Въпрос за компресията на М50В25
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Въпрос за компресията на М50В25
Здравейте!
Имам един такъв въпрос към компетентните или патилите- колко е нормалната компресия на въпросния двигател? Моята в момента е 12 на всички цилиндри, но ми казаха, че на нов мотор е 18. Чудя се дали да направя ремонт на клапани, гумички и гарнитура, и какъв ще е ефекта от това. В момента леко ми пуши отзад и ми гори към 2 л. на 10 хил. км. масло. Благодаря предварително!
Успехи!
Имам един такъв въпрос към компетентните или патилите- колко е нормалната компресия на въпросния двигател? Моята в момента е 12 на всички цилиндри, но ми казаха, че на нов мотор е 18. Чудя се дали да направя ремонт на клапани, гумички и гарнитура, и какъв ще е ефекта от това. В момента леко ми пуши отзад и ми гори към 2 л. на 10 хил. км. масло. Благодаря предварително!
Успехи!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Недей да бъркаш човека.Той пита за КОМПРЕСИЯMaverik написа:Нещо май е станало объркване заводско степента на сгъстяване на този мотор трябва да е 10.5

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Re: Въпрос за компресията на М50В25
Ами ко цедиш много на извънградско нормално е да ти изгори и 2л. Все пак това не е нов автомобилktv написа:Здравейте!
Успехи!

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Някой може ли да ми каже къде може да се прочете, по каталог или от друго място, каква е компресията на цилиндрите на въпросния мотор. А между другото, много на извънградско не юркам- карам на всеки 10 хл. км. около 1000- 2000 навън, и то с не повече от 180 км/ч. Итересно ще ми бъде какво е мнението по въпроса за компресията на Пенчев, Дъ Бос и Том. Това лято само се канех, но май е време с Том да се видим и той да пипне тук- там по двигателя, че разхода си остава все така висок.
Успехи!
Успехи!
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
lowdriver написа:В АутоДата я даваха 11-12 някъде, мисля, така че от към компресия проблеми не би трябвало
да има. Хубавото е, че стойностите са еднакви при всички цилиндри.
В AutoData дават 10-11bar. за въпросния мотор така че 12 е перфектна компресия!
Каккто ти споменаха зависи с какво масло си-ако не е кастрол и повече ще ти дръпне- и как я караш!
А по въпроса за гумичките знаеш теста палиш я работи на място оставяш я 10 минути на ниски после даваш рязко газ и гледаш ако има син облак гумичките са!
Поздрави!
BMW Service Team
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
lowdriver написа:В АутоДата я даваха 11-12 някъде, мисля, така че от към компресия проблеми не би трябвало
да има.
...
Правете сметка, че:
1. това е за нов мотор.
2. уредите, с които се замерва са някакви измислени - рисуват диаграми по картонче, т.е. слагайте коефициент за грешка(аз лично винаги си имам едни 10% наум).
Според мен по важно е не колко ви показва (10, 11, 12 бара), а дали е еднаква компресията на всички цилиндри. Защото когато се бях наточил на едно Волво с двг от ЛТ кво се оказа? 4 цилиндъра имаха около 24-26 бара, а 2 бяха на 17-18. И сетете се как палеше

- texudo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: усмихнат
- Мечтае да кара: совалка
данните от каталозите винаги се разминават с тези на маисторите,но с тези 2л масло по-добре пробваи с друго защото ми се стррват много какъв цвят пуши, при студен мотор ,при топал
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега , след като отремонтирах навремето двигателя ,после замервах на 2 различни места/сервиза налягането в цилиндрите и на мен ми показа равни 13 навсякъде
Както каза Иво Боса ,винаги човек трябва да си слага едни 10% отклонение на уреда
Предполагам ,че налягането и в момента реално е около 12 Бара
Щом като имаш 12 навсякъде е добре,но разхода на мсло е доста смущаващ
Вероятно освен гумички има и маслосъбирателни бутални пръстени ...
Георги Пенчев

Щом като имаш 12 навсякъде е добре,но разхода на мсло е доста смущаващ

Георги Пенчев
12 мнения
• Страница 1 от 1