Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Re: Политическа.

Мнение от thewolf » 06 Фев 2014, 22:17

Сондьора написа:Брат ми ти го е написал много точно, thewolf, ма ти не вдеваш....

Познанията ти за вишето образование е от скоро....едно време летвата от 45 студента по специалност да завършат 5-6... е постижение, ся в 45 на 45 бакъри....

И тва ли е най-важният проблем с пеевски...еваха мамата на образованието, на здравеопазването, на кво ли не...днес центъра на София беше осеян с едни надписи по кофите :mhihi:

Здрасти колега, бяхме си писали преди време на лични за Офшора :). Не знам кой е брат ти, но искам да ти кажа, че от нашият курс от 80 човека курс, завършихме само около 25. Останалите отпаднаха още на 1-ви курс, после 2-ри, до 3-ти стигнаха към 40 човека :)
Последна промяна thewolf на 16 Фев 2014, 11:19, променена общо 1 път
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 06 Фев 2014, 22:22

BMW_RIDER написа:Интересно ми е колегата от Норвегия тия заплати дето ги цитира - чисти след всички данъци, удръжки и т.н. ли са?

Иначе поздравления за самостоятелността и успеха ти, но я ми кажи - родния ти дом, улицата на която си си играл като малък, хората които са седяли до теб в училище студентския ти живот, личната ти собственост, това ,че дори и скапана тая държава си е твоя, не знам как е в Норвегия, но на българите в Еу масово се гледа като на гастърбайтери исплесоци които искат да се възползват от социалната система на запада.

Та печка самсунг и ДВД повече ли струват от тия неща?

Колега абсолютно си прав, ама на 100% и аз това го знам, обаче ако съм в БГ и не мога да си изхраня детето по-добре ли ще ми е? ами не, това е номер 1 цел за мен, да отгледам деца, които не са лишени от нищо

Парите, които описах по-горе са преди данъци или бруто.

Тук ако говориш езика те приемат много добре в обществото, ако не говориш гарантирам, че никъде внимание няма да ти обърнат, в никоя институция, говориш ли техния език или като покажеш, че малко разбираш от законите им, всичко ти е топ. , Та, въпроса е да си в системата и да ги знаеш и най-важното, да говориш езика им!
Последна промяна thewolf на 16 Фев 2014, 11:20, променена общо 4 пъти
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 06 Фев 2014, 22:24

От 2004 все още имаше, сега е мъка... :confused:

Проблема е, че връщане назад няма, кой ше е преподавател за 500лв...? и какво ли не още..

А проблема с надписа по кофите остава.. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 06 Фев 2014, 22:39

Сондьора написа:От 2004 все още имаше, сега е мъка... :confused:

Проблема е, че връщане назад няма, кой ше е преподавател за 500лв...? и какво ли не още..

А проблема с надписа по кофите остава.. ;)

Амии да, за това казвам, че труда е неоценен в България. Аз
Мисля, че това е свързано с проблемите на България, образованието . . .
Последна промяна thewolf на 07 Фев 2014, 13:18, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Фев 2014, 9:50

Ми имам приятели в Норвегия и данъците започват от над 35% та стигат според зависи от дохода до 70-80%.
Да,културата на тея хора е да не крият данъци и всичко си отчитат,но да се има и в предвид,в Норвегия да вземеш 4-5000 евро бруто е като в България да вземеш 2000 бруто,всичко е скъпо много,данъците са високи,но факт е че се живее много добре,както и да е,запознат съм с Норвегия,братовчетка се омъжи за едно момче норвежец,те самите не живеят в Норвегия а са музиканти по круизните кораби,както и да е,прекрасна страна,студеничко но хората били готини.
Има и друго,аз не познавам умен човек който да е разчитал на университет да му налее всички знания,университета дава някаква основа на самоусъвършенстване,не крайна основа на която да се крепиш цял живот а началото на мислене с което мислене да стартираш в живота,да продължават да се интересуваш,всъщност университета е старт,където трябва да продължаваш да бягаш.
Пример-завършваш счетоводство и контрол,няма значение къде,дори в "сусурлево",там се запознаваш с основата,след това започваш да четеш законите,новостите,държавен вестник,интересуваш се,започваш стаж в някоя счетоводна кантора за да знаеш как да интерпретираш законите,има глад на добри счетоводители,които не да седнат и да си чоплят носа,а да водят счетоводство,знам фирми дето плащат на счетоводна кантора по 5000 лева на месец и ония не искат да им пипат фактурите а само експорт от складовата им програма и после в дневника и никаква мисъл,и това били най-кадърните в този град...
По въпроса за събиране на пари от комшии,колега @ thewolf,ти какво мислиш,че отиваш при комшията ,звъниш му и викаш "дай пара че трябват за еди какво си",не става така,дори в отношението към комшиите си трябва политика,начин,да го накараш той да вземе решението за косачката,да накараш хората (майките с колички :mhihi: ) да излезнат и да почистят...
Ето това визирам с проблемите ни,чакаме някой да ни "оправи" и за това сме на това положение че бивши комунисти,турци и ненормални да продължават да управляват държавата ни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 07 Фев 2014, 12:07

