парното умря

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

парното умря

Мнение от mambata_943 » 26 Яну 2014, 20:16

DSC00310.jpg
Колеги,както си карам и конзолата за парното и климата угасна и парното спря. Прегледах няколко бушона,но навън вали доста сняг и утре ще гледам пак (ако може и да кажете кой бушон по точно да гледам ще е добре). Ако не е от тях какво друго може да е?

Благодаря предварително на тези които биха помогнали :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Re: парното умря

Мнение от Beamerdriver » 26 Яну 2014, 20:21

Ще му дойдем на погребение,мир на праха му.
39470

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 26 Яну 2014, 20:31

Колега,твоят климатик не е ОЕМ. От това което казваш,най вероятно се е развалило управлението и затова всичко е изгаснало.Може и да е изгоряло,а може да са изгорели предпазителите свързани с това афтърмаркет изделие.
С много любов към децата!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 26 Яну 2014, 21:17

Бог да го прости парното... :( Това "изделие" както го нарече колегата :yes: е Diavia, слагат го ония стотинкаджии талянците, трудно ще намериш части за него. В тая тема има снимка на същия, само че в пасат...
:arrow: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=88505

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 26 Яну 2014, 21:58

Beamerdriver написа:Ще му дойдем на погребение,мир на праха му.
ти можеше да пропуснеш темата :idea:

stormrider,мишо -И аз се чудя защо досега не бях виждал такова "изделие" :lol: и да колата беше внесена преди около 10 години в България от Италия :lol: Благодаря за инфото, утре ще закарам колата при един приятел да видим какво ще каже той,че аз нищо не разбирам :oops: ако не става ще търся оригинално. А иначе гледах за бушона за парното в една схема и доколкото разбрах е номер 23 ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 26 Яну 2014, 22:33

Това са предпазителите.Отбелязваш си кои са свързани с клима контрола и търсиш.Както колегата Мишо,писа, Диавия-та е добавяна и нямам на идея къде и как са сложени релета и предпазители обслужващи тази клима.Ако е повредено безвъзвратно,събираш си части за оригинален климатроник и просто заменяш италианските с оригиналните.
С много любов към децата!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 26 Яну 2014, 23:43

:yes: точно тази схема гледах и аз и от там си помислих,че е 23-ти бушон . Забравих да ви кажа,че днес махнах ремъка на компресора за климатика щото издаваше ужасни звуци,но парното спря след като бях карал около 50 километра. Не мисля,че би имало нещо общо,защото гледам из форума няколко човека са го махнали и нямат проблеми,а и ако беше от него би трябвало да спре веднага,поне аз така си мисля?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 27 Яну 2014, 1:21

Нямат връзка двете неща колега, и компресора да смъкнеш, а не само ремъка, парно трябва да си има. Скапало ти се е управлението явно и предполагам не отваря клапаните, лошото е, че е допълнително монтирано и тука малко трудно ще ти се помогне.Търси читав електричар.
only rear wheel drive

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 27 Яну 2014, 2:20

michev написа:Нямат връзка двете неща колега, и компресора да смъкнеш, а не само ремъка, парно трябва да си има. Скапало ти се е управлението явно и предполагам не отваря клапаните, лошото е, че е допълнително монтирано и тука малко трудно ще ти се помогне.Търси читав електричар.

ей, това форума е хубаво нещо :ok: Благодаря на всички които се отзоваха,дано утре или поне тези дни се намери проблема и ще споделя с вас :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 27 Яну 2014, 17:53

DSC00312.jpg
Днес проверихме всички бушони и всички са наред, извадихме управлението и кабелите бяха също наред. Отидох да си купя оригинално управление, но се оказа, че те са с по една букса, а моето е с три. Остана само да ида при майстор, който разбира и да видим кви ще ги свършим.

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 27 Яну 2014, 19:10

Не можеш просто да сложиш оем управление, до колкото съм виждал цялото тяло с радиатора на парното и изпарителя на климатика са различни. Търси начин да оправиш твоето, иначе трябва да смениш всичко зад таблото.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 27 Яну 2014, 19:22

твърде беше лесно за да стане :lol: търся все още такова управление,но не мога да намеря. Тези дни ако не намеря ще се ходи на майстор, няма начин :yes: Благодаря за отговорите :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 27 Яну 2014, 20:53

mambata_943 написа:твърде беше лесно за да стане :lol: търся все още такова управление,но не мога да намеря. Тези дни ако не намеря ще се ходи на майстор, няма начин :yes: Благодаря за отговорите :bowdown:

Колега имам управление за оригинален климатроник , ако решиш че ти трябва викай. 30лв му е цената.
Но лично според мен само то няма да си свърши работа.Оригиналното ОЕМ управление се контролира от модул , който по принцип стои зад жабката , ако не се лъжа се нарича комфорт модул.И доста ел.системи по колата минават през него.
Според мен радиатора който е монтиран към афтърмаркет климатика няма да ти е проблем да го ползваш с оригинално упралвение.
Компресора на климтатика също.
Има вариант според мен да не се налага да сменяш и радиаторче на парно , защото твоята кола така и така си има оригинални,а радиаторите на всички парна на Е36 са 1:1 еднакви.
С една дума , за да не даваш излишни пари , първо махни жабката и виж дали имаш комфот модул.Представлява 4ерна пластмасова кутия в която влизат няколко големи куплунга.Провери коя букса идва от твоето управление на климатроника за да си сигурен че не си в грешка.
Ако твоят климатроник се управлява от комфорт модула няма да имаш никакъв проблем да си купиш ОЕМ управление заедно с инсталацията.Общо около 100-130лв и да го монтираш както си е оригинално.
Обаче ако твоето управление не е свързано към комфорт модула , ще трябва да му дириш къде са ръгнали неговия управляващ модул(най-вероятно е някъде зад панела с копчетата или зад цд-то там има място.От там като го намериш трябва да видиш в кои релета е свързано и кои бушони.
Махаш всичко що е афтърмаркет , после отваряш една схема за климатичната инсталация (realoem.com) купуваш съответните релета монтираш ги на местата в бошьонерата купуваш управление и инсталация , свързваш към комфорт модула и си ти .
Общо взето не е трудно ако имаш познания , обаче ако нямаш си е филм.
Първо разгледай сайта който ти дадох - http://realoem.com/bmw/select.do - намери точния модел на колата и виж как са нещата в оригинален вид.
Може да видиш и в сайт за проверка на VIN дали колата ти е имала някакъв вид климатична инсталация , всъщност всякаква такава информация ще ти е от полза.
Успех! :yes: ако ти трябва управление викай - но не ти е на дневен ред ако питаш мен :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 27 Яну 2014, 23:25

Значи, ако модула е там и това управление е свързано към него, ще мога да си купя оригинално управление с инсталация и да тръгне ? Ако го няма ще я закарам първо на майстор да види дали моето управление може да се оправи, ако ли не - чак тогава ще се влиза във филма със слагането на всичко ОЕМ :yes:

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 27 Яну 2014, 23:42

Аз ти казах, ама айде пак: Модула за управление на оем климатрониците е в нишата под запалката, зад жабката е комфорт модула, него най-вероятно го имаш. Пиши на колегата liloff, мисля че той се занимава преди време с Диавиа и ще ти каже по-точно.

Следваща

Назад към E36