Проблем със Е 60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530 D
Мечтае да кара: CLS 320 CDI

Проблем със Е 60

Мнение от npitona » 30 Яну 2014, 23:04

Привет на всички колеги,нов съм ,току що се регистрирах.От миналата седмица и аз съм собственник на този прекрасен автомобил,ако мога така да се изразя,по скоро бих казал на този самолет със вертикално излитане.Миналата година мой приятел си закупи Е61 , накратко бях очарован от тази кола а се случи и така че пътувахме до Бълггария и обратно до Швеция с него ,просто се влюбих във вървенето и возията на тази кола, но за съжаление автомобила който закупих не върви така ,няма тяга ,смениха му някакви тръби на колекторите ,датчици разни и пак същото не върви и това е не се изстрелва както другото и понеже в момента живея и работя във Швеция и може би чак по велик ден ще могга да го докарам до България за пълен сервиз реших да се допитам до вас може пък някой да се е сблъсквал с подобен проблем.Ако някой може да помага,не ми се кара в тукашен сервиз защото ще ми съдерат кожата , а аз нищо не разбирам от БМВ понеже досега карах само ВОЛВО И МЕРЦЕДЕС,знам само че е бъкано с елекртоника и може би е нещо дребно.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Никога не карай по бързо отколкото може да лети твоят анггел пазител.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Re: Проблем със Е 60

Мнение от iceblast » 31 Яну 2014, 9:29

Дефинирай какво означава бавно. Направи едно клипче на ускорение 0-140 примерно и ще видим. Да не се окаче, че твоят приятел си е купил кола с модифициран софтуер. Друго нещо, което можеш да провериш е да откачиш буксата на дебитомера и да видиш, дали има някаква промяна, ако има положителна (относно вървенето), може би се налага подмяна.

Ако колата е с филтър за твърди частици може да се е позапушил, но тогава като даваш цялата газ компютъра ще ти я отнема и ще усетиш брутални дупки, така че предполагам това не е твоят случай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 31 Яну 2014, 10:18

Махни буксата на дебитомера и покарай, ако няма подобрения не е от това. После си провери вакум маркучите внимателно, в нета е пълно с снимки и схеми. Също и си погледни всички датчици, да са забравили да закачат някоя. Г/д това са основните неща, които може да се видят без диагностика. Също и може да ти е забила някаква грешка, и иска триене за да тръгне отново колата.

Потребител
Аватар

Мнение от npitona » 31 Яну 2014, 11:05

Много благодаря за отговорите още днес ще проверя и ще пиша.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 31 Яну 2014, 16:07

Много ще съм благодарен ако някой ме улесни с намирането на буксата на дебитомера
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 31 Яну 2014, 16:26

:arrow: Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от npitona » 01 Фев 2014, 1:08

Днес сменихме дебитобера , няма подобрение,от там допитване до майстор в България ,трябвало да се закачи на компютър за да го разпознае хайде пак стария от там разкачаме буксата на дебитомера проба няма ефект,проверка на вакуум маркучите всичко наред няма проблем и така цял ден .утре продължаваме с филтъра за твърди частици и ще видим.умиране има оттърване няма ,или ще става кола и ще си удря задника в асвалта или ще хваща гората.ще пиша утре вечер дали има резултат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 01 Фев 2014, 16:41

А защо сменяш дебитомера без да си пускал РС?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 01 Фев 2014, 16:51

Вижте управлението на ЕГР-а ,свалете и почистете и самия клапан.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от npitona » 02 Фев 2014, 0:28

Дебитомера го смениме защото имахме нов.За съжаление днес не остана време ,но утре влиза в гаража ,мисля че колегата ще се окаже прав за филтъра утре ще го свалим и почистим.Днес се допитахме до друг майстор в БГ. и той беше категоричен за филтъра почти на 100 процента.Утре ще пиша.

Потребител
Аватар

Мнение от stanislav_bmw535d » 02 Фев 2014, 17:11

Добар ден и от мен,аз също има бмв 535д,но има някаква странна вибрация като придарпване, някакво тресене все едно има скасан тампон на двигателя,колата е на 220 хиляди не съм сменявал маслото във скоростите още,оборотите също много ми играят и много е дразнещо,ако може да ми помогнете,просто не разбирам от какво е тази вибрация брагодаря ви предварително!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 03 Фев 2014, 11:24

stanislav_bmw535d написа:Добар ден и от мен,аз също има бмв 535д,но има някаква странна вибрация като придарпване, някакво тресене все едно има скасан тампон на двигателя,колата е на 220 хиляди не съм сменявал маслото във скоростите още,оборотите също много ми играят и много е дразнещо,ако може да ми помогнете,просто не разбирам от какво е тази вибрация брагодаря ви предварително!!!!

Виж темата за торка: viewtopic.php?f=116&t=336654 а, може и + скъсан тампон да имаш.

Назад към Е60/Е61