Шум в скорости или съединител БМВ Е34 520 М20Б20
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Шум в скорости или съединител БМВ Е34 520 М20Б20
Здравейте,имам проблем с колицата и той се изразява в това че има шум от към скоростите..първо виеха,сега започнаха да чаткат като колата работи на свободна скорост и дори в движение..не е виене а е нещо като тропане/чукане/чаткане. Освен това съединителя отделя малко високо и като е студена при потегляне от място на първа се получава много силно треесене и придърпване направо цялата кола се лашка.Какво мислите да търся скорости втора употреба и да си купя съединител чисто нов или да ремонтирам скоростната кутия..дали пропускам нещо?
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Шум в скорости или съединител БМВ Е34 520 М20Б20
Маслото на какво дередже е?
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Имаш ли климатик?
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Аз си мисля,че са ти заминали скоростите особено щом са започнали да "чаткат".Това с тръгването го прави вероятно,защото маслото е заминало,не загряло и т.н.Кутията не бих ремонтирал,защото е доста по-скъпо от колкото да си купиш втора ръка от някой доверен колега от форума(70-100лв.) и ако ще пробваш по метода на изключване първо смени кутията(по-евтина е от съединителя).Оптимален вариянт е смяна на съединителя+кутия втора ръка+масло.Ама пък за да не гръмнеш много лев пробвай първо с маслото-знам ли?!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Първо свали кутията и виж какво става със съединителя.Може да има счупен лагер изкривено "слънце" на притискателеля и още други дефекти.Кутията с този мотор няма как да я счупиш. Е ..освен ако не си карък .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Колеги,шумовете и претрисаането един път ги има друг път ги няма.Качих колата на канал и това което забелязах е протекъл семеринг на коляновия вал от задната сстрана.между мотора и скоростите е много омаслено,даже от 3 дни прави капки на улицата.Може ли от маслото да е станал нкакъв проблем със съединителя.Мисля да си купя един семеринг за коляновия вал,да сваля скоростите да сменя семеринга и да разгледам съединителя...имам един резервен но е от е36 320 м52, гледах в реалоем ги даватс еднакъв размер 228мм.,дали ще стане според вас.Значи нов семеринг,ново лагерче,съединителя от е36 и ново масло в скоростите или някоя добавка.Някакви съвети?
И за колегите който питаха да колата е с климатик..маслото в скоростите не съм го проверявал.
И за колегите който питаха да колата е с климатик..маслото в скоростите не съм го проверявал.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Добре си се насочил. Съединителя, който имаш става.
Иначе питах за климатик, понеже при колите с такъв маховика е демпферен и може да притрисането да е от него. Но при проблемен маховик проблемите доколкото знам идват при топъл мотор(ако греша някой колега да ме поправи), а ти казваш, че при теб е на судено.
Иначе питах за климатик, понеже при колите с такъв маховика е демпферен и може да притрисането да е от него. Но при проблемен маховик проблемите доколкото знам идват при топъл мотор(ако греша някой колега да ме поправи), а ти казваш, че при теб е на судено.
Оказа се от скоростите,протекли са и имат счупен лагер на първичния вал.Съединителя си е ОК.Взех кутия втора ръка на която смених семеринга на опашката и този на избирача,източих старото масло почистих магнитчето и налях ново масло...(маслото на старата кутия го бях сменил преди два дни и го източих и го налях на новата кутия)...новите скорости работят не тракат но вият..дали с някоя добавка за скоростни кутии ще се оправят?и другия пеоблем е че задна влиза с прескачане и заяжда лоста в най-ляво положение(от свободна към задна)
8 мнения
• Страница 1 от 1