Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Вие хем хубаво и пазено искате,хем и евтино!Като толково искате хубаво е46,елате на личен-перфектно е46 330i! 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Миро какво и на колата че ще я даваш бе ?!
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Павел Шопов БМВ - братле, ти държиш рекорда за най-много мнения в тази тема и най-...МАЛКО купени коли в следствие на хилядите акъли и мохабеди
Аз нямам против цялата история, даже я намирам комично-забавна, но ще купуваш ли уникална кола за 7000лв или не?! Значи не е задължително да е кенеф, но ще има кусури или търсим такава без. Знай едно от мен - колкото и обяви да пуснеш тука, винаги ще има кусури и това е понеже...КАРАМЕ СТАРИ коли
ебасимо и избирането правите. в такива случаи накрая човек от много мерак се надянва на най-големия кенеф...не ти го пожелавам и се надявам по-скоро да си купиш кола, че от 2 месеца само те мисля!!!!!!!!!!!!! 
ПС - относно 18-ките и окачването - миналата седмица си смених десния къс шарнир. Предния път като го смених беше преди 85 000км...някои хора толкова карат за 10 години. така, че мисля окачването и 18-ките не са чак такава драма...аааа и спортно окачване към 18-ките. Ако бях с 15-ки сигурно щях да изкарам 150 000км хахахахахаха

ПС - относно 18-ките и окачването - миналата седмица си смених десния къс шарнир. Предния път като го смених беше преди 85 000км...някои хора толкова карат за 10 години. така, че мисля окачването и 18-ките не са чак такава драма...аааа и спортно окачване към 18-ките. Ако бях с 15-ки сигурно щях да изкарам 150 000км хахахахахаха
"Чемодан, вокзал, Москва"
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:Миро какво и на колата че ще я даваш бе ?!
Нищо и няма,перфектна е,даже и misfire и го оправихме,току що сменено масло,гуми зимни перфектни и т.н.,ама нали много търсят хубава кола,та да видим колко са истинските мераклии

- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
bai_ILIA написа:Павел Шопов БМВ - братле, ти държиш рекорда за най-много мнения в тази тема и най-...МАЛКО купени коли в следствие на хилядите акъли и мохабедиАз нямам против цялата история, даже я намирам комично-забавна, но ще купуваш ли уникална кола за 7000лв или не?! Значи не е задължително да е кенеф, но ще има кусури или търсим такава без. Знай едно от мен - колкото и обяви да пуснеш тука, винаги ще има кусури и това е понеже...КАРАМЕ СТАРИ коли
ебасимо и избирането правите. в такива случаи накрая човек от много мерак се надянва на най-големия кенеф...не ти го пожелавам и се надявам по-скоро да си купиш кола, че от 2 месеца само те мисля!!!!!!!!!!!!!
Много добре го каза баце

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
miroslav_r написа:bai_ILIA написа:Павел Шопов БМВ - братле, ти държиш рекорда за най-много мнения в тази тема и най-...МАЛКО купени коли в следствие на хилядите акъли и мохабедиАз нямам против цялата история, даже я намирам комично-забавна, но ще купуваш ли уникална кола за 7000лв или не?! Значи не е задължително да е кенеф, но ще има кусури или търсим такава без. Знай едно от мен - колкото и обяви да пуснеш тука, винаги ще има кусури и това е понеже...КАРАМЕ СТАРИ коли
Много добре го каза баце![]()
Подкрепям напълно !!! Който иска да си кара с 15-ки

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
Ми който не може да сложи дори 16-ки
?Ще си караме раздрънканите коли

Maximilian-E46 написа:miroslav_r написа:bai_ILIA написа:Павел Шопов БМВ - братле, ти държиш рекорда за най-много мнения в тази тема и най-...МАЛКО купени коли в следствие на хилядите акъли и мохабедиАз нямам против цялата история, даже я намирам комично-забавна, но ще купуваш ли уникална кола за 7000лв или не?! Значи не е задължително да е кенеф, но ще има кусури или търсим такава без. Знай едно от мен - колкото и обяви да пуснеш тука, винаги ще има кусури и това е понеже...КАРАМЕ СТАРИ коли
Много добре го каза баце![]()
Подкрепям напълно !!! Който иска да си кара с 15-ки

И аз подкрепям..
А иначе и аз следя и мислех даже да напиша, че още малко ще изтрая и ще му изтипосам моята 20ка на лично, че то не се издържа

