Странен звук от дюзи
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Странен звук от дюзи
iceblast написа:Дръпни му буксата на дебитомера и виж, ако остава - проблема не е в него. Реално грешките за дебитомер не са 1 и 2, хубаво е да се знае коя конкретно, за да не си купиш дебитомер ей така, за да си имаш.
Това не важи при всички мотори, а и така не се гледа дебитомер, само на живи данни под товар това е меродавното.
Абсолютно правилно, но бързата диагностика на дебитомер е с откачане на буксата. Тук говорим за печка, и съветите са свързани за печки, иначе не е приложимо за всички мотори, но в случая, ако откачи дебитомера и колата му се държи много по-добре, значи има нещо. Ако не се усеща разлика, може да се гледа вече внимателно с живи данни за да бъде направена по-прецизна диагностика.
Колега имаше проблеми уж с дебитомера и си купи такъв, а после се оказа, че проблемите му идвали от реле регулатора, така че може би не е лоша идея да се погледне напрежението.
Колега имаше проблеми уж с дебитомера и си купи такъв, а после се оказа, че проблемите му идвали от реле регулатора, така че може би не е лоша идея да се погледне напрежението.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
iceblast написа:Абсолютно правилно, но бързата диагностика на дебитомер е с откачане на буксата. Тук говорим за печка, и съветите са свързани за печки, иначе не е приложимо за всички мотори, но в случая, ако откачи дебитомера и колата му се държи много по-добре, значи има нещо. Ако не се усеща разлика, може да се гледа вече внимателно с живи данни за да бъде направена по-прецизна диагностика.
точно за печка говоря и аз на дизелите само в движение под товар, всичко друго е лъжа, на бензинките само и то при м43 мотора може да го откачиш и да очакваш колата да литне, и това го казвам не щото съм го чул а съм го тествал на почти всички мотори, като почнеш от е39, е46, е90 и при 3 литровите дизели на е60, все едно и също.
Аз пък съм го откачал и колата е литвала, на 3 от 4 мой коли. Всеки може сам да си пробва за него си.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Сменихме дебитомера. Звука си остана все същия, но грешката се махна. В момента на диагностика не излиза нищо и дюзите са в норми. Момчето каза че е възможно да е от някой разпразквач понеже само са чистени и им са сменяни гумичките. Също каза че няма нищо притеснително в това, но въпреки всичко все още не знам какво е със сигурност.
Клапана за налягането на горивната рейка ако се е зацапал или нещо от сорта и не държи както трябва също може да доведе до такива симптоми.Казваш в другата тема че и оборотите играят и т.н.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
memorex написа:Клапана за налягането на горивната рейка ако се е зацапал или нещо от сорта и не държи както трябва също може да доведе до такива симптоми.Казваш в другата тема че и оборотите играят и т.н.
И двата клапана са проверени. Когато има недостиг на гориво си записва грешка и таблото става като елха.
Говоря за налягането в рейла под товар ама щом си го проверил значи не е от това.Сори .
- cocosas
- младши ентусиаст
-
Ясно че дюзите са доста корави в сравнение с тези на други премиум марки, но се пак някой ще да ги е сменял и ми е интересно да сподели симптоми и наблюдения.
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Здрасти колега,извинявам се,че пиша в темата ти но какво стана с колата разбра ли от къде е този шум?И аз имам подобен но при по-ниски обороти 1700-2200 някъде.Шума при мен е все едно претракват клапани, чува се само в движение на място не се чува, майстора ми каза,че сигурно са дюзи на диагностика нищо не ми излиза.Колата 525д автоматик. Пиши при теб как се развиха нещата.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
nov77 написа:Здрасти колега,извинявам се,че пиша в темата ти но какво стана с колата разбра ли от къде е този шум?И аз имам подобен но при по-ниски обороти 1700-2200 някъде.Шума при мен е все едно претракват клапани, чува се само в движение на място не се чува, майстора ми каза,че сигурно са дюзи на диагностика нищо не ми излиза.Колата 525д автоматик. Пиши при теб как се развиха нещата.
В по-горния пост, каквото бях правил това е. Гледам да не дигам високи обороти за да не ме дразнят иначе решението е нови или втора ръка.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Има комплект за рециклиране колега това също е решение, както и почистване с ултразвук( най-евтиното) решение
- cocosas
- младши ентусиаст
-
Taruno написа:Има комплект за рециклиране колега това също е решение, както и почистване с ултразвук( най-евтиното) решение
Е нали уж са ги почистели веднъж и са им сменили гумичките. Втори път им ги върнах и пак викат това е .... Предполагам ако можеше да се направи нещо биха ми взели парите

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
То има пакет за целите разпръсквачи
- cocosas
- младши ентусиаст
-
За разпръсквачи казаха цена 100-120лв. Незнам дали нови или ремонтен комплект ама за тази цена си е дюза втора ръка и дефакто гаранция че шума ще се махне няма а дефакто дюзите както казах са си в нормите. Според мен това вече са подробности ....