С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
В интерес на истината, аз не съм видял един човек в Е60 форума да се е оплакал от масло? 

- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Cinder написа:В интерес на истината, аз не съм видял един човек в Е60 форума да се е оплакал от масло?
Може би трябва да уточня за моите постове-масло на ск.кутия
Малко се отклонихме от темата и по-конкретно съвета, който търся.
пак да попитам 5w/40 -> MOTUL 8100 X-cess 5W40, MOTUL 8100 X-clean 5W40 или MOTUL Specific LL-04 5W40, като в описанието на
второто пише "C3" та накратко MOTUL Specific LL-04 5W40 или MOTUL 8100 X-clean 5W40 ?
пак да попитам 5w/40 -> MOTUL 8100 X-cess 5W40, MOTUL 8100 X-clean 5W40 или MOTUL Specific LL-04 5W40, като в описанието на
второто пише "C3" та накратко MOTUL Specific LL-04 5W40 или MOTUL 8100 X-clean 5W40 ?
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E60
- Мечтае да кара: М6
я кажете, за "обикновен" м54 двигател, има ли смисъл да вземам 10w60? Като цена, гледам, че почти няма разлика с 0w40. Карам си нормално, а не предимно в червеното 

- Cinder
- ентусиаст
-
Леко си се объркал с цените, колега
0W40 и 10W60 далеч не са с еднакви цени.

- petar_majarov
-
-
- Кара: BMW E60 545i
- Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5
В този форум няма 1 нормален, чувствам се много уютно
важно е БМВ фанатизма, иначе за маслата мисля, че това дали в Германия или незнам си къде били по качествени от в България са клишета до някаква степен, защото капиталистическата корупция е обхванала целия свят, ако има хора дето си мислят, че в Германия всичко е наред и е кооой знае колко по-добре от тук значи живеят в илюзия и са станали жертва на пропагандата да се чувстваш член на 'евроатлантическото семейство'
Според мен не е фактор от коя държава е маслото а от какъв произход и с какво минало са хората които стоят за фирмите произвеждащи самото масло!

Според мен не е фактор от коя държава е маслото а от какъв произход и с какво минало са хората които стоят за фирмите произвеждащи самото масло!
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
Cinder написа:Леко си се объркал с цените, колега0W40 и 10W60 далеч не са с еднакви цени.
Ам... в два големи bg сайта - autopower, bparts, - CASTROL EDGE FST 0W40 - 5 литра - в единия 98 лв, в другия 90 лв. CASTROL EDGE SPORT 10W60 - 5 литра - в единия 98 лв, в другия 90 лв. Провери ако не вярваш.
А може би това е индиция, че са менте

ПП: Сега погледнах и 3-ти бг сайт, моторни-масла.нет, същата работа..
petar_majarov написа:В този форум няма 1 нормален, чувствам се много уютноважно е БМВ фанатизма, иначе за маслата мисля, че това дали в Германия или незнам си къде били по качествени от в България са клишета до някаква степен, защото капиталистическата корупция е обхванала целия свят, ако има хора дето си мислят, че в Германия всичко е наред и е кооой знае колко по-добре от тук значи живеят в илюзия и са станали жертва на пропагандата да се чувстваш член на 'евроатлантическото семейство'
![]()
![]()
Много си прав за това колега, точно от Германия и то от западната ѝ част, като купувах колата, заредих менте бензин и то такава гняс, че веднага след зареждане почна да мени обороти и да гаснее самичка. Пък и с толкова много имигранти там, нищо не се знае..
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Cinder написа:bmw545i написа:На око...
Ясно, няма да се хабя повече. След като ме обори с такива безспорни факти, нямам какво повече да кажа![]()
П.С. Имам 1л Castrol 10W60 купувано от дилър в Германия и 1л 10W60 купувано от "някой" в БГ. Дайте предложения за лаборатория в БГ, в която да ги "сравнят". Може да направим епизод на Mythbusters BG
Eто фирмата в София: http://www.eurotest-control.bg/
Правил съм тест на масла, нищо сложно не е, струва около 150-200 лв. за две масла, в зависимост от отделните тестове.
Измерват кинематичен вискозитет при 40 и при 100 градуса - това е което има смисъл за нас.
Ще ми е интересен резултата ако го направите

Последна промяна da6ip на 22 Яну 2014, 19:19, променена общо 2 пъти
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Cinder
- ентусиаст
-
da6ip написа:Eто фирмата в София: http://www.eurotest-control.bg/
Правил съм тест на масла, нищо сложно не е, струва около 150-200 лв. за две масла, в зависимост от отделните тестове.
Измерват кинематичен вискозитет при 40 и при 100 градуса - това е което има смисъл за нас.
Ще ми е интересен резултата ако го направите
Страотен си, утре ще им се обадя

Хубава тема обаче изчетох всички страници и не разбрах в крайна сметка откъде другаде да си купим качествено масло освен от Германия.
И друго - какво значи да имаме проблем с маслото? Да речем, че го гори. За това може да има много други причини. За мен проблем с маслото значи да го налея и много скоро след това да ми се скапе двигателя, след което в сервиза по безспорен начин да се докаже, че това се е случило заради лошото масло. На някой известен ли му е такъв случай?

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Ще помоля следващия който реши да пише,преди да започне да прочете внимателно заглавието на темата,и ако е сигурен ,че е по темата - да действа !
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
мойта ми гореше БМВ маслото и Мотула, пък Кастрола сега не го пипа мисля... Но това според мен не е супер показателно за качеството на маслото. На приятел на бензинова Ланчия съм чувал как след смяна на маслото започна да работи като дизел(чукаха повдигачите), като сложи масло, закупено не от магазина на Фият и от тогава се наплаши горкия и само от там пазарува вече
Но пък на голфа ми близо 100к сипвам какви ли не масла купувани най-често от Метро и разни квартални магазинчета и досега такова нещо не ми се е случвало, а скоро отварях капака на клапаните и гърбиците на валовете си бяха като нови както и компресията на цилиндрите си беше ок(а е на 270к)...
Мисълта ми е, че едва ли моторите на БМВ са по "мекошави" в това отношение от 18 годишния ВАГ

Но пък на голфа ми близо 100к сипвам какви ли не масла купувани най-често от Метро и разни квартални магазинчета и досега такова нещо не ми се е случвало, а скоро отварях капака на клапаните и гърбиците на валовете си бяха като нови както и компресията на цилиндрите си беше ок(а е на 270к)...
Мисълта ми е, че едва ли моторите на БМВ са по "мекошави" в това отношение от 18 годишния ВАГ

С риск да получа предупреждение пак ще попитам. Според кое от двата мотула е по-подходящо за м54б30 на 300 000+ км
MOTUL Specific LL-04 5W40
или
MOTUL 8100 X-clean 5W40
MOTUL Specific LL-04 5W40
или
MOTUL 8100 X-clean 5W40
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
От личен опит предпоследната смяна бях с MOTUL 8100 X-CLEAN + 5W30 - доволен съм/става дума за 530-ката /
За мен това е правилното масло .
За мен това е правилното масло .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
http://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobi ... ta-6003713
Ето че и в Германия има мошенгии. Тъй, че не се впрягайте много-много, гаранция няма за нищо, карайте си колите и не му мислете много за глупости
Ето че и в Германия има мошенгии. Тъй, че не се впрягайте много-много, гаранция няма за нищо, карайте си колите и не му мислете много за глупости