SAW VI а.к.а септопластика
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: SAW VI а.к.а септопластика
сега виждам тая темичка ,и аз имам подобно стеснение на носа вероятно след някое от сбиванията през пубертета и го търпя вече над 15 години ама ми писна - на едната ноздра повече на другата по малко но като цяло много трудно дишам и много лесно ми се запушва ,само ксилометазолинчето оправя работата .. вкарайте някаква клиника във Варна или Търново където качествено ремонтират отвътре носове 
- malolitrajkata
- Потребител
-
- Кара: е34-520и, е39 525тдс ,д4д,e90 320д
Здравейте! Аз също съм в отбора. При мен проблема е , че не могат да ми поставят точна диагноза. Според едни имам хипертрофия на носна лигавица, според други на носни конхи, а според трети крива носна преграда. Ходил съм в доста болници - ВМА, ИСУЛ, Токуда, Софиямед и т.н. Направих си изследване за алергии и се установи, че не съм алергичен към нищо. Предлагат ми операция изгаряне с електрокоагулатор или операция с изправяне на носна преграда. Интересува ме хората правили си тези операции да споделят малко повече. колко е възстановителният период? Как протича? Болезнено ли е махането на тампонада (Изгледах мн клипчета в ютюб и се доста наплаших)
пп за момента се отпушвам с муконазал + като впръсквам около 12-14 пъти на деня и 4-5 нощем. Разби ми се съня и вече ставам изморен от сън.
пп за момента се отпушвам с муконазал + като впръсквам около 12-14 пъти на деня и 4-5 нощем. Разби ми се съня и вече ставам изморен от сън.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Alexi написа:сега виждам тая темичка ,и аз имам подобно стеснение на носа вероятно след някое от сбиванията през пубертета и го търпя вече над 15 години ама ми писна - на едната ноздра повече на другата по малко но като цяло много трудно дишам и много лесно ми се запушва ,само ксилометазолинчето оправя работата .. вкарайте някаква клиника във Варна или Търново където качествено ремонтират отвътре носове
търново
Бих те посъветвал да разчиташ само на университетски болници или тясно специализирани, които правят само това. Гледам си от шумен, пробвай Варна и Плевен.- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Колега, надявам се че не работиш в Бърза помощ.
За четири години и половина сигурно е намерил някои отговори човека.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Колега, надявам се че не работиш в Бърза помощ.За четири години и половина сигурно е намерил някои отговори човека.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ineedmoney написа:след 25-та година на всеки индивит и от 2-та пола им се изкривява носа! нарича се физиологично изместване и е толкова нормалко колкото и като си на 20 да ти е по-голям отколкото на 10!
с 2 думи няма смисъл да си чупиш носа в операции да ти го изправят щото ще ти кажа една тайна - после пак ще се изкриви!
Дето има един лаф: Като знам какъв съм инженер ме е страх да отида на доктор
ineedmoney написа:Бих те посъветвал да разчиташ само на университетски болници или тясно специализирани, които правят само това. Гледам си от шумен, пробвай Варна и Плевен.
Aко ще е в Плевен, гледай да не е при Цветан Маринов - най-големия некадърник... Две седмици и половина в болницата, сума ти усложнения, слагане на тампони без упойка (
) и накрая ефекта беше нулев - снимката след операцията беше същата като тази от преди операцията... 
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
Пояснявам - първото съм го казал за случаи в които никога не ти е чупен носа и търсиш само козметичното. При положение че се е самоизместил физиологично (да съществува този феномен колкото и да не ти се вярва) тогава не виждам смисъл от тази операция - тежка е и пак ще кривне малко. Но ако е чупен носа и лесно се запушва и при лека хрема, синузит и т.н вече е друго, тогава е желателна - решава проблемте + козметиката.
Иначе за лекарите кво да кажа прави сте, малко останаха кадърните, но поне са концентрирани по големите университетски болници. Вече е въпрос на късмет да уцелиш.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ineedmoney написа:;) виждам че не си ме разбрал.
...
Пояснявам - първото съм го казал за случаи в които никога не ти е чупен носа и търсиш само козметичното.
И ние как да разбрем ти какво си имал предвид, казвайки че на всички след 25-тата година им се изкривява носа, и то чак с удивителен...
ineedmoney написа:след 25-та година на всеки индивит и от 2-та пола им се изкривява носа!
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Изравям тази тема, защото аз съвесем наскоро си оперирах преградата и ми коригираха лигавицата. При мен има значително подобрение за доста кратко време.
Искам да питам ако някой има спомен колко приблизително време му е било необходимо да се възстанови напълно след операцията?
Ако някой иска да разбере повече подробности защо, къде кога и как може да ми пише едно л.с.
Искам да питам ако някой има спомен колко приблизително време му е било необходимо да се възстанови напълно след операцията?
Ако някой иска да разбере повече подробности защо, къде кога и как може да ми пише едно л.с.
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3