Запотен фар

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Запотен фар

Мнение от flame » 01 Ное 2010, 10:45

Ко праим ся? :mrgreen: Досега не ми се беше случвало, независимо от атмосферните условия...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Запотен фар

Мнение от Mollov » 01 Ное 2010, 10:49

Аз и преди го бях писал.... сваляш капачката на фара след като си загасил мотора (т.е. мотора трябва да е загрял и отпред да е жега) и го оставяш така за 30-40 мин... после преглеждаш капачката и ако няма дефекти по гуменото уплатнение - спокойно, но правилно поставяш капачката обратно и я защипваш силно... и двете скоби трябва да са хванали стабилно и на място...

Ако имаш проблеми с изолацията на капачката (дали от към фара или самата капачка - все тая), тогава трябва да ги отстраниш... аз на 1-цата карах 2-3 месеца само с едната скоба на място и се потеше... направих горната процедура, сложих и другата скоба и изпотяването спря.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Ное 2010, 11:11

Предполагам 30-40-те минути са за "проветряване" на влагата... :?:
И според теб проблемът със сигурност е около уплътнението на капачката (или на капачката, или на фара) :?:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Ное 2010, 11:14

Дам, така фар-а се проветрява и от жегата се дръпва влагата... като се има в предвид, че колата ти не е на 10 години, вероятността изолацията отпред по фара да е проблема е нищожен... по-скоро изолацията на фара нещо не е както трябва - щипките не притискат добре, самото уплатнение не е ОК... огледай го колкото можеш...

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 01 Ное 2010, 13:38

flame написа:Ко праим ся? :mrgreen: Досега не ми се беше случвало, независимо от атмосферните условия...

Да не си сменял крушка скоро?
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Ное 2010, 14:03

Mollov написа:Дам, така фар-а се проветрява и от жегата се дръпва влагата... като се има в предвид, че колата ти не е на 10 години, вероятността изолацията отпред по фара да е проблема е нищожен... по-скоро изолацията на фара нещо не е както трябва - щипките не притискат добре, самото уплатнение не е ОК... огледай го колкото можеш...

От всичко това аз само щипките се виждам как мога да оправя сам. Ако изолацията е кофти кво мога да направя освен да я засиля към М-кар? :mrgreen:

Huku написа:Да не си сменял крушка скоро?

Ц - сичко е оргиналдъ - както е излязло от завода :smoke:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Ное 2010, 15:05

Ами... засилваш я към М-Кар... ама не съм сигурен, че ще свършат сериозна работа... щото това с изолацията е пипкава работа, а те сигурно ще се засилят да свалят фарове, брони и чудеса и накрая ще ти обадят мноооо прилична цифра...

А иначе изолацията може и да няма нужда от "поправяне" - просто погледни за какво става дума и дали капачката прилепя достатъчно добре и плътно... странно е как ей така са почнали да се потят от нищото...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d
Детайли за колата: E30 convertible

Мнение от armen » 01 Ное 2010, 18:11

:lol: А колеги за проблемчето с изпотяването и на мен ми се случва един два пъти но съм забелязъл че става след резки температурни разлики най-вече в авто мивки и един път когато заваля обилно и пак рязко застудя а се оправят сами ... :winky: А моята е Е91-06г.. :shock:
Изображение

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 07 Ное 2010, 17:53

Мене, след като "професионално" ми смениха габарита(на ринговете) не ми беха щракнали капачката отзад и на автомивката станааааа.... После отидох да ги питам кво стааа и те ми я щракнаха и се извиниха. Нооо... са гледам, че лупата на същия фар изглежда матово в сравнение с другия. Сигурно и там се е намокрило но не изсъхва както самия фар от самосебеси.
Tashaka e unimaginable!
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от itsog » 09 Яну 2014, 23:30

колеги и мен ме прецакаха и след смяна на габарит предния десен фар е целия мокър.

немога да го изсуша нито като карам на дълги, нито с леко отворена капачка за да влиза топлина от двигателя.

някакви предложения ? освен да се сваля всичко наново + фара

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d SE E90

Мнение от morto » 13 Яну 2014, 2:21

Аз имах същия проблем и на двата фара. Реших го като свалих капачките на фаровете, махнах уплътненията и в каналчето,в което лежат уплътненията сложих допълнителни гумени лентички (от тези за уплънение на врати и прозорци) и върху тях оригиналното уплътнение и обратно на фаравете. Нямам проблем от тогава! Другото което направих е, че залепих с Power Tape прозорчетата за достъп до фаровере в каланиците от там влиза влага/вода в двигателния отсек, когато е мокро!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 520d / E90 320d

Мнение от blagun » 15 Яну 2014, 16:58

morto написа:Аз имах същия проблем и на двата фара. Реших го като свалих капачките на фаровете, махнах уплътненията и в каналчето,в което лежат уплътненията сложих допълнителни гумени лентички (от тези за уплънение на врати и прозорци) и върху тях оригиналното уплътнение и обратно на фаравете. Нямам проблем от тогава! Другото което направих е, че залепих с Power Tape прозорчетата за достъп до фаровере в каланиците от там влиза влага/вода в двигателния отсек, когато е мокро!

А как ще смениш крушката на десния фар като си залепил прозорчето?!

Потребител
Аватар

Мнение от tg.todorov » 15 Яну 2014, 17:48

Mollov написа:Аз и преди го бях писал.... сваляш капачката на фара след като си загасил мотора (т.е. мотора трябва да е загрял и отпред да е жега) и го оставяш така за 30-40 мин... после преглеждаш капачката и ако няма дефекти по гуменото уплатнение - спокойно, но правилно поставяш капачката обратно и я защипваш силно... и двете скоби трябва да са хванали стабилно и на място...

Ако имаш проблеми с изолацията на капачката (дали от към фара или самата капачка - все тая), тогава трябва да ги отстраниш... аз на 1-цата карах 2-3 месеца само с едната скоба на място и се потеше... направих горната процедура, сложих и другата скоба и изпотяването спря.

Едната закопчалка е счупена но капаците за крушките им сложих малко силикон и мисля че от там няма да влиза вода. Не знам обаче къде са отдушниците да не би там да е повредено или запушено нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d SE E90

Мнение от morto » 15 Яну 2014, 17:55

Разлепям тиксото и готово! Занимавка е, но поне няма потни фарове!

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 23 Яну 2014, 0:35

morto написа:Разлепям тиксото и готово! Занимавка е, но поне няма потни фарове!

Крушката може да изгори много рядко а запотяването да се получава често такаче номера на колегата е по добър от колкото да се поти фара понеже влиза вода от капачката при калника защото ни мързи да го разлепим и залепим :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93