ccc module проблем??
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- gangstafenoss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 740d
- Мечтае да кара: P1
ccc module проблем??
Здравейте!Колата е е93 330д 2007 .Преди 6 месеца си купих е93ката от Мюнхен. В началото колата беше супер , но впоследствие установих следните проблеми:
1. usb interface не работи;
2.Темпомата не работи ;
3.Kато говоря чрез bluetooth не ме чуват;
4.Сензора за автоматични светлини не работи правилно (изписва че е покрит а в същото време не е);
5.Сигурно още много други неща не работят за които не съм разбрал все още;
Реших да я закарам в оторизиран сервиз на марката, от там ми казаха че проблема е в ccc modul-a(защото е смене с такъв от 2009) след като поръчаха оригинален за модела се оказа , че модула на колата е прекодиран и ако сложат новия пак трябва да се прекодира. В следствие на което искаха да ме пращат в БМВ (не разбрах точно къде) понеже те не извършвали такива услуги, след което аз се отказах.Колата сега е в БГ и търся начин да отстраня проблемите.Ще съм благодарен на всякакви съвети относно къде могат да ми помогнат и дали наистина същтноста на проблема се крие в въпросния модул.Поздрави!!
1. usb interface не работи;
2.Темпомата не работи ;
3.Kато говоря чрез bluetooth не ме чуват;
4.Сензора за автоматични светлини не работи правилно (изписва че е покрит а в същото време не е);
5.Сигурно още много други неща не работят за които не съм разбрал все още;
Реших да я закарам в оторизиран сервиз на марката, от там ми казаха че проблема е в ccc modul-a(защото е смене с такъв от 2009) след като поръчаха оригинален за модела се оказа , че модула на колата е прекодиран и ако сложат новия пак трябва да се прекодира. В следствие на което искаха да ме пращат в БМВ (не разбрах точно къде) понеже те не извършвали такива услуги, след което аз се отказах.Колата сега е в БГ и търся начин да отстраня проблемите.Ще съм благодарен на всякакви съвети относно къде могат да ми помогнат и дали наистина същтноста на проблема се крие в въпросния модул.Поздрави!!
\\//
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Re: ccc module проблем??
Ако си от Пловдив бягай при един колега - Краси Ацалов (0888926546), че като слушам какви чудеса са ти наприказвали ...
Only dead fish follow the stream...
Пробвай да изключиш ССС модул,ако всичко тръгне значи там е проблема.Темпомата и фаровете нямат общо с него и би трябвало,ако прави някви смущения да тръгнат
- gangstafenoss
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговорите колеги!Съжалявам че чак сега пиша. Оказа се , че колата е с пренабити номера на рамата и преди тва е била 335is.И може би аномалиите са тясно свързани с това.Затова и от БМВ не можаха да направят и втория ключ.Колата вече не е при мен и за сега не мога да предприема нищо , ако евентуално си я върна тогава ще се търсят решения. 

\\//
тихо тихо,от Германия с пренабити номера.Ти от баи Мангал ли е взе.Дано не си изгорял.
- gangstafenoss
- кандидат ентусиаст
-
Бай мангал?? Колата е купена от автокъща (договор за покупко-продажба и транзакциите са налице ), регистрирана и карана в германия 6 месеца.Още не се знае със сигурност дали съм изгорял макар и оня в кат да ми заяви: - "последния гори" .След като излезе решението ще предприемам действия и ще си търся правата.
\\//
Отивай в Германия,да се жалваш,че ако от тука почнеш да водиш някви действия ,ще се проточи с години.И в Германия има автокъщи на турци,араби и тем подобни
- gangstafenoss
- кандидат ентусиаст
-
Именно тва смятам да наоправя,но първо трябва да излезе решението и съответно да му направя превод и след това с него при адвокатката ми там.Чувам мн отзиви да забравя и за колата и за парите , но силно се съмнявам швабите да оставят така нещата и така се и надявам.
\\//
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
gangstafenoss написа:Именно тва смятам да наоправя,но първо трябва да излезе решението и съответно да му направя превод и след това с него при адвокатката ми там.Чувам мн отзиви да забравя и за колата и за парите , но силно се съмнявам швабите да оставят така нещата и така се и надявам.
Действай, не се отказвай

- gangstafenoss
- кандидат ентусиаст
-
Съжалявам за off topic-a . Преди седмица ми дадоха документа на който е "истинския " номер на рамата на моята кола. Реших аз да го проверя и излезе нещо много интересно въпросната кола е купе а не кабриолет , което ме наведе на мисълта , че тези в кат има вероятност да са объркали нещо .Отидох в кат и там обясних кво съм открил .Сърдития чичка от криминална полиция ми казва че не можело да има никакви грешки и звънна в бмв.От там му потвърдиха че номера който те предполагат, че е бил на колата от завода отговаря за Е92. Взе да умува там да търси под вола теле, попитах го не може ли да се назначи нова експертиза , а той почна да ме убеждава че си бил свършил работата и нямало нужда от такава.За мен обаче не са си свършили работата и това е голям пропуск на "криминалистите" купето много трудно би станало кабриолет.Също така трябваше да има решение до един месец ,но няма такова и ми се струва че ся след като тоя разбра че пропуснал нещо може да се протака още.Идеята да пиша тук е ,че някой може да предложи какво да предприема понеже адвоката ми каза да чакам решението , което кой знай кога ще излезе.
\\//
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
има ли развитие с колата ти след толкова време?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- gangstafenoss
- кандидат ентусиаст
-
Съжалявам за това, че отговарям след толкова време. Колата си я взех от властите тук, след нелепа тяхна грешка. Посоченият от тях VIN , за който твърдят, че е оригиналния за колата съответства на кола, която не е кабрио (моята беше). След 5 месеца разправии ми я върнаха. Като си взех колата видях, че около VIN номера е ръждясало и боята свалена. Потърсих им сметка и съответно те си набиха номера на ново, като го направиха толкова некадърно, е сляп да си ще разбереш за галимациите там. Също ми издадоха документ , който да показвам пред полицията ако имам проблем. Но историята няма "хепи енд". Отидох си в Мюнхен с нея и 4 месеца по-късно там ме спряха и отново конфискуваха колата. Този път няма връщане. Наех адвокат ,който успя да издейства само да ми възстановят сумите по нещата който съм сменял и имам фактура за тях. От автокъщата излизат с твърдението, че за толкова време може аз да съм направил всички тия интервенции и излизат чисти от цялата ситуация. И за съжаление така се разделих с Е93-то ми.В крайна сметка стана ясно какво е ставало с тази кола. Сглобена е от 3 такива и е крадена поне според немските власти.
\\//
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
14 мнения
• Страница 1 от 1