Е.Димитров написа:Ми имам приятели в Норвегия и данъците започват от над 35% та стигат според зависи от дохода до 70-80%.
Да,културата на тея хора е да не крият данъци и всичко си отчитат,но да се има и в предвид,в Норвегия да вземеш 4-5000 евро бруто е като в България да вземеш 2000 бруто,всичко е скъпо много,данъците са високи,но факт е че се живее много добре,както и да е,запознат съм с Норвегия,братовчетка се омъжи за едно момче норвежец,те самите не живеят в Норвегия а са музиканти по круизните кораби,както и да е,прекрасна страна,студеничко но хората били готини.
Има и друго,аз не познавам умен човек който да е разчитал на университет да му налее всички знания,университета дава някаква основа на самоусъвършенстване,не крайна основа на която да се крепиш цял живот а началото на мислене с което мислене да стартираш в живота,да продължават да се интересуваш,всъщност университета е старт,където трябва да продължаваш да бягаш.
Пример-завършваш счетоводство и контрол,няма значение къде,дори в "сусурлево",там се запознаваш с основата,след това започваш да четеш законите,новостите,държавен вестник,интересуваш се,започваш стаж в някоя счетоводна кантора за да знаеш как да интерпретираш законите,има глад на добри счетоводители,които не да седнат и да си чоплят носа,а да водят счетоводство,знам фирми дето плащат на счетоводна кантора по 5000 лева на месец и ония не искат да им пипат фактурите а само експорт от складовата им програма и после в дневника и никаква мисъл,и това били най-кадърните в този град...
По въпроса за събиране на пари от комшии,колега @ thewolf,ти какво мислиш,че отиваш при комшията ,звъниш му и викаш "дай пара че трябват за еди какво си",не става така,дори в отношението към комшиите си трябва политика,начин,да го накараш той да вземе решението за косачката,да накараш хората (майките с колички :mhihi: ) да излезнат и да почистят...
Ето това визирам с проблемите ни,чакаме някой да ни "оправи" и за това сме на това положение че бивши комунисти,турци и ненормални да продължават да управляват държавата ни.

Айде да не гоовориш глупости и наизиуст. Най високият данък в норвегия е 52% и това е за заплата над. Ако имаш кредит 26%. Фирми 26. Ако и предните постове са ти на тая окнова си ми ясен. 70% земи да четеш преди да пишеш. Гугъл преводач има. От тук само по темата ще карам.

Образование без практика е кръгла нула, съгласен съм.

Ччакам някой нещо да каже по темата за монархия БГ. ПИША ОТ ТЕЛА за това има грешки
Последна промяна thewolf на 16 Фев 2014, 11:21, променена общо 3 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 07 Фев 2014, 12:11

С последното ти изречение съм съгласен. Монархия? Мнения
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 07 Фев 2014, 12:23

thewolf написа:С последното ти изречение съм съгласен. Монархия? Мнения

По-скоро президентска република. Монархията е невъзможна.
Но не системата е основния проблем... Хората като са калпави никаква система не ги оправя... С други думи - мат'риала е лош...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 07 Фев 2014, 12:42

drago_pavlov написа:
thewolf написа:С последното ти изречение съм съгласен. Монархия? Мнения

По-скоро президентска република. Монархията е невъзможна.
Но не системата е основния проблем... Хората като са калпави никаква система не ги оправя... С други думи - мат'риала е лош...

