Проблем с талона на е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Проблем с талона на е60

Мнение от dr.peshev » 29 Яну 2014, 21:31

bmw545i написа:Е, защо решихте, че някой в КАТ е сбъркал датата? Това е малко вероятно, според мен. Човека казва, че са му различни цветове, оборудване и тн. Най-вероятно, колата си е "Студио Х". :mhihi:

всичко останало си одговаря примерно че е била синя че е с сиф кожен салон и екстри
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 29 Яну 2014, 21:59

bmw545i написа:Е, защо решихте, че някой в КАТ е сбъркал датата? Това е малко вероятно, според мен. Човека казва, че са му различни цветове, оборудване и тн. Най-вероятно, колата си е "Студио Х". :mhihi:

Днес не ти е ден :mhihi:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 29 Яну 2014, 22:05

dr.peshev написа:

всичко останало си одговаря примерно че е била синя че е с сиф кожен салон и екстри

Аз разбрах, че не отговаря, то не става много ясно от написаното. :mhihi:

Ако наистина е само това, може да е грешка. Така съм съгласен, ама половината неща ако не отговарят...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 29 Яну 2014, 22:13

Нашите ушави олигофрени са му объркали талона на човека! :banghead:
Няма кола,регистрирана на 1-ви Януари! :bchug:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 29 Яну 2014, 23:32

rosendaal написа:Да но в чужбина това може да е наистина проблем.Поредния пример как немарливостта на държавен служител може да те вкара дори в ареста .
да сиприпомним с хумор какво може да стане:

http://www.youtube.com/watch?v=GIrfCU7KROo

Това е доста пресилено, той да не си е издал сам талона човека, нито пък го е фалшифицирал. Отговорността е изцяло на Държавния контролен орган, пък и на дали някой ще тръгне да се заяжда за такова нещо. Просто става въпрос за фактическа грешка.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 29 Яну 2014, 23:40

Говоря за в чужбина ако за нещо му проверят колата.Изобщо не е пресилено защото не мен ми се е случвало два пъти :winky: .
Хайде да го кажа така:представете си че сте полицай в Германия да речем,и проверявате колата на човек от съмнителна България с талон несъответстващ на годината на модела.Най-малкото Е60 започва да се произвежда юли 2003.A ченгето вижда талон от 01 месец-к'о прайм?
п.п. Ако имам разминаване в ЕГНто и датата на раждане в личната ми карта кой ще е заподозрян до установяване на истината-МВР че е издало грешна карта или аз е може да съм я подправил некачествено?То е достатъчно за изгубиш време и нерви.Талона на колата е нейната лична карта.
Последна промяна rosendaal на 29 Яну 2014, 23:44, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 29 Яну 2014, 23:41

Отговорноста е на служителя, но познай кой ще изяде дървото - ТОЙ. Ще му конфискуват колата и ще пие една студена вода.

Бързо една проверка по рама, после на диагностика да се погледне рамата на модулите каква е и т.н. В КАТ може да са регистрирали колата с рамата, с която е в момента, но под нея да има друга или да е имало, която да е проблемната. Това ако се закачи на експертиза ще се познае.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 29 Яну 2014, 23:47

Точно така.Най малкото да си види от скритото меню какво му излиза вътре като рама.
Аз съм брал дертове с една алпина и нейната рама заради българските ''експерти'' от КАТ.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 30 Яну 2014, 0:13

Ако колата е крадена и има интервенция на номера на рамата, тогава естествено ще си има големи проблеми. Пак казвам че за една грешка в дата, ако е само това разбира се, най много да го забавят някъде до изясняване на обстоятелствата, ама чак пък и арест :mhihi:. Аз съм излизал с Раф-а, и съм нямал никакви грижи. Често проверяват колата в масивите за крадени коли и ако всичко е на ред ти пожелават приятно пътуване. Даже на Унгарско-Румънската граница ми проверяваха БМВ-то като се прибирах от Германия. За всеки случай може да си поиска корекция на талона или някаква служебна бележка от КАТ. Всичко това разбира се, ако колата е напълно редовна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 30 Яну 2014, 0:25

