Счупен елемент от патрона на ключалката.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- propov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 130i ниско и твърдо
- Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
- Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.
Счупен елемент от патрона на ключалката.
attachment=0]ключалка БМВ 2 зуум.jpg[/attachment]
Естествено,пробвах търсачката,но не даде резултат по всички ключови думи с който опитах.Затова питам директно.
Както е видно от снимките,се е счупило едно рингче около пружината и от там ключа се върти без да дава движение на оста с кръстачката на края.Мога ли,най-лесното,да разглобя и сменя само въпросния ринг или отивам на нова ключалка,което е сложно,доста сложно май.И моля за помощ с конкретен съвет МОЖЕ и как става или НЕ МОЖЕ!То е ясно,че ако отида на ключар и дам едни доста пари,ще ме оправи.Ама аз съм технически грамотен,интересно ми е да се занимавам с колата и не обичам да ме ОПРАВЯТ за пари,ако мога сам
Здравейте колеги!Естествено,пробвах търсачката,но не даде резултат по всички ключови думи с който опитах.Затова питам директно.
Както е видно от снимките,се е счупило едно рингче около пружината и от там ключа се върти без да дава движение на оста с кръстачката на края.Мога ли,най-лесното,да разглобя и сменя само въпросния ринг или отивам на нова ключалка,което е сложно,доста сложно май.И моля за помощ с конкретен съвет МОЖЕ и как става или НЕ МОЖЕ!То е ясно,че ако отида на ключар и дам едни доста пари,ще ме оправи.Ама аз съм технически грамотен,интересно ми е да се занимавам с колата и не обичам да ме ОПРАВЯТ за пари,ако мога сам

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна propov на 05 Фев 2014, 23:45, променена общо 1 път
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Счупен елемент от патрона на ключалката.
аз несъм отварял ключалка,но твоята след като е свалена опитаи да я разглобищ и провери може ли да се сменя или не,ако може си вземи една от една морга и прехвърли това въпросно рингче и си готов.От растояние немога да кажа,редактираи си темата-няма нужда от 7 снимки еднакви 

Колега,
в никакъв случай не си изхвърляй ключалката и пробвай да смениш счупената част. Като гледам в случая ти е счупен пръстен,който може да се смени.
в никакъв случай не си изхвърляй ключалката и пробвай да смениш счупената част. Като гледам в случая ти е счупен пръстен,който може да се смени.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Колега и аз го имах този проблем и го излекувах по следният начин.Разглобих патрона ,измих всичко с бензин за да падне смазката ,премахнах счупеният пръстен,всъщност той предава движението от ключа към кръстачката за да отключи и пружината го натиска този пръстен за да усили връзката между оста ,която идва от патронника и оста с кръстачката накрая.Сложих една шайба със същият диаметър като пръстена на мястото на счупеният пръстен за да има в какво да натиска пружината ,че без пружината не става ,после залепих връзката между двете оси с течен метал използвах на бизон двукомпонентното лепило, като стегне лепилото слагаш пак смазка ,че си трябва.И така си карам вече трети месец.
- propov
- кандидат ентусиаст
-
М пакет по рождение
Колега, Tekabg, ей това мнение чаках!Само още малко пояснения.Въртя го тоя патрон,оглеждам го и не знам от към къде да го отворя.Тази ос с кръстачката накрая как да я отделя от тялото.Правил си го,подскажи!
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Имаше един шифт ,който се избиваше и всичко излиза.По спомен ти пиша ,че сега колата не е при мен.Но разгледай подробно механизма елементарен е за разглобяване.
- propov
- кандидат ентусиаст
-
М пакет по рождение
http://www.youtube.com/watch?v=o4_l_O_LuXk
Ето как става сглобяването,съответно разглобяването.Може да се поръча и от Ибей ремонтен комплект с пръстените и пружината.Ей затова харесвам немските машини!Правени са от инженери,премислени са 100 пъти и всичко е логично и сравнително лесно за поддръжка и ремонт!
EDIT: 18/02/2014
Оправих го преди седмица.Ремонтен комплект си поръчах от моя майстор на колата и ми го докара до вкъщи за 25 лв общо.Иначе единствената обява за токова нещо в България я има от пловдивската фирма ПроПартс(имат тук банер),но цената е малко по-височка.Ако на някой му трябва да свирка на мен 0895799987 Любо и ще го уредим!
EDIT: 22/03/14г.
Гресирайте обилно,иначе след месец почва да "затяга" механизма.
Ето как става сглобяването,съответно разглобяването.Може да се поръча и от Ибей ремонтен комплект с пръстените и пружината.Ей затова харесвам немските машини!Правени са от инженери,премислени са 100 пъти и всичко е логично и сравнително лесно за поддръжка и ремонт!
EDIT: 18/02/2014
Оправих го преди седмица.Ремонтен комплект си поръчах от моя майстор на колата и ми го докара до вкъщи за 25 лв общо.Иначе единствената обява за токова нещо в България я има от пловдивската фирма ПроПартс(имат тук банер),но цената е малко по-височка.Ако на някой му трябва да свирка на мен 0895799987 Любо и ще го уредим!
EDIT: 22/03/14г.
Гресирайте обилно,иначе след месец почва да "затяга" механизма.
7 мнения
• Страница 1 от 1