Намаляване на шума и генерация за 318IS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Намаляване на шума и генерация за 318IS
Здравейте колеги една дъвкана тема,но и не чак толкова.Колата е 318IS m42b18 и откакто я имам все си ръмжи
Първоначално беше със сток генерация като последното гърне заглушителя се търкаляше свободно вътре в него.После свалих една генерация -задно и средно гърне от една ис-ка на части,които не бяха сток а по-скоро от друга кола или универсални.Шума се намали на 50% щото отначалото с изгорелия сток беше страшно.Покарах една година и това гърне позапочна леко да ръмжи и скоро ще се увеличи и така - то от 2 месеца впрочем съм с газов инжекцион и газта спомага за унищожението на гърнетата
Слушал съм варианти с крайно от е46,но съм чувал също че и неможе да си слагаш всякаква генерация на колата,смисал не е само номера да наставиш гърнетата с тръби под колата и готово и че работата на двигателя може да бъде повлияна от генерацията.
Точно по-тази тема съм крайно не компетентен- кои гърнета са съвместими от кои двигатели и кои ще бъдат най-добрия вариант.Искам колата да стане максимално тиха доколкото е възможно от един ''IS''.
Не са много хората които могат да ми помогнат по този въпрос и да ме посъветват.Ще бъда крайно благодарен ако темата бъде одобрена и хората,които могат да се отзоват по въпроса - а именно как да укротим ръмженето на конете на това зверче резонатори,крайни гърнета,сток,модинг помощ

Първоначално беше със сток генерация като последното гърне заглушителя се търкаляше свободно вътре в него.После свалих една генерация -задно и средно гърне от една ис-ка на части,които не бяха сток а по-скоро от друга кола или универсални.Шума се намали на 50% щото отначалото с изгорелия сток беше страшно.Покарах една година и това гърне позапочна леко да ръмжи и скоро ще се увеличи и така - то от 2 месеца впрочем съм с газов инжекцион и газта спомага за унищожението на гърнетата

Слушал съм варианти с крайно от е46,но съм чувал също че и неможе да си слагаш всякаква генерация на колата,смисал не е само номера да наставиш гърнетата с тръби под колата и готово и че работата на двигателя може да бъде повлияна от генерацията.
Точно по-тази тема съм крайно не компетентен- кои гърнета са съвместими от кои двигатели и кои ще бъдат най-добрия вариант.Искам колата да стане максимално тиха доколкото е възможно от един ''IS''.
Не са много хората които могат да ми помогнат по този въпрос и да ме посъветват.Ще бъда крайно благодарен ако темата бъде одобрена и хората,които могат да се отзоват по въпроса - а именно как да укротим ръмженето на конете на това зверче резонатори,крайни гърнета,сток,модинг помощ

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Re: Намаляване на шума и генерация за 318IS
И аз мразя колата ми да е шумна. Със същия мотор съм, но компакт. Докато търсих сток гърне, намирах само такива за купе, седан и тн. Моя съвет е, купи си сток гърне, ново. Аз винаги съм си купувал български. Вършат работа, просто бързо гният. Смени и резонатора нов. Провери дали оригиналното малко гърне изобщо го има. Провери си и тръбите, гарнитурите и колекторите.
Другия варянт е гърне от по-голям двигател, двуцевка, със клапа и тн. Там вече, ще иска преправяне.
Успех във търсенето, и да знаеш, че IS-a каквото и да го правиш, няма да запее.
Другия варянт е гърне от по-голям двигател, двуцевка, със клапа и тн. Там вече, ще иска преправяне.
Успех във търсенето, и да знаеш, че IS-a каквото и да го правиш, няма да запее.
Някаде във форума бях чел,че някой колега беше сложил генерация от 328ца и това се отразило на работата на двигателя на ИС-ката....че няма да стане безшумно няма но все има някой колега които е успял да изкара добър звук не със сток предполагам
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Преди 3 години взех здраво сток гърне за иС-а,колегата се оказа коректен и все още от гърнето шумове не се чуват.Цената беше доста символична от типа на 25-30лв.Пък и се сменя лесно.Развиваш 2 болта...
П.П:Също карам на газ.

П.П:Също карам на газ.
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Има доста писано за слагане на гърне от по-големи двигатели (и от е46). За мен това е добър вариант, защото е и изпробвано и няма нежелани ефекти. Иначе ако държиш да е стоково то най-добре да е наистина качествено, защото газта бързо ще го скапе. То зависи и колко караш де, но с такова впечатление съм останал от разни познати и приятели. А оригинално от ИС аз бих взел втора ръка. Знам също, че и катализатора доста убива звука, тъй че ако твоя е все още на място можеш само да се надяваш да е здрав.
От е46 от кои двигатели е съвместимо с е36ис и задължително да е от бензиново предполагам и резонатора втора ръка или нов универсален,или нов сток ?? Катализатор няма 

Да колегата ми затвърди мнението,че не може да слагаш каквото си поискаш и се оказва влияние на работата на двигателя,сега остава да измислим само перфектното съчетание 

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Няма такова. Всеки го разбира по различен начин. Неможе хем да ти е тихо, хем да ти е отпушена генерацията. Аз съм пред същата дилема. Ако имаше как да побера гърне от 28ца може би щях да пробвам, но нямам много вяра на 20 годишно гърне. Да не говорим, че трябва да се реже и бронята за да не виси гърнето под колата, освен ако не си със м-задна броня. Да не забравяме и резонаторите, при премахнат катализатор.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Термо лента по колекторите ? малко би намали шума,но въпроса е колко ще издържат ?
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Разглобих 325 тдс и му взех задното гърне за ИС-ката .Резултата беше 1 кофа сажди при запалването но след това добър звук пък ще видиме газта за колко време ще му разкаже играта 

11 мнения
• Страница 1 от 1