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Plamen_Shopov_BMW написа:Тва с окачването и 18-ките нещо не ми се вярва. Айде ела от Стара Загора до тук (Тополовград), ако щеш карай с 20 км/ч, после се върни обратно и го направи това нещо 2-3 пъти в месеца.
Отиди до някой съседен град... И ще си говорим след няколко месеца, дали няма да има скръц, хлоп и троп, ако ще и с 7 серия да си и с най ама най-оригиналните части.
Пример, е39-ка с 18 цолови джанти, яко пазене, гледане, без да се раздава много газ и след няколко хил. километра по този терен, окачването беше тотал. Сложиха 16-ки и навъртяха доста километри отгоре, все още нищо не се е обадило.
И, да повечето коли които се обсъждат са малко или много кенефи.
Не ми е минавало през ума, че ако търся кола за близо 8000 лв ще попадна на толкова много кенефи, ама наистина много кенефи. Къде са тия лачени и уникални е46-ци, не знам. На някои им търсят и 9000, а пак са си кенефи.
Или само аз попадам на такива. Ама силно се съмнявам.
Явно има и хубави коли, но им търсят ''майка им и баща им''.
http://www.cars.bg/c563141
Ето една такава кола, ама отиваме над 8К лв. А за 23-ка не са малко пари.
Според мен трябва да отидеш и да я погледнеш тази. Да, 8к не са малко пари, но ако колата е гледана (както изглежда) е много по-добър вариант да вземеш нея, отколкото друга за 7к и после да трябва да налееш още 2-3к за ремонти. Бях ти казал предния път, ще ти напомня - 318ката я купих за 6600 лв. 2012г. и налях за ремонти и обсужване още 3500 лв. в оторизиран сервиз. С някои други глезотии, които й добавих хвръкнаха още 3000 лв. Дори да бях отишъл в някой гараж и да не бях добавял нищо пак нямаше да ми излезе по-малко от 1500 лв. да я приведа в ред! 320-ката ми излезе 8200 лв. и я купих миналата година. 2700 лв. хвръкнаха за обслужване и няколко датчика (автомат е). Са като ще си наливаш всичките пари без остатък в колата поне дай повече в началото, та да не стане така само да се снимаш с нея...
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Мнения много, коли също. До сега не съм видял нормална и не съм купил. Почти всяка седмица обикалям автокъщи или гледам някоя кола от частно лице. Отидоха не малко пари за безполезни разходки, а единствената хубава кола беше на колега от Сливен, но момчето се отказа да я продава. Имал си причини. Бях събрал парите и исках да отивам, обадих се в петък, уж да ходя в събота а той каза, че се отказва. Здраве да е. Това е единствената кола до 7500 лв която си е заслужавала парите. Перфектна кола втора ръка няма, но в сравнение с другите тази беше като нова.
А ако някой има възможност да сменя колата всяка година, аз не съм от тях. Търся си читава кола, с хубав кожен салон и без сериозни удари , без МУНИНГ, напълно стокова, без М брони, без 18 джанти (с 16 оригинални или 17), екстри да добавям, нямам намерение, ще си я поддържам и търкалям поне в близките 5-6 години. Толкова ли е сложно?
За мен не са малко пари 8000 лв, а като тръгна да обикалям виждам коли на тази цена които не са в по-добро състояние от моята 18 годишна ''бабичка'', дори доста често са в по-лошо. Вярно с голям двигател, с повече екстри, ама за какво ми е всичко това като трябва да хвърля сума пари по ремонти.
Ако харесам нещо няма да се ръководя от акъла на друг. Ей тая немската тройка която наистина бях харесал, след като ми казаха, че е удряна се отказах от нея.
За това се спрях на 20-ката от Варна и на ей тая 23-ка. http://www.cars.bg/c563141
Като тази 23-ка съм на 90% сигурен, че ако наистина е обслужена така както пише в обявата и е в такова състояние ще я отнеса без да се замисля.
Въпрос на време е да се намери читава кола. Така, че ако някой ще предлага нещо, да го прави в близкия месец. Само да е с мотор от 170 коня нагоре.
Ако някой може да помогне с информация за определена кола ще съм благодарен.
Ей така бях и с покупката на мотор. Цяла година търсих 3-тия си мотор, но и до ден днеше не съжалявам, че чаках дълго и дадох доста над пазарната цена.
А ако някой има възможност да сменя колата всяка година, аз не съм от тях. Търся си читава кола, с хубав кожен салон и без сериозни удари , без МУНИНГ, напълно стокова, без М брони, без 18 джанти (с 16 оригинални или 17), екстри да добавям, нямам намерение, ще си я поддържам и търкалям поне в близките 5-6 години. Толкова ли е сложно?
За мен не са малко пари 8000 лв, а като тръгна да обикалям виждам коли на тази цена които не са в по-добро състояние от моята 18 годишна ''бабичка'', дори доста често са в по-лошо. Вярно с голям двигател, с повече екстри, ама за какво ми е всичко това като трябва да хвърля сума пари по ремонти.
Ако харесам нещо няма да се ръководя от акъла на друг. Ей тая немската тройка която наистина бях харесал, след като ми казаха, че е удряна се отказах от нея.
За това се спрях на 20-ката от Варна и на ей тая 23-ка. http://www.cars.bg/c563141
Като тази 23-ка съм на 90% сигурен, че ако наистина е обслужена така както пише в обявата и е в такова състояние ще я отнеса без да се замисля.
Въпрос на време е да се намери читава кола. Така, че ако някой ще предлага нещо, да го прави в близкия месец. Само да е с мотор от 170 коня нагоре.

