autodim / самозатъмняващо / хроматично огледало
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
Re: autodim / самозатъмняващо / хроматично огледало
имам централно и дистанционно за гараж , такива ключове ми връчиха когато я закупих 

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Вдигам малко стара тема , обаче трябва да питам няма как.
Става дума за това огледало - http://paneca.snimka.bg/automobiles/ogl ... 9.32481635.
Свалих от Е39 преди 3 години и до сега си го карам без да съм го връзвал но напоследък ме хвана мерака да го вържа.
Искам да го сложа в Е36-цата и обясненията в темата някак не си пасват с моя случай.
Говори се за пин 10 - а моите пинове са 9.Всъщност в буксата има място и за 10-ти пин но е празна и са само 9.
Та въпроса ми е дали свързването е същото като описаното по-горе от колегата Лилоф или има някакви разлики.
И от къде взимате кабел +12 .
И друго тва от долу хобот ли му викате ли как
- дали ще заработи да взема кабелите от диода на алармата и да ги вържа за него?Алармата ми не е фабрична.
Пиновете в буксата са подредени по 5 на два реда като пин номер 7 е празен - ако има някакво значение.
Става дума за това огледало - http://paneca.snimka.bg/automobiles/ogl ... 9.32481635.
Свалих от Е39 преди 3 години и до сега си го карам без да съм го връзвал но напоследък ме хвана мерака да го вържа.
Искам да го сложа в Е36-цата и обясненията в темата някак не си пасват с моя случай.
Говори се за пин 10 - а моите пинове са 9.Всъщност в буксата има място и за 10-ти пин но е празна и са само 9.
Та въпроса ми е дали свързването е същото като описаното по-горе от колегата Лилоф или има някакви разлики.
И от къде взимате кабел +12 .
И друго тва от долу хобот ли му викате ли как

Пиновете в буксата са подредени по 5 на два реда като пин номер 7 е празен - ако има някакво значение.

viewtopic.php?f=8&t=336415
Е тук е малко по-нормално обяснено.
10ти пин е маса, провери пак дали наистина е празен тоя пин или примерно 5ти.
Е тук е малко по-нормално обяснено.
10ти пин е маса, провери пак дали наистина е празен тоя пин или примерно 5ти.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Точно - празния пин е 2-ри.
Снощи го вързах в гаража за един траф както ти си обяснил и всичко си тръгна перфектно - благодаря , колега
Снощи подавах ток и към пинове 9 и 8 от буксата и хобота си светна също.Мисля да взема диода на алармата да го разкача и неговите кабели да ги вържа към огледалото.Така когато колата е заключена с алармата ще си свети.
Тъй като нямах никаква букса , щото оригиналното огледало си беше съвсем обикновено , ползвах пинчета от буксата за аналоговия часовник,която ми беше излишна тъй като сложих борд.
По късне ще слизам в колата да видя от къде да дръпна кабелите +12 - дали до плафоните ще може да се вземе такъв?
Снощи го вързах в гаража за един траф както ти си обяснил и всичко си тръгна перфектно - благодаря , колега

Снощи подавах ток и към пинове 9 и 8 от буксата и хобота си светна също.Мисля да взема диода на алармата да го разкача и неговите кабели да ги вържа към огледалото.Така когато колата е заключена с алармата ще си свети.
Тъй като нямах никаква букса , щото оригиналното огледало си беше съвсем обикновено , ползвах пинчета от буксата за аналоговия часовник,която ми беше излишна тъй като сложих борд.
По късне ще слизам в колата да видя от къде да дръпна кабелите +12 - дали до плафоните ще може да се вземе такъв?

Трудно е да се вземе грамотно от плафона, понеже кабелякът му е закачен за една щипка на тавана и не се откача много лесно. Ще стане грозно, ако режеш кабел точно пред буксата му.
Така и така ще пускаш кабел от светодиода (да, става), ще трябва да го пуснеш под колонката на стъклото, вземи си +12V отдолу някъде.
Така и така ще пускаш кабел от светодиода (да, става), ще трябва да го пуснеш под колонката на стъклото, вземи си +12V отдолу някъде.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
liloff написа:Трудно е да се вземе грамотно от плафона, понеже кабелякът му е закачен за една щипка на тавана и не се откача много лесно. Ще стане грозно, ако режеш кабел точно пред буксата му.
Не е трудно да се откачи щипката - завърта се наляво и излиза. Това е стандартен тип държач за кабели къде се ползва на много места

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
В крайна сметка взех + от кръглия плафон , защото към големия върви 12+ постоянно.
Стана добре като кабелите от огледалото направо ги защипах за обувките в които се сглобява платката за плафона.Чудя се дали да ги запоя , ама тва място не е много удобно пък и тия пластинки ми се виждат много кекави , да не вземат да се повредят.
Най-вероятно когато тръгна да слагам диода и като махна колонката и кората от долу и ще взема + от друго място.Иначе така стана добре , няма стърчащи кабеляци и си се прибра всичко.Като за временно става.
Благодаря още веднъж за помощта
Стана добре като кабелите от огледалото направо ги защипах за обувките в които се сглобява платката за плафона.Чудя се дали да ги запоя , ама тва място не е много удобно пък и тия пластинки ми се виждат много кекави , да не вземат да се повредят.
Най-вероятно когато тръгна да слагам диода и като махна колонката и кората от долу и ще взема + от друго място.Иначе така стана добре , няма стърчащи кабеляци и си се прибра всичко.Като за временно става.
Благодаря още веднъж за помощта

- MITKO F1fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525xi N53 април 2008
Колеги някой може ли да ми каже към коя букса се свързва кабела за задната?Къде в колата да я търся?
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4