M42B18 висок разход + DIS интерпретация
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- KirilDimchev
- Потребител
-
- Кара: e 36 318 is
M42B18 висок разход + DIS интерпретация
Здравейте колеги,
благодарение на колегата metodi80
вече и аз имам необходимите за диагностика принадлежности. Проблемат на моята кола (E36 318 is 94) е голямият разход- около 20 на 100, при все че не я настьпвам.
направих една компилация от клипчета, при които се опитвам да видя някакви данни за ламбда, и маф сензора, подозирайки, че те са причинителите...все още ми е много трудно да интерпретирам данни, защото се занимавам с това от 1 седмица...
http://www.youtube.com/watch?v=Pe3v9hqP ... e=youtu.be
...така и така сьм отворил темата, ето едно клипче, в което се вижда един друг не до толкова сериозен за мен проблем, а именно играещата стрелка на оборотите, което се появява от време на време (колата е на около 215 000 км километражьт е сменян на 150 000, от кадето и сегашните 65 000 спроред дисплея...)
http://www.youtube.com/watch?v=sQ_MQiuJ ... e=youtu.be
някои имал ли е подобен проблем..
Благодаря ви предварително!
благодарение на колегата metodi80

направих една компилация от клипчета, при които се опитвам да видя някакви данни за ламбда, и маф сензора, подозирайки, че те са причинителите...все още ми е много трудно да интерпретирам данни, защото се занимавам с това от 1 седмица...
http://www.youtube.com/watch?v=Pe3v9hqP ... e=youtu.be
...така и така сьм отворил темата, ето едно клипче, в което се вижда един друг не до толкова сериозен за мен проблем, а именно играещата стрелка на оборотите, което се появява от време на време (колата е на около 215 000 км километражьт е сменян на 150 000, от кадето и сегашните 65 000 спроред дисплея...)
http://www.youtube.com/watch?v=sQ_MQiuJ ... e=youtu.be
някои имал ли е подобен проблем..
Благодаря ви предварително!

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Re: M42B18 висок разход + DIS интерпретация
не стига само да си купиш кабел, а
тва записало ли е някви грешки, че от посоченото клипче проблеми няма..

тва записало ли е някви грешки, че от посоченото клипче проблеми няма..
- KirilDimchev
- Потребител
-
- Кара: e 36 318 is
определено не стига, но всеки е започнал от някьде...
до колкото разбирам, ако мога вьобще да го нарека така ламбдата е наред, защото постоянно се променя стойността в нормите
а като грешка като сканирам електрониката на мотора ми показва
94 Air flow sensor signal Up/Uv 0.136
сьщо така и Idle air flow е 13.6 m3 на час, а макс. стойността е 13
дали дебитометьрьт е прецакан, и има ли начин да се почисти при М42, тьй като е малко по различен от другите които сьм гледал в утуба
с една пластинка, която се прьска сьс спрей за дебитометри 

до колкото разбирам, ако мога вьобще да го нарека така ламбдата е наред, защото постоянно се променя стойността в нормите
а като грешка като сканирам електрониката на мотора ми показва
94 Air flow sensor signal Up/Uv 0.136
сьщо така и Idle air flow е 13.6 m3 на час, а макс. стойността е 13
дали дебитометьрьт е прецакан, и има ли начин да се почисти при М42, тьй като е малко по различен от другите които сьм гледал в утуба

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Няма чистене този дебитомер на М42 ...Чувал съм,че има начини за ремонт но не съм се интересувал.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Може да се почисти, но едва ли се е зацапала пистата (след като е запечатан), по-скоро се е износила. Ремонта се състои в преместване на плъзгача на неизносен участък, преди имаше тема, само че автора си е изтрил постовете http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=2916777 

- Stevensun
- Потребител
-
- Кара: 318 IS
Колега смени си регулатора на налягането на горивото и ще ти намалее разхода на гориво! Карам такава кола от 10 години и съм го имал твоя проблем,това е решението съответно,лощото е че този регулатор не е евтин,но съм сигурен че го знаеш!А за падщата стрелка на оборотомера , до колкото виждам от клипчето най вероятно проблема е в километражното табло,дано да съм помогнал!
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
и аз съм писал в темите..... да ти кажа дебитомер бутнеш ли няма настройване после
търси употребяван запечатан ако може да видиш цялата кола от която го взимаш да прецениш да не е на много км

7 мнения
• Страница 1 от 1