Ей така бях и с покупката на мотор. Цяла година търсих 3-тия си мотор, но и до ден днеше не съжалявам, че чаках дълго и дадох доста над пазарната цена.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Plamen_Shopov_BMW написа:Мнения много, коли също. До сега не съм видял нормална и не съм купил. Почти всяка седмица обикалям автокъщи или гледам някоя кола от частно лице. Отидоха не малко пари за безполезни разходки, а единствената хубава кола беше на колега от Сливен, но момчето се отказа да я продава. Имал си причини. Бях събрал парите и исках да отивам, обадих се в петък, уж да ходя в събота а той каза, че се отказва. Здраве да е. Това е единствената кола до 7500 лв която си е заслужавала парите. Перфектна кола втора ръка няма, но в сравнение с другите тази беше като нова.
![]()
Напълно те подкрепям колега и аз като тебе преди време си продадох моята бивша кола Е36 318тдс в перфектно състояние на един колега от Варна на доста ниска цена(колегата е много доволен от нея досега), и след това почнаха мъките по търсенето на новата ми.То не беше Горублене,Дупница,Труд и все кенефи който не си заслужаваха парите и то на полвината.За 2 дена имам 1200км обикаляне по автокъщите и накрая нищо.Бях се отчаял тотално и накрая излезе сегашната ми кола и то на 50км от мен(В.Търново) от частно лице.Досега нямам никакви проблеми с нея.Та така че един съвет от мен по добре си потърси кола от колега в форума или от частно лице че тези нов внос са направо пълна трагедия поне 90% от тях.Дано си намериш вярната кола и да те радва много.

- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Ако имах регистрация във форума, следях този подраздел и точно тая тема, сигурно още нямаше да съм си купил кола... На твое място вече щях да съм отишъл до Германия и да си бях взел от там. Не че и там няма кенефи, ама не е като българската тарикатщина по автокъщите с перфектните сервизни книжки, поддържани автомобили и прочие. Последните ни 4 коли всичките ходихме лично си го карахме от Германия и Холандия на по над 250-300 000 км. Някой от тях все още си ги караме, като сменяме само консумативи, и кажи реши някой дребни работи ако се обадят и то рядко...
Направо се чудя на хората които дават по 7-8 к за колата и после още 2500-3 за ремонт. Егати ентусиазма честно.

Plamen_Shopov_BMW написа:..........и на ей тая 23-ка. http://www.cars.bg/c563141 ...
Много го мислиш, колата е готина. Купе, черен таван, стойка има, виж я удари да няма, гледай какво има
към нея, каско, гуми, го и т.н. за 8к винаги ще ти я даде

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Колата е супер, поне на снимките, Каско имала за цялата година, застраховка, а преглед до април. Гуми имала.
И зимни с железни джанти 16-ки, които уж не били слагани никога и стояли 4 години ей така. Могат да се ползват този сезон, колкото и да са изпечени...
Твърдата му цена е 8000 лв. Това е положението. Предложих му да си свали 18-ките и без това когато взема такава кола не мисля да я карам с по-големи джанти от 16 или 17 цола, но каза, че в такъв случай може да свали още максимум 300 лв, а според мен не си заслужава. Триста лева са доста малка сума за такива джанти с добри гуми и по-добре да си остане с тях и евентуално да ги продам, ако купя колата.
След около 20 дни човека се връщал от чужбина и обеща да ми се обади, ако не звънне, аз ще го търся пак.
И зимни с железни джанти 16-ки, които уж не били слагани никога и стояли 4 години ей така. Могат да се ползват този сезон, колкото и да са изпечени...
Твърдата му цена е 8000 лв. Това е положението. Предложих му да си свали 18-ките и без това когато взема такава кола не мисля да я карам с по-големи джанти от 16 или 17 цола, но каза, че в такъв случай може да свали още максимум 300 лв, а според мен не си заслужава. Триста лева са доста малка сума за такива джанти с добри гуми и по-добре да си остане с тях и евентуално да ги продам, ако купя колата.
След около 20 дни човека се връщал от чужбина и обеща да ми се обади, ако не звънне, аз ще го търся пак.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Plamen_Shopov_BMW написа:Колата е супер, поне на снимките, Каско имала за цялата година, застраховка, а преглед до април. Гуми имала.