Случки на пътя
Модератори: mitaka7, Общи модератори
Re: Случки на пътя
Преди няколко дни в едно село през деня се разминах с три ТИР-а един след друг по следната траектория в завой в населено място - коментар няма смисъл да правя. Като видях как навлиза в насрещното буквално спрях на място за да ги "изчакам" да си минат като пичове. Даже вече не се и ядосвам на такива истории..което малко ме плаши

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530xD '06
- Мечтае да кара: Вече не мечтае.
- Детайли за колата: Е60 530xD '06
ylaine написа:xapubg написа:ylaine написа:Гнусни твари са някои тираджииДнес си изкарах и малкото останал акъл заради един подобен. За да заобиколи лека вдлъбнатина на пътя (околовръстното на Пловдив), мина целия в насрещното срещу мен, при което аз почвам да намалям и да се чудя тоя заспал ли е, не е ли заспал. В последния момент реши все пак да се прибере и бе така добър да ми остави по-малко от 3/4 от платното
Да е жив и здрав! Всичко се връща. Дори не съм сигурен, че заради вдлъбнатината мина в насрещното, но нямам друго логично обяснение
Газ до ламарината и му минаваш от другата страна - сиреч свободното насрещноШегувам се разбира се, нокога не правете това! Заради самия тир няма видимост какво се случва зад и в страни от него. Аз ми се е налагало дори да спирам на пътя веднага след завой без видимост заради подобни изпълнения/изпреварвания и само съм се молил този след мене да има нещо между ушите и да понамали в завоя ...
Вчера бях афектиран, но сега дори не ми се коментират такива животноподобни твари. Както и такива, които правят ляв от средна лента и след това те избутват и отиват директно в лява лента (след кръстовището). Не знам дали ме разбрахте, но това в Пловдив е нещо съвсем нормално и е хубаво винаги да го очакваш. Живи и здрави да сме, само не мога да разбера защо милите ни нервни клетчици трябва да страдат заради хора, с липсващо вещество между ушите..
колега аз това за милите ни сивиклетки защо трябва да страдат се чудя откакто съм взел книжка (сиреч 16+ години), ама отговор не съм и просто спрях да се впрягам на дреболии, кеги го минава - утре други ден ще цепне на някой с черн джиБ

А тая кола я купих точно заради кретени дето дават газ докато ги изпреварваш ... е на 140 коня минаваше (трудно де тия от форд са идиоти и няма такива предавателни числа на скоростите в друга марка май, та тия 140 коня им се виждат кат 200 на гъзетата/кретенчета, ама пак се сеца патерицата, съединители, предавки надолу - филм и се удължава ненужно времето за изпреварване).
Първата реплика на съпругата ми по време на изпреварване на път за Варна с бмв-то беше "ама Хари тоя дава газ", отговора беше "нека си дава" изпреварването приключи за няма и 100м, скорости моментни не коментирам ....
Киселяка ме изпревари после и се завлачи ... е пак същия филм, ама защо трябва да е така ?
Малко, поне малко колегиалност не пречи на никого, а не боли от нея ...
- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530xD '06
- Мечтае да кара: Вече не мечтае.
- Детайли за колата: Е60 530xD '06
doomy525 написа:Преди няколко дни в едно село през деня се разминах с три ТИР-а един след друг по следната траектория в завой в населено място - коментар няма смисъл да правя. Като видях как навлиза в насрещното буквално спрях на място за да ги "изчакам" да си минат като пичове. Даже вече не се и ядосвам на такива истории..което малко ме плаши![]()
В такива случаи започва да ми липсва военния урал на койсто си изкарах шофьорския курс

Последна промяна xapubg на 17 Яну 2014, 21:09, променена общо 1 път
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Писна ми вече!
Да спреш на пешеходна пътека и за "награда" да ти надерат колата не знам как да го коментирам
Отивам сутринта на работа (практика) и на кръстовището преди сточна гара (който е от Пловдив ще се сети), ме хваща червеното в кръстовището, което там е често срещано заради задръстванията сутрин. При което съм стигнал пешеходната пътека и на пешеходците светва зелено и аз спирам, за да минат (не че има къде да отида напред де). Но подчертавам, че спирам пред пътеката! С периферието си виждам колоездач, който ми идва отдясно фронтално към колата, иначе казано няколко метра пред пешеходната пътека. И след миг усещам как нещо удря колата
Бях сигурен, че е той. Излизам и го гледам вече е на другия тротоар и веднага загрях, че я е ритнал и му крещя "кво правиш бе" или нещо подобно.. и аз не помня честно казано. При което той се обръща и ми вика "ела де, ела" и си отпрашва
Може ли такова нещо бе м**** му стара. Почти ми беше минало, но преди малко като си тръгвах от работа видях, че малко е одрал колата (явно с обувката) и пак ми кипна..
И да отговоря преди някой да ме е питал защо не съм тръгнал след него да го гоня - наскоро скъсах менискус и все още не мога свободно да си стъпя на крака, камо ли да тичам или да го напрягам по някакъв начин.. за което най-много ме е яд!

