Е39 ключ не иска да се програмира МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Е39 ключ не иска да се програмира МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ

Мнение от oci » 09 Ное 2013, 10:11

evo_9 написа:Искам само да добавя че почти всички които имат проблем с обучението на ключа е от това че инструкцията е малко неточно описана.Раэликата е в това че ключа трябва да се эавърти до поэиция 1,а не както е описано на контакт ! След като се иэпълни точно,ключът се обучава на секундата, и няма нужда от насоване към эадни стъкла,орбиталната станция Мир и эаставане на челна стойка !

ако искаш мога да ти демонстрирам как ще го обуча като завъртя до край ключа т.е на контакт по тази инструкция и няма да се свържа с орбита :mhihi: , а с ГМ-ма на колата, да не съм го правил 1000 пъти да не съм сигурен в това което казвам, ако искаш може да се хванем на една триъгълна бутилка :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evo_9 » 03 Дек 2013, 10:22

oci написа:
evo_9 написа:Искам само да добавя че почти всички които имат проблем с обучението на ключа е от това че инструкцията е малко неточно описана.Раэликата е в това че ключа трябва да се эавърти до поэиция 1,а не както е описано на контакт ! След като се иэпълни точно,ключът се обучава на секундата, и няма нужда от насоване към эадни стъкла,орбиталната станция Мир и эаставане на челна стойка !

ако искаш мога да ти демонстрирам как ще го обуча като завъртя до край ключа т.е на контакт по тази инструкция и няма да се свържа с орбита :mhihi: , а с ГМ-ма на колата, да не съм го правил 1000 пъти да не съм сигурен в това което казвам, ако искаш може да се хванем на една триъгълна бутилка :mhihi:

Айде заповядай да видим моя как ще го програмираш на контакт като е,ако искаш и на десет четириъгълни да се хванем :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 03 Дек 2013, 10:44

Извинявам се на колегата,но да не отварям нова тема.При мен вече два пъти се случва колата да си забрави ключа и след програмиране няма проблем,работи но ми стана странно на какво може да се дължи това. :roll:
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от braina » 03 Дек 2013, 14:54

При мен го загуби и повече не се програмира и вчера разбрах, че въпреки че си работи сравнително добре всичко, с изключение на заключването от копчето на дистанционното, модула е заминал :) и ся ще трябва да търся нов :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 04 Дек 2013, 17:24

evo_9 написа:
oci написа:

Айде заповядай да видим моя как ще го програмираш на контакт като е,ако искаш и на десет четириъгълни да се хванем :mhihi:

Твоя си е твой, хващаме една 39-ка и ти го обучавам точно така, както ти казваш, че не се прави.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw-e39-520

Мнение от GEORGBMW » 01 Фев 2014, 20:46

Да не отварям нова тема ,само ако може отговор пак във връзка с ключовете-в пластмасовото ключе дето е за портфейл имам капаче отзад и в него имам там как се казваше завършва на ------ер,някакъв електр елемент чип вътре-а въпроса ми е ще мога ли с тоя ключ да стартирам мотора с него ,защото един приятел ми каза ,и той имаше е 39 ,че е абсурд да пробвам т. е. тоя ключ бил само за аварийни случаи само за отваряне на вратите и багажника и след втория ли третия опит щял съм да оплескам яко нещата ,щяла да се активира там някаква защита против кражба и от там нататък ставало лошо ,ако може само кратък отговор и благодаря

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 01 Фев 2014, 21:27

Колега, електронният елемент, който завършва на "...ер" се нарича транспондер и с този ключ можеш спокойно да запалиш колата! Нищо няма да се активира, това е авариен ключ с който да отключиш/заключиш и същевременно да запалиш ако си загубил основния ключ (ключове). Не се притеснявай, можеш да си го ползваш спокойно!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31
Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C

Мнение от spec-V » 22 Фев 2014, 19:53

Здравейте колеги.
Нека се възползвам от темата тук.
От няколко дни забелязах,че по-трудно отключвам и заключвам (смисъл трябва да се доближа доста до колата,и да позадържа копчето,че да подейства).
Така до днес,когато тотално отказа да заключва отключва итн... от бутоните на ключа.
Прочетох темата,прочетох и др.теми...,но уви ... програмирах ключа (помъчих се поне),но нищо не става.
Проверих бушона (53) ,резетнах колата през борда за вс. случай ,но пак дРъво :mhihi:
Не ще и не ще . Моля за помощ,ако някой има решение различно от предните постове да каже.

Е39 2003г. ромбовиден ключ. :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 23 Фев 2014, 0:10

spec-V написа:Здравейте колеги.
Нека се възползвам от темата тук.
От няколко дни забелязах,че по-трудно отключвам и заключвам (смисъл трябва да се доближа доста до колата,и да позадържа копчето,че да подейства).
Така до днес,когато тотално отказа да заключва отключва итн... от бутоните на ключа.
Прочетох темата,прочетох и др.теми...,но уви ... програмирах ключа (помъчих се поне),но нищо не става.
Проверих бушона (53) ,резетнах колата през борда за вс. случай ,но пак дРъво :mhihi:
Не ще и не ще . Моля за помощ,ако някой има решение различно от предните постове да каже.