Съгласен съм с това че монархия е почти невъзможна със всичките тия корени във властта. А не мислиш ли, че положението в бг е превърнало хората в такива? Бедността?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 07 Фев 2014, 13:48

thewolf написа:А не мислиш ли, че положението в бг е превърнало хората в такива? Бедността?

Не.
Българина е мързелив, продажен, подъл, помолен, предател и какво ли още не. И за тези черти не е виновна бедността през последните 24 години, а едни други близо 500 години... А тия 500 години са следствие пак от българската простотия - Видинско царство, Търновско царство, Добруджанско княжество...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 07 Фев 2014, 14:21

drago_pavlov написа:
thewolf написа:А не мислиш ли, че положението в бг е превърнало хората в такива? Бедността?

Не.
Българина е мързелив, продажен, подъл, помолен, предател и какво ли още не. И за тези черти не е виновна бедността през последните 24 години, а едни други близо 500 години... А тия 500 години са следствие пак от българската простотия - Видинско царство, Търновско царство, Добруджанско княжество...

Интересна позиция. Мога да допълня неблагодарен и злобен. Изстрадал си и си видял доста неща от такива българи. Аз също. Може би ако кажеш мнозинството ще бъдеш по-точен, в никакъв случчай всички под един знаменател. Българинът също така е и много умен, изобретателен и силен. Колко неща са измислени от българите? Щангисти, боксьори, тенис, академично гребане. Шахмат, математика и т.н.

Много от истинските българи са убити от турците по турско робство.

Аз мисля, че положението в бг направи хората по самостоятелни и гледащи само за себе си. Ако ти беше прав, то нямаше да има този бунт и сваляне на комунистите. Сега е по-различно и вече хората не знаят как се прави революция. ..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 07 Фев 2014, 15:07

Хората знаят как се прави революция,но ги е страх! Ако днес 100 души се разберат утре да излязат да протестират за нещо,на другата сутрин 80 ще са размислили! И преди съм го казвал-България може да се оправи за 3 дни,но никой няма да се наеме. Трябва здраво Дупе и да не му пука за нищо и никой. Но познайте с тази шуробаджанащина кога ще стане това :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 07 Фев 2014, 15:22

drago_pavlov написа:

Не.

Докладвах ти мнението за:

Откровено анти-българско мнение, според мен няма място в никакво българско публично пространство.

Предполагам, че няма да се случи нищо, но според мен е редно да получиш доживотен бан.

Много си заминаха за дребни заяждания, дано и откровено анти-българско мнение бъде отбелязано по някакъв начин.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 07 Фев 2014, 15:23

За "мнозинството" вместо "българите" като цяло съм съгласен.
thewolf написа:Ако ти беше прав, то нямаше да има този бунт и сваляне на комунистите. Сега е по-различно и вече хората не знаят как се прави революция. ..

Какъв бунт, каква революция???
Това в България не е никаква революция... Комунистите свалиха от власт главния комунист... Б@хти пародията, наречена "революция"...
Революция се прави с кръв... Ако имаше революция ЦК на БКП щяха да са разстреляни всичките, начело с тато...

_galio_ написа:
drago_pavlov написа:

Не.

Докладвах ти мнението за:
Откровено анти-българско мнение, според мен няма място в никакво българско публично пространство.

Предполагам, че няма да се случи нищо, но според мен е редно да получиш доживотен бан.
Много си заминаха за дребни заяждания, дано и откровено анти-българско мнение бъде отбелязано по някакъв начин.

Докладвай колкото искаш...
Това си е самата истина, която боли... Истина доказана през вековете... Едва ли има друг народ с толкова много предатели в историята си...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 07 Фев 2014, 15:31

thewolf написа:Аз мисля, че положението в бг направи хората по самостоятелни и гледащи само за себе си. Ако ти беше прав, то нямаше да има този бунт и сваляне на комунистите. Сега е по-различно и вече хората не знаят как се прави революция. ..

Къде видя бунт с/у комунистите, техния вот е еднакъв от 20 години насам. Според мен няма никаква промяна освен, че масово почнаха да се промиват мозъците и да се разделя населението. Само гледай евроизборите и сравни процентите с последните избори и ще видиш, че хората са все такива овце както и преди.

Едит: тука става интересно

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/02/05/2235497_nai-skorostno_izharchenite_pari_na_pravitelstvoto/

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата