някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- SKYY
- Потребител
-
- Кара: BMW 330 XD
- Мечтае да кара: BMW 330 XD
Re: някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
Моя брикет е разглобен в момента заради дюзи ,даже днес трябва да дойдат ,,,Но такива клапанчета нямам Интересно
330 хd феис 2002г

- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
SKYY написа:Моя брикет е разглобен в момента заради дюзи ,даже днес трябва да дойдат ,,,Но такива клапанчета нямам Интересно330 хd феис 2002г
Какво толкова ти е чудно? Ако си прегледал темата назад пише, че има и двигатели без вихрови клапи, а другия вариант е да са махнати при теб, но това лесно се забелязва, че не са си на мястото

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Колеги,
И аз искам да махна пеперудките на моята кола. Но се съмнявам, че е извършена тази процедура и за тази цел искам да ви попитам, дали при подаване на газ на място водачът на пеперудките трябва да се мести?
- защото при мен не мърда...
Поздрави!
И аз искам да махна пеперудките на моята кола. Но се съмнявам, че е извършена тази процедура и за тази цел искам да ви попитам, дали при подаване на газ на място водачът на пеперудките трябва да се мести?

Поздрави!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Тонката написа:Колеги,
И аз искам да махна пеперудките на моята кола. Но се съмнявам, че е извършена тази процедура и за тази цел искам да ви попитам, дали при подаване на газ на място водачът на пеперудките трябва да се мести?- защото при мен не мърда...
Поздрави!
До колкото съм запознат като се подаде газ трябва да се отварят, а като я пуснеш се затварят. Пробвай с ръката да опипаш дали си влизат вакум маркучите в управлението на оста или най-вероятно са затапени, НО ако е така и клапите не са махнати, какво се случва а.....................

П.С. Така и така пиша та реших да метна и аз една снимка за спомен на свалените и вече изхвърлени в кофата "пеперудку"
Като си бяха монтирани на колектора бутах ги, натисках и не мърдаха бе, явно си бяха още читави и имаше хляб в тях, НО след тази тема от 100страници размисли и страсти сее ли човек да рискува............

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
- Мечтае да кара: Нищо повече от това.
Днес и моята любимка е без тези гадости.И при мен бяха в доста добро състояние ,но найстина изглеждат много крехки и не може да се рискува с тях.
Писано е много пъти назад в темата ,но ще го напиша и аз за да е по-лесно за други.
Начина по който ние ги махнахме:
Вадят се една по една клапите ,реже се (прекършва се) директрно оста на всяка клапа ,точно под гуменото оплътнение на тапите.После се слага всичко ,тапите + палчетата които са останали от оста на клапичките .Слага се отново оста която ги движи ,като тя придържа палчетата да не паднат.
Няма място за притеснения ,че нещо се мести или има възможност да падне.
Другия вариант е закупуването на тапички за тази нужда ,но според мен е ненужно.
Успех и ги махайте ,не си правете експерименти за десеторни суми ,от това което ще платите да ви ги махнат или труда който ще извършите.
Писано е много пъти назад в темата ,но ще го напиша и аз за да е по-лесно за други.
Вадят се една по една клапите ,реже се (прекършва се) директрно оста на всяка клапа ,точно под гуменото оплътнение на тапите.После се слага всичко ,тапите + палчетата които са останали от оста на клапичките .Слага се отново оста която ги движи ,като тя придържа палчетата да не паднат.
Другия вариант е закупуването на тапички за тази нужда ,но според мен е ненужно.
Успех и ги махайте ,не си правете експерименти за десеторни суми ,от това което ще платите да ви ги махнат или труда който ще извършите.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Колеги, съжалявам за тъпия въпрос ама имат ли "пеперуди" бензиновите двигатели в е46, по специално м43? Питам наистина сериозно. Преди няколко дни приятел си купи 318-ка и му казали, че трябва да махне пеперудите...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Само дизелите имат (и то не всички). Твоя приятел са го излъгали - най-вероятно за да му вземат пари.
Si non confectus, non reficiat.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
То и двамата с него не разбираме от двигатели. Жалко, че има такива "майстори".
Благодаря ти много!

Благодаря ти много!

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
VladislavHristov написа:Днес и моята любимка е без тези гадости.И при мен бяха в доста добро състояние ,но найстина изглеждат много крехки и не може да се рискува с тях.
има и варянт да се махне цялата ос на пеперудката и да се затапи с дебела видия намазана със термо силикон

- TheBeemer
- Потребител
-
- Кара: 2011 320D e90
- Мечтае да кара: M5 CS
На ме ми се наложи да ремонтирам двигател след тези недомислени swirl flaps/ пеперудки ..... Заболя ме и главата и сърцето, махайте при първа възможност. Тапи не ви трябват!
Sent from my iPhone using Tapatalk
WHY IT IS ALL ABOUT TODAY?
Today i'm the oldest i have ever been & the youngest i will ever be. Today i'm the wisest i have ever been & the most stupid i'll ever be!
Today i'm the oldest i have ever been & the youngest i will ever be. Today i'm the wisest i have ever been & the most stupid i'll ever be!
Колеги нов съм във форума и след всичко прочетено и аз днес махнах мойте пеперудки но като,че ли двигатела взе да работи със някакав странен шум дали може да има нещо общо с това,че ги премахнах
- TheBeemer
- Потребител
-
- Кара: 2011 320D e90
- Мечтае да кара: M5 CS
Мисля, че не би трябвало да има разлика, поне при мен всичко е ОК. Провери да не би да е попаднало нещо вътре. При мен бяха паднали болчетата на две от пеперудките и само на тихи обороти работеше без разлика, но при малко газ се усещаше странното тракане.
WHY IT IS ALL ABOUT TODAY?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
внимаваше ли дали после при зглобяването всичко е тука,болтове,уплътнения???

- guiltyboy86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323i
здр колеги имам питане имам колега който е с 320 д 150кс и той си махна пеперудите но си мисли че му е дигнала разхода с около 0,5 1 някаде възможно ли е това
Оказа се ,че е от динамото сега няма проблем мерси все пак за бързите отговори всичко е окей