, то контактната площ е различна?
Казах ти, не се излагай, а прочети малко физика за 8-ми клас.
п.п. Сигурен съм, че си от тези хора, теоретиците, които говорят неща, без да могат да ги обяснят.
Сигурен съм, че си от тези хора, които най-често ще кажат, че ако сложиш по-малки или по-големи гуми от стандартните, то зависимостта между километража и оборотомера на автомобила ще се променят. Отново такъв малоумен спор, който голяма част от хората го допускат, защото просто си "представят".

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Аман от такива като теб дето наготово да пишат. То стана ясно накрая, че важи само при еднакви атмосфери, ама що да напишеш , нали си завършил 8 клас? Ако беше написано още в началото че това важи "само" при еднакво напомпени (до еднакво налягане) и идентични гуми нямаше какво да се спори. Особено в случая 205 и 225!!! Това на теория ,а на практика нещата са много относителни и в двата случая.
- kraska
- ентусиаст
-
JTD написа:kraska написа:...
........
п.п. Сигурен съм, че си от тези хора, теоретиците, които говорят неща, без да могат да ги обяснят.
Сигурен съм, че си от тези хора, които най-често ще кажат, че ако сложиш по-малки или по-големи гуми от стандартните, то зависимостта между километража и оборотомера на автомобила ще се променят. Отново такъв малоумен спор, който голяма част от хората го допускат, защото просто си "представят".
Ти май си учил по учебник по физика ,който сам си си написал. Километраж, оборотомер, големина на гуми? Виждаш ли колко ясно пишеш ?
Кофти е като си написал нещо и то седи във форума, нали?
И, че мога да те цитирам, нали?
Та не разбрах - за да уеднаквиш площта на двете гуми, трябва ли да намаляваме налягането в гумата, както ти сам си написал?
Или някой друг го е написал това от твоя профил?
И, че мога да те цитирам, нали?
Та не разбрах - за да уеднаквиш площта на двете гуми, трябва ли да намаляваме налягането в гумата, както ти сам си написал?
Или някой друг го е написал това от твоя профил?
- kraska
- ентусиаст
-
Виж сега.... Това че съм написал еднакво напомпени, нямах в предвид да са с абсолютно еднакви налягания вътре. Както ти дадох примера с варела, както и не веднъж повторих идеята ми бе гумите да седят еднакво на пътя ( като изпънатост). Иначе влизаме в зоната на теорията за еднаквите налягания и съответната площ. Има и друг фактор борда на гумата дали е еднакъв като еластичност и т.н. Сто мнения изписахме за да установим че това важи при идеалния случай - еднакво налягане и еднакви гуми. Да беше уточнил преди да обиждаш кой учил, кой е всезнайко и т.н. , но така и не го направи. Не се надявам да ме разбереш , нито ще коригирам постовете си........ ти просто си решил да се заяждаш, а аз не съм от тези дето мълчат.
kraska написа:Виж сега.... Това че съм написал еднакво напомпени, нямах в предвид да са с абсолютно еднакви налягания вътре. Както ти дадох примера с варела, както и не веднъж повторих идеята ми бе гумите да седят еднакво на пътя ( като изпънатост). Иначе влизаме в зоната на теорията за еднаквите налягания и съответната площ. Има и друг фактор борда на гумата дали е еднакъв като еластичност и т.н. Сто мнения изписахме за да установим че това важи при идеалния случай - еднакво налягане и еднакви гуми. Да беше уточнил преди да обиждаш кой учил, кой е всезнайко и т.н. , но така и не го направи. Не се надявам да ме разбереш , нито ще коригирам постовете си........ ти просто си решил да се заяждаш, а аз не съм от тези дето мълчат.
Нали разбираш, че в момента продължаваш да се излагаш!?
И за да ти го докажа, с твоя невероятен пример с варела, аз ще ти задам три прости въпроса:
- На какво налягане е напомпан варела?
- Кое носи тежестта на варела?
- Какво реално е налягане?
Казах ти, не продължавай да бръщолевиш глупости, а прочети простия учебник по физика.
п.п. Извинявам се за учебника, който написах в предишното си мнение. Това го пише в учебника за физика за седми клас, а не за осми. Просто в случай, че имаш желание да си разбереш грешката.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Абе, ако спукам рънфлет и обикновена и карам "по капла", коя каква площ има и колко е налягането в двете?
П.С. Искрено се забавлявам с тая тема
П.С. Признавам си, аз изкАрах до трето отделение и другарката така и не каза к'во е това физика
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
П.С. Искрено се забавлявам с тая тема

П.С. Признавам си, аз изкАрах до трето отделение и другарката така и не каза к'во е това физика