Отивам сутринта на работа (практика) и на кръстовището преди сточна гара (който е от Пловдив ще се сети), ме хваща червеното в кръстовището, което там е често срещано заради задръстванията сутрин. При което съм стигнал пешеходната пътека и на пешеходците светва зелено и аз спирам, за да минат (не че има къде да отида напред де). Но подчертавам, че спирам пред пътеката! С периферието си виждам колоездач, който ми идва отдясно фронтално към колата, иначе казано няколко метра пред пешеходната пътека. И след миг усещам как нещо удря колата

И да отговоря преди някой да ме е питал защо не съм тръгнал след него да го гоня - наскоро скъсах менискус и все още не мога свободно да си стъпя на крака, камо ли да тичам или да го напрягам по някакъв начин.. за което най-много ме е яд!
Няма да се оправим с този манталитет и злоба... Но колкото и да пишем и да коментираме само се напрягаме. На мен пред блока в който живея 20г вече ми счупиха стоповете спирам винаги на едно и също място ако е свободно. Що за плиткоумна реакция е това не знам
Толкова сме малоумни, прости и жалки, че жална ни майка след години. Има и изключения де, но рядкост. Имам няколко подобни случки за културно помахване да пусна някой, трети пък ми съобщава, че ми е мека гумата, а дори че съм забравил капачката за резервоара отворена. На такива ситуации много се радвам и много положителни емоции носят за мен и за другите предполагам. Една усмивка на светофара на съседния водач вместо намусена муцина задаваща си въпроса "к`во гледа пък тоя" винаги е добре дошла. 

Само моля наточените състезатели с 30 годишните наточени гига турбо мега яко м пауар ац шнитцер ждм уоркс е30-ки да не се учат да дрифтат по софийските улици, че следващия път няма да спреш на 5 сантиметра от колата ми и ще караш друг вид количка.
Петък карах по магистралата Пловдив-София и обратно и наистина се изненадах колко олигофрени има.Задал съм 140 на автопилота и си държа лява лента.Наближавам някаква кола в средната лента която се влачи с 80-90 и тъкмо когато трябва да я задмина тоя решава че ще изпреварва колата пред него и влиза в моята лента.И това ми се случи сигурно около 5 пъти. 

само да те светна, че в участъка Пловдив-София на магистралата средна лента няма...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Най лявата ще рече тази до мантинелата а най дясната е аварийната .Сиреч дясната на най лявата се пада средна между лявата и аварийната .Туй при положение че не караш сенокосачка която се движи межде двете средни мантинели ..демек в средната лента изобщо на магистралата... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Мерси че ме открехна колега,ще знам да не карам в аварийнаа лента (на което също се нагледах) 

- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Аз карам на 150 на пилота,и обикновено изчаквам такива.По коректно е като караш кола с над 200 коня да дадеш път на барутника.За секунди после пак си на 150.
- ToshevAlexander
- Потребител
-
- Кара: Кракомобил
- Мечтае да кара: f15 M50d
Виждам,че назад в темата има спор в отношение кое е по-правилно - да караш със 140 постоянно в лява лента, или тя да бъде използвана само за изпреварване - публикувам линк първото клипче, което излезе в Youtube, след като написах "Autobahn racing" : [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=J2W4x2QAOIQ[/youtube]
Все си мисля, че "Ханс" и "Щефан" имат по-добра култура за движение по пътищата от по-голямата част от нас, Ганьовците. (не казвам,че са изрядни).
И за да не съм изцяло офтопик - вчера един шофьор на маршрутка посети колегата си отзад, защото много бързат - график ли гонят, под прикритие ли ще изпуснат, не ги знам какво правят... Добре ,че и двете бяха празни... Внимавайте и с тия откачалници, не само таксиметровите са изперкали.
Все си мисля, че "Ханс" и "Щефан" имат по-добра култура за движение по пътищата от по-голямата част от нас, Ганьовците. (не казвам,че са изрядни).
И за да не съм изцяло офтопик - вчера един шофьор на маршрутка посети колегата си отзад, защото много бързат - график ли гонят, под прикритие ли ще изпуснат, не ги знам какво правят... Добре ,че и двете бяха празни... Внимавайте и с тия откачалници, не само таксиметровите са изперкали.

- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Мога да карам и с 200+ което е често,но задължително намалявам ако застигам някой който изпреварва пред мен,та дори и да го прави със 100.Нито светя,нито псувам,нито ръкомахам.Ама да видя някой дето ми кара постоянно в лява лента със 140-160.Оооо,заигравам се на момента.А на такива дето светят отзад им късам нервите.Вчера вали сняг аз карам със 120 с Форд Мондео и изпреварвам доста начесто,тъй като колоната кара с около 90-100.Отзад едва ме настига едва едва Лайнарник Рено Лагуна.Кара почти с моята скорост,но ми свети отзад.Пуснах го да ме изпревари и а вземи после.На задната му броня стоя 120-130-140.На 140 в снега се предаде тотално.Светя му,че искам да го изпреварвам не прави път,ама и не ускорява над 140.Светя нон стоп,свиря му,онзи ми прави път и почва да ръкомаха отвътре.Е спрях затапвайки го.И му обясних че Рено и то Лагуна не е кола,и че не съм решил не съм яхнал тази до него.Аман от такива.
Че какво лошо има да си карам в лявата лента не рабирам.Те обикновено са най-запазени с най-малко дупки.Спазвам всякакви ограничения.Гледам да не преча на никой и когато някой се зададе зад мен с 200 винаги правя път. 
Аз наблегнах на това,че в последния момент се сещат да изпреварят,точно като съм ги застигнал и съм на метри от тях.

Аз наблегнах на това,че в последния момент се сещат да изпреварят,точно като съм ги застигнал и съм на метри от тях.

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
bat_gosho написа:Че какво лошо има да си карам в лявата лента не рабирам.Те обикновено са най-запазени с най-малко дупки.Спазвам всякакви ограничения.Гледам да не преча на никой и когато някой се зададе зад мен с 200 винаги правя път.