Е39 2003г. ромбовиден ключ. :wave:

трябва да му се смени батерията и ще имаш пак работещ ключ.

кандидат ентусиаст
Аватар
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C

Мнение от spec-V » 23 Фев 2014, 19:31

Привет колеги.
Днеска си оправих ключа на колата,но с малки разлики от описаното тук. :D
Ще обясня какво точно се случи,и как се оправи с цел да бъда полезен на други изпаднали в такъв вид "беда" :mhihi:
Вчера изведнъж колата отказа да бъде заключена от ключа (ромбоиден) .
Заключих я от ключалката, и после пробвах да я отключа но уви! :paranoid:
Започнах да чета тук във форума и веднага отскочих до гаража за проба,но пак уви.......
Решението:
Гледам си в Ютубата как се прави ,..и какво установявам :idea: :idea: :idea:
Трябва другия ключ за да се даде на контакт с единия за около 3 сек., след това извадих ключа и задържах копчето за отклюваане на 2-рия ключ(като не се пуска), и 3-три пъти натиснах емблемката за заключване. Като няма никакви 10 сек. 5 сек итн.. амнайсе сек. :kuku: ,както и насочване към антени ,спътници итн.. :mhihi: ..колата се заключи и отключи ,и всичко вече е ОК !
Дано съм бил полезен на някой!
:angel:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 23 Фев 2014, 21:32

spec-V написа:Гледам си в Ютубата как се прави ,..и какво установявам :idea: :idea: :idea:
Трябва другия ключ за да се даде на контакт с единия за около 3 сек., след това извадих ключа и задържах копчето за отклюваане на 2-рия ключ(като не се пуска), и 3-три пъти натиснах емблемката за заключване. Като няма никакви 10 сек. 5 сек итн.. амнайсе сек. :kuku: ,както и насочване към антени ,спътници итн.. :mhihi: ..колата се заключи и отключи ,и всичко вече е ОК !

Колега и какво е новото в сравнение с всичко описано дотук относно инициализирането на ключа (т. нар. "обучаване")!?! Че си дал на "контакт" с единия ключ, а си инициализирал другия - със същия успех можеше да дадеш на "контакт" и с ключа върху, който всъщност прилагаш процедурата, няма никаква разлика. Единственото с което можеш да се "похвалиш" в случая (ако действително всичко е така, както си го описал) е, че ако колата е имала инициализирани и работещи с дистанционни функции два ключа, вече имаш само един такъв - вторият е елиминиран... ;)!

кандидат ентусиаст
Аватар
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C

Мнение от spec-V » 24 Фев 2014, 0:48

Той втория и без това не работеше ,но сега им размених местата :mhihi:
Новото колега е ,че ключа не се насочва към спътника на НАСА ,както и това ,че не се броят секунди итн итн ...
Както и да е,тука дори и да опиташ да постнеш нещо смислено и полезно ,винаги ще се намери някой който да плювне след теб ..
със здраве :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 24 Фев 2014, 15:13

spec-V написа:Той втория и без това не работеше ,но сега им размених местата :mhihi:
Новото колега е ,че ключа не се насочва към спътника на НАСА ,както и това ,че не се броят секунди итн итн ...
Както и да е,тука дори и да опиташ да постнеш нещо смислено и полезно ,винаги ще се намери някой който да плювне след теб ..
със здраве :yes:

Колега, не виждам защо се дразниш и с какво в поста си съм "плювнал след теб"!? Опитваш се да бъдеш полезен - добре, само че не си! Обяснението ти заблуждава, че за извършване на инициализация е необходим втори ключ, а това не е така. Твърдиш, че "не се броят секунди и т. н.", а сам си написал, че се дава на контакт за "около 3 сек." (което всъщност е абсолютно вярно, защото след 5-тата секунда системата излиза от готовност за инициализация)! Постави се на мястото на някой, който просто иска да извлече полезната информация от темата, за да си инициализира сам ключа - не мислиш ли, че е малко заблуждаващо?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мноого черно Е28

Мнение от BRAAT » 17 Юли 2014, 3:04

Здравеите колеги. Няколко часа чета за проблемите с ключовете при Е39. Изясниха ми се доста неща, но не успях да срещна моя (по скоро на брат ми) проблем. Аз съм на Е28 :mhihi: та при мен няма такива проблеми. Брат ми е с Е39 комби 528 98-ми набор.
Ключа е този с диод и е полу-кръгъл. Колата е внос от Швеция(ако има значение де) Ключа се обучава, работи си нормално един ден и след това сякаш колата го забравя и на следващия ден трябва наново да се повтаря всичко. Батерията е сменена два пъти за 3 дена, просто за да сме сигурни , че не е от нея. Не срщнах подобен проблем, затова моля за помощ!
Мерси предварително :)
SHARK-а му е майката!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 17 Юли 2014, 8:42

За такъв ключ ли говорим:

Изображение

или този:

Изображение
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.