Е36 купе, шофьорска врата (почти не се отваря) - решено
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- recar0
- Потребител
-
- Кара: E46 330Ci, Е30 320
- Мечтае да кара: E30 M3
Е36 купе, шофьорска врата (почти не се отваря) - решено
Здравейте колеги,
Проблемът е следния: Шофьорската врата се отваря трудно отвън. Трябва да притисна самата врата навътре и тогава дръжката сработва и вратата се отваря.
Отвътре няма никакви проблеми. Пробвах с търсачката, но всички случаи са на напълно неотваряеми врати, съответно въпроса ми е, дали ще се получи с регулиране на захващащия механизъм или ще трябва да сменям бравата.
И евентуално ако второто е наложащо, някой колега от Варна да сподели къде да отида, че е доста пипкаво за мен
Проблемът е следния: Шофьорската врата се отваря трудно отвън. Трябва да притисна самата врата навътре и тогава дръжката сработва и вратата се отваря.
Отвътре няма никакви проблеми. Пробвах с търсачката, но всички случаи са на напълно неотваряеми врати, съответно въпроса ми е, дали ще се получи с регулиране на захващащия механизъм или ще трябва да сменям бравата.
И евентуално ако второто е наложащо, някой колега от Варна да сподели къде да отида, че е доста пипкаво за мен

Последна промяна recar0 на 22 Яну 2014, 15:03, променена общо 1 път
- recar0
- Потребител
-
Re: Е36 купе, шофьорска врата (почти не се отваря)
Наистина ли никой няма идеи? 

- Tsaneff
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 TOURING 3.0D
При мен беше така с пасажерската врата на комбито. Извадих с два милиметра захвата за бравата, който е хванат на гредата. Само да знаеш, захватът мърда малко... 2мм, болтовете само ги разхлаби, защото вътрешната планка не се държи никъде, само е нанизана на кабелите и после трудно се центрира. Ефектът- вратата започна да се отваря по-лесно, определено не е като нова, ще изкара още известно време, докато частта, която е тръгнала да се износва не се доизноси.
- recar0
- Потребител
-
Мерси за отговора 
Всъщност, в крайна сметка я напръсках с ВД40, след 2 часа спря да се отваря изобщо
Взех си нова дръжка, изядох няколко псувни от майстора и вече всичко е наред

Всъщност, в крайна сметка я напръсках с ВД40, след 2 часа спря да се отваря изобщо

Взех си нова дръжка, изядох няколко псувни от майстора и вече всичко е наред

4 мнения
• Страница 1 от 1