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- kraska
- ентусиаст
-
JTD написа:kraska написа:Виж сега.... Това че съм написал еднакво напомпени, нямах в предвид да са с абсолютно еднакви налягания вътре. Както ти дадох примера с варела, както и не веднъж повторих идеята ми бе гумите да седят еднакво на пътя ( като изпънатост). Иначе влизаме в зоната на теорията за еднаквите налягания и съответната площ. Има и друг фактор борда на гумата дали е еднакъв като еластичност и т.н. Сто мнения изписахме за да установим че това важи при идеалния случай - еднакво налягане и еднакви гуми. Да беше уточнил преди да обиждаш кой учил, кой е всезнайко и т.н. , но така и не го направи. Не се надявам да ме разбереш , нито ще коригирам постовете си........ ти просто си решил да се заяждаш, а аз не съм от тези дето мълчат.
Нали разбираш, че в момента продължаваш да се излагаш!?
И за да ти го докажа, с твоя невероятен пример с варела, аз ще ти задам три прости въпроса:
- На какво налягане е напомпан варела?
- Кое носи тежестта на варела?
- Какво реално е налягане?
Казах ти, не продължавай да бръщолевиш глупости, а прочети простия учебник по физика.
п.п. Извинявам се за учебника, който написах в предишното си мнение. Това го пише в учебника за физика за седми клас, а не за осми. Просто в случай, че имаш желание да си разбереш грешката.
Е сега ми стана ясно защо не разбирам за какво говориш, ама аз съм завършил само 6 клас

Ти на всички коли еднакво ли си помпиш гумите - на 2 атмосфери нали ?

Само да те светна че това което пише в учебника е теория, практиката е съвсем друго, влияят много повече фактори !!! Набий си го в главата и вземи реално да мислиш на нещата.
- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91
- Детайли за колата: '11
Здравейте пичове,
в процес на закупуване на зимни гуми съм. Мисля да са 205...., на вратата пише 205/55/16, но мисля да видя за 205/60/16. Как мислите, ще окажят ли някакво влияние тези 5мм? Бих искал да повдигна малко колата- Е91' 12.
Мерси
в процес на закупуване на зимни гуми съм. Мисля да са 205...., на вратата пише 205/55/16, но мисля да видя за 205/60/16. Как мислите, ще окажят ли някакво влияние тези 5мм? Бих искал да повдигна малко колата- Е91' 12.
Мерси

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
55 и 60 не са милиметри... Прочети малко за размерите на гумите преди да купуваш, писали сме доста.
Never mistake motion for action...
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
steppenwolfbg написа:Здравейте пичове,
Мерси
http://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html
Стар диаметър: 632 mm
Нов диаметър: 652 mm
Разлика в диаметрите на двете гуми: +21 - несъвместими
Показание на скоростомера при движение на автомобила със скорост 100 км/ч: 97 км/ч
- boricha
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 525e, e34 520, e36 316,next иде
- Мечтае да кара: Всичките които не са описани горе
до steppenwolfbg
Взимай по-високите едва ли ще има проблем, а за ските съм сигурен че няма да отидеш с Голфчето
Колегите ще кажат дали ще има проблем.
Взимай по-високите едва ли ще има проблем, а за ските съм сигурен че няма да отидеш с Голфчето

Колегите ще кажат дали ще има проблем.
- kraska
- ентусиаст
-
Честно казано можеш да сложиш такива гуми, колата ще се вдигне с 1 см. То и без това скоростомера не е много верен.
- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91
- Детайли за колата: '11
Мерси колеги 
Ориентирам се към 205/60/16. Заради преспи и коловози.

Ориентирам се към 205/60/16. Заради преспи и коловози.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Аз съм с 205/55/16 и съм доволен...макар че още хубава зима не съм видял за да изкажа 100% мнение.
Иначе когато трябваше да взимам и при мен имаше дилема какви. Аз съм с 225/45/17 предни и 255/40/17 задни. Та 255 ми се видя прекалено за зимни (ако бяха 225 отзад може би) затова купих джанти оригинални за модела 16-ки с гуми Конти и ми излезе по-ефтино(ако някой това го интересува) отколкото ако бях взел само гуми моя размер 17-ки.
Иначе когато трябваше да взимам и при мен имаше дилема какви. Аз съм с 225/45/17 предни и 255/40/17 задни. Та 255 ми се видя прекалено за зимни (ако бяха 225 отзад може би) затова купих джанти оригинални за модела 16-ки с гуми Конти и ми излезе по-ефтино(ако някой това го интересува) отколкото ако бях взел само гуми моя размер 17-ки.