То ако е имало проблеми с рамата, която в момента е на колата, още в КАТ щяха да я заключат, защото са вързани от 5г. сигурно с ШИС. Въпросът е на някоя граница или ако го спрат някъде за проверка и открият друга рама.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 30 Яну 2014, 8:53

rosendaal написа:Говоря за в чужбина ако за нещо му проверят колата.Изобщо не е пресилено защото не мен ми се е случвало два пъти :winky: .
Хайде да го кажа така:представете си че сте полицай в Германия да речем,и проверявате колата на човек от съмнителна България с талон несъответстващ на годината на модела.Най-малкото Е60 започва да се произвежда юли 2003.A ченгето вижда талон от 01 месец-к'о прайм?
п.п. Ако имам разминаване в ЕГНто и датата на раждане в личната ми карта кой ще е заподозрян до установяване на истината-МВР че е издало грешна карта или аз е може да съм я подправил некачествено?То е достатъчно за изгубиш време и нерви.Талона на колата е нейната лична карта.

ЕГН-то на колата е рамата, не датата на производство!!! И аз съм с кола, написана на 1.01., а е произведена 10 месец предната година заради което искаха да ми сложат високата данъчна ставка за първата година, но се разбрахме, че няма как да са я произвели на 1.01. Не филмирайте хората. Ченгето в Германия може да пусне една справка в компютъра дали такава кола с тази рама се издирва и толкова. Най-малкото няма как да разбере реалната дата на производство, ако не звънне на БМВ дилър да я провери или си носи таблета с вин-декодера. Различните цветове са ясни - бърза печалба на джамбазите в Добрич. Вече ако има интервенция в номера на рамата, филма е съветски.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 30 Яну 2014, 9:18

Колега "франсетата" са много мнителни,особено когато видят БГ-регистрация.Казвам го от опит.Преди години закарах кола с Бг-регистрация (щото е по-евтино,а и особено за млад шофьор) на приятелка студентка в Montpellier (близо е до теб).Та въпросната блъсна колата (опел-тигра) в друга кола и тя беше виновна.Значи тея французи,такива разследвания правиха.....закараха колата в официален сервиз и изготвиха проформа фактура,която изпратиха на каското в бг.Сумата беше за над 4000 euro(стойността на колата беше по-евтина).Фарове,пр.капак,калници,радиатор....и яко тормоз от французите към БГ-застрахователи,направо ги побъркаха.-казвам го в смисъл,че официалните им сервизи са много скъпи!
Съветвам те да си купиш консумативи и да я обслужиш в алтернативен сервиз.Никой няма да ги гледа тези работи.Ще ти вземат талона да ти запишат данни,колкото да ти водят някаква история на ремонти и поправки по колата в тяхната си база.
Другото мисля само в Бг можеш да си оправиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 30 Яну 2014, 12:15

Precakaniq написа:Така значи колата по талон пише така дата на парва регистрация 01/01/2003 а по номер шаси 23/07/2003 тва не мога да разбера

Mиналата година пролетта отидох да гледам в една автокъща на Борис 525-ца колата беше пълен леш и тъкмо ще си ходя и джамбазина ми предложи друга "по-хубава" 530ка в задния им двор зад помещенията. Колата беше регистрирана и карана от някакъв руснак. Пробвах я човека взе да ми смъква цената без да съм повдигнал дори въпроса за това 8) 11 800лв взех номера на рамата проверих го и се оказа същия случай като на колегата.
Датата на регистрация 01.01.2003г ,а годината на производство 01.07.2003г. този факт ме озадачи доста, но говорих по този въпрос с приятели и ми казаха, че и при тях имало подобни случай, просто в кат доста често така ги регистрирали :shock: Поразмислих и се отказах иначе колата за тия пари биваше осакатен от към екстри голяма навигация само имаше, даже и данъка и беше платен :)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар

Мнение от Precakaniq » 31 Яну 2014, 18:18

Здр колеги днес си влязох в скритото меню и там ми изписа 7 символа на шасито така като са по талон и шаси номера и зобта от последните 5 символа също се получи за отключване на менюто. Благодаря на всички да ли мнението си

Предишна

Назад към Е60/Е61