Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: iOS тема

Мнение от bam-bam » 29 Яну 2014, 0:47

Има доста писано в нета за тея мапсове и все още бъгавите им рутиращи изчисления.
Имаш нет в бг, навън ?
Това е някаква ограничаваща навигация, която винаги иска нет .. отиваш някъде дето няма 2г/3г и разбираш що е то навигация.
Отделно мисля, че и те ползваха картите на ТА, които бледнеят пред НК и бг, ако имаш един гармин.
Та .. при положение, че има качествени неща, да ползващ някакъв имитиращ продукт ... всеки си решава сам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 29 Яну 2014, 10:31

bum_bum написа:Гугъл мапс си е идеално, кво му е. Аз се чудя какъв е смисъла да имаш Айфон, ако нямаш нет на него. :dunno:

Съгласен съм,че айфон без нет е безмислено. Но примерно в Сърбия да ползваш мобилен нет е с доста сериозна тарифа. Иначе за България заводската навигация си върши перфектна работа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Яну 2014, 12:09

В тоя случай един Гармин или Айгоу и нямаш яд.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Яну 2014, 14:14

bam-bam написа:Има доста писано в нета за тея мапсове и все още бъгавите им рутиращи изчисления.
Имаш нет в бг, навън ?
Това е някаква ограничаваща навигация, която винаги иска нет .. отиваш някъде дето няма 2г/3г и разбираш що е то навигация.
Отделно мисля, че и те ползваха картите на ТА, които бледнеят пред НК и бг, ако имаш един гармин.
Та .. при положение, че има качествени неща, да ползващ някакъв имитиращ продукт ... всеки си решава сам.

Затова си слагате един Garmin на айфоня и не ти трябва нет за навигацията :lol:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 30 Яну 2014, 15:17

Най-странното е, че като бяхме в Холандия с една 4-ка - без нет, без дори активна карта на нея, само самият апарат - GPS-а си работеше и така си маркирахме доста места, където ни харесало и ще отидем пак. За Амстердам става въпрос.
И до ден днешен ми е странно как стана.. :confused:

По темата аз ползвам 4-ка на ИОС-6 с джейл (от почти година), но още не мога да разбера как се ползва тази Сидия - днес седнах да се ровя и да почета.. :mhihi:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар
Детайли за колата: стара

Мнение от downshift » 30 Яну 2014, 15:29

Bexim написа:Най-странното е, че като бяхме в Холандия с една 4-ка - без нет, без дори активна карта на нея, само самият апарат - GPS-а си работеше и така си маркирахме доста места, където ни харесало и ще отидем пак. За Амстердам става въпрос.

По темата аз ползвам 4-ка на ИОС-6 с джейл (от почти година), но още не мога да разбера как се ползва тази Сидия - днес седнах да се ровя и да почета.. :mhihi:

Той може да работи GPS без нет, но му отнема доста повече време да локализира първоначално. Също може да е прихващал от wifi точките наоколо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 30 Яну 2014, 16:20

downshift написа:
Bexim написа:Най-странното е, че като бяхме в Холандия с една 4-ка - без нет, без дори активна карта на нея, само самият апарат - GPS-а си работеше и така си маркирахме доста места, където ни харесало и ще отидем пак. За Амстердам става въпрос.

Той може да работи GPS без нет, но му отнема доста повече време да локализира първоначално. Също може да е прихващал от wifi точките наоколо.

На 4S само с Location Settings On му отнема по-малко от 30 секудни да локализира със спрени 3g,data,wifi
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 30 Яну 2014, 16:35

Нямаше WiFi - сигурен съм и си беше проста 4-ка. За скорост наистина не помня колко бързо ставаше, но факт - ставаше. Тук - не става..

Въпрос - от къде и как да си дръпна Гармин или айГоу на джелната 4-ка?
Дали се поддържат някъде? Пробвах да пиша в Сидия, ама така и не разбрах къде.. :banghead:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Яну 2014, 17:13

Bexim написа:Нямаше WiFi - сигурен съм и си беше проста 4-ка. За скорост наистина не помня колко бързо ставаше, но факт - ставаше. Тук - не става..

Дали се поддържат някъде? Пробвах да пиша в Сидия, ама така и не разбрах къде.. :banghead:

Във форума на Iphone има теми с тези навигации,как се инсталират и всичко.
На IPhone не му трябва нет за да навигира,примерно с АйГо или други ОфЛайн навигации,както и да си маркираш точки и да се записват локално в апарата.
Нета просто локализира по-бързо,аз обиколих Гърция с Айфон преди години без да имам нет или WiFi някъде.

Аватар

Мнение от Хаос » 30 Яну 2014, 17:26

малко известен факт:

iphone 4 е с много бързо засичане на позицията, защото работи не само с GPS спътниците(американски военни спътници), ами и тези на ГЛОНАСС (руски военни спътници)
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 30 Яну 2014, 17:47

Може би искаш да кажеш, че 4С има глонас.
Иначе и двата позиционират доста бързо, да не кажа, че докато преброя до 3 и вече има сигнал.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3275

бексим, четеш тук и си слагаш
http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.p ... 0%B8%D1%8F
Трябва ти само апсинк от сидиа (и афк2адд само за 4с с джейлната 7ца)
И другото е просто инсталираш ипа-то.
Последна промяна bam-bam на 30 Яну 2014, 18:13, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 30 Яну 2014, 17:59

Ипа-то ще пробвам да го кача,даже го бях пускал някъде + картата разбира се..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Яну 2014, 19:36

Bexim написа:Нямаше WiFi - сигурен съм и си беше проста 4-ка. За скорост наистина не помня колко бързо ставаше, но факт - ставаше. Тук - не става..

Ми то навигации имаше и преди да е измислен безжичния Интернет и 3г-то :mhihi: Работи си, Интернета просто го прави по-бързо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 30 Яну 2014, 19:49

именно истинските навигаций си джиткат само на гпс
вифи е за ъпдейти и тн.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW 760Li a.k.a. move over poor person

Мнение от STASEK » 06 Фев 2014, 21:26

Суджука (Sygic) също работи без интернет.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата