Проблем с CCC модула
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: Проблем с CCC модула
В Е60 е темата. Писах на колегата, но нямам отговор още. А не ползвам оригиналната защото нямам такава, затова купих каквато намерих на пазара.
- toledos83
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 535D
- Мечтае да кара: F10
Здравей колега. Аз купих колата с изгорял ССС модул. Купих друг втора употреба, които известно време работеше добре. В последствие започна да се рестартира: надпис БМВ след което премигване. Това ми се случваше при дълго пътуване. Преди седмица я закарах за прекодиране на ССС модула. Оттогава нямам проблеми.
Човекът при които го направих се намира в Перник и се казва Росен и си разбира от работата. Ето това му е номера:0896673642
Човекът при които го направих се намира в Перник и се казва Росен и си разбира от работата. Ето това му е номера:0896673642
- rafa224
- старши ентусиаст
-
toledos83 написа:Здравей колега. Аз купих колата с изгорял ССС модул. Купих друг втора употреба, които известно време работеше добре. В последствие започна да се рестартира: надпис БМВ след което премигване. Това ми се случваше при дълго пътуване. Преди седмица я закарах за прекодиране на ССС модула. Оттогава нямам проблеми.
Благодаря колега. Ще го потърся.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Опитвахме с едни пичове в Стара Загора но нищо не направихме. Между другото не хваща никакъв GPS сигнал. И в Стара Загора ми дава,че съм в София, просто върти в последната запомнена позиция. 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
След ново изчистване на паметта и смяна на GPS антената навигацията се оправи. Поне за сега при тестването 

- karakondji
- Потребител
-
- Кара: E60 535D
Аналогична ситуация се получи и при мен. В повечето време колата стои в подземен гараж. Последната седмица-две не беше изваждана изобщо и при първото шофиране - навигацията тотално сбъркана. Показва ми грешно местоположение или пък върви назад, или съм някъде по шипките. Помисилих, че проблема може да е в антената, тъй като с CCC модула нямам проблем. Поразрових се из форумите и забелязах, че и други колеги са имали сходни проблеми.
В крайна сметка проблема се реши много лесно. Оказва се, че колата има някакъв памет/буфер (т.нар. Almanac), който съдейства за бързото намиране на сателитите и е важен за коректното позициониране. Ако информацията в този буфер изчезне, възстановяването става с шофиране с продължителност от поне 30 мин. Причина да изчезне най-често е свързано с акумулатора, а в моя случай по-скоро с държането в подземен гараж.
Така, че на колегата rafa224 най-вероятно са ремонитрали навигацията по този начин
Доста полезна информация на английски има в линка по-долу . Въпреки, че не се отнася конкретно за Е60, принципа се оказа същият.
http://m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=82904
В крайна сметка проблема се реши много лесно. Оказва се, че колата има някакъв памет/буфер (т.нар. Almanac), който съдейства за бързото намиране на сателитите и е важен за коректното позициониране. Ако информацията в този буфер изчезне, възстановяването става с шофиране с продължителност от поне 30 мин. Причина да изчезне най-често е свързано с акумулатора, а в моя случай по-скоро с държането в подземен гараж.
Така, че на колегата rafa224 най-вероятно са ремонитрали навигацията по този начин

Доста полезна информация на английски има в линка по-долу . Въпреки, че не се отнася конкретно за Е60, принципа се оказа същият.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
karakondji написа:Аналогична ситуация се получи и при мен. В повечето време колата стои в подземен гараж. Последната седмица-две не беше изваждана изобщо и при първото шофиране - навигацията тотално сбъркана. Показва ми грешно местоположение или пък върви назад, или съм някъде по шипките. Помисилих, че проблема може да е в антената, тъй като с CCC модула нямам проблем. Поразрових се из форумите и забелязах, че и други колеги са имали сходни проблеми.
Така, че на колегата rafa224 най-вероятно са ремонитрали навигацията по този начин![]()
При мен се отнася за Е70, но аз карах от София до Стара Загора и не се оправи сама. Трябваше чистене и нова антена. Но сега всичко е наред

- rafa224
- старши ентусиаст
-
А някой знае ли от къде може да се намери читава оригинална GPS антена за Е70 колеги ?
- rafa224
- старши ентусиаст
-
А все се каня да попитам нещо
Един колега наскоро си взе Х5 Е70 3.0sd, която е с много странен ССС модул. Има си голям дисплей и двойното СД/ДВД, обаче няма никаква навигация. Някой има ли представа какъв е този ССС модул?

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Проблем с CCC модула
Има ли диск със карта на БГ?
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Той е с голям дисплей и двойно СД/ДВД, но няма въобще навигация или опция за нея. На дисплея в дясно си му пише OBC, вместо навигация, както при колите с малкия дисплей.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
z_raychev написа:Колеги, може ли някой да ми каже каква е цената на ССС модула втора ръка?
Само модула 400-500 лв. Въпрос на търсене и договаряне. Аз намерих за Е70 за 350 лв.
- wolverinlio
- Потребител
-
Колеги за съвет на един приятел ССС модула както си свири прекъсва за малко и после пак тръгва това на радио сд. Има ли някой напредстава от какво може да е модулът не се рестартира работи нормално навигацията също работи перфектно.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
wolverinlio написа:Колеги за съвет на един приятел ССС модула както си свири прекъсва за малко и после пак тръгва това на радио сд. Има ли някой напредстава от какво може да е модулът не се рестартира работи нормално навигацията също работи перфектно.
На радио или на СД? В града или извънградско? Да не би да гуми обхват за момент?
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4