Проблем DISA клапа или още нещо м54b30
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
Re: Проблем DISA клапа или още нещо м54b30
Добре де няма ли тука в Бургас някой колега който ги разбира тези неща да видим къде е проблема и да го решим,каквото трябва ще си платя!Тази сутрин пак ми светна CHECK-а при палене а колата си върви добре,няма игра на обороти,няма претрисане!Накрая ще отида в БОВА кар и да направят една диагностика та дано те да кажат какъв е проблема и да го решим!Преди го правеше тоя номер когато е студено,но тази сутрин в гаража беше 7 градуса 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Koлега какво ти дава в момента като грешка? Ако имаш неработеща ламбда сонда ще свети чека.
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
adovet написа:Koлега какво ти дава в момента като грешка? Ако имаш неработеща ламбда сонда ще свети чека.
Незнам в момента каква грешка е записала,но звънах на шефа(те си обслужват техните bmw-та там) да ми запази час в Бова кар и да ми направят една цялостна диагностика,че вече ми писна

- petar_majarov
-
-
- Кара: BMW E60 545i
- Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5
Проблема е ДОЛНОКАЧЕСТВЕНО гориво. Това е цялата работа!
- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
Аз имах подобен проблем и се оказа,че смуче въздух.След палене мотора тресе, светка чека и имах едно пиукане при натискане на газта.На диагностика излизаше 2-те ламбда сонди след катализатора.След дебитомера едно гофре беше сцепено и от него дърпаше въздух, след смяната няма проблеми.Писал съм и в други теми с подобни симптоми...
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
idrive написа:Аз имах подобен проблем и се оказа,че смуче въздух.След палене мотора тресе, светка чека и имах едно пиукане при натискане на газта.На диагностика излизаше 2-те ламбда сонди след катализатора.След дебитомера едно гофре беше сцепено и от него дърпаше въздух, след смяната няма проблеми.Писал съм и в други теми с подобни симптоми...
При мене го прави от време на време,ако имам сцепен маркуч и смуче въздух ще го прави постоянно!Днес бях в Бова кар и те ми казаха същото-Грешки от ламбда сондите след катализатора и misfire на втори цилиндър.Смениха бобината на втори цилиндър и я сложиха на трети да видим като запише грешка пак дали ще се е преместила на друг цилиндър!Казаха ми че двете сонди трябвали да се сменят ама сега като ми каза твоя случай колега се замислих въобще дали да ги сменям,явно проблема е другаде,но защо записва грешки на сондите след катализатора като ти е смучела въздух,незнам какво общо има

- Backlash
- Потребител
-
- Кара: E46 330 ci
miroslav_r написа:idrive написа:Аз имах подобен проблем и се оказа,че смуче въздух.След палене мотора тресе, светка чека и имах едно пиукане при натискане на газта.На диагностика излизаше 2-те ламбда сонди след катализатора.След дебитомера едно гофре беше сцепено и от него дърпаше въздух, след смяната няма проблеми.Писал съм и в други теми с подобни симптоми...
При мене го прави от време на време,ако имам сцепен маркуч и смуче въздух ще го прави постоянно!Днес бях в Бова кар и те ми казаха същото-Грешки от ламбда сондите след катализатора и misfire на втори цилиндър.Смениха бобината на втори цилиндър и я сложиха на трети да видим като запише грешка пак дали ще се е преместила на друг цилиндър!Казаха ми че двете сонди трябвали да се сменят ама сега като ми каза твоя случай колега се замислих въобще дали да ги сменям,явно проблема е другаде,но защо записва грешки на сондите след катализатора като ти е смучела въздух,незнам какво общо има!След смяна на гофретата казваш че проблема се е решил,сондите даваха ли ти пак грешки или спряха!Тея в Бова кар незнам какво са правили но като взех колата оборотите заковаха и няма грам вибрации,а казаха че само са прочели грешките и са ги изтрили
!Чудя се къде да отида при кой майстор за да обърне качествено внимание на колата и да оправи проблема който се случва през три четири дена?!Казаха ми че колегата Sachs добре се справял с вниманието и обгрижването на баварките,аз съм от Бургас но ако наистина си заслужава ще отида и до София ако трябва,искам колата ми да е изрядна
Здравейте,колеги.
Аз съм с 330ci и имам същият проблем.Сменях всичките сонди,свещите,ДИСА-та(която беше заминала) и си продължава да си свети Check-a с същатата тая грешка като на колегата miroslav_r.Последно пръскахме със спрей към клапана за картерните газове и от там се появи колебание в работата на мотора,така че мисля следващата стъпка да е сменя на всеки мъркуч там и естесвенно смяна на клапана за картерните газове.Колега miroslav_r не бързай да сменяш ламбда сондите,лично според мен няма да са те проблема
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
Ето и снимките от прочетените грешки.....извинявам се за качеството.....
https://imageshack.com/i/nlztpgj
https://imageshack.com/i/15hyg5j
До колкото разбирам това са двете ламбда сонди след катализаторите......поправете ме ако греша....как ви се струват стойностите им?
До колкото разбирам това са двете ламбда сонди след катализаторите......поправете ме ако греша....как ви се струват стойностите им?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
miroslav_r написа:Ето и снимките от прочетените грешки.....извинявам се за качеството.....
освен, че не ти работи подгрева на сондите, имаш и пропуск на запалване на 2-ри цилиндър, което ще рече, че може да е бубина, лула или пък свещ. Размени бубините на 1-ви и 2-ри цилиндър и виж дали грешката ще се премести, ако стане така значи е бубината.
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
oci написа:miroslav_r написа:Ето и снимките от прочетените грешки.....извинявам се за качеството.....
освен, че не ти работи подгрева на сондите, имаш и пропуск на запалване на 2-ри цилиндър, което ще рече, че може да е бубина, лула или пък свещ. Размени бубините на 1-ви и 2-ри цилиндър и виж дали грешката ще се премести, ако стане така значи е бубината.
Вече е направено Oci.....сега чакам д видя на кой цилиндър ще даде misfire.
Интересното е,че ако задните ламбда сонди не работят постоянно ще ми свети check-a,а то го прави само от време на време и стигам до извода,че явно проблема е другаде и дава отражение на сондите и затова работят от време на време.Лошото е,че тука в Бургас няма към кой да се обърна и да замери сондите,да видим сдали ли са наистина багажа или има друг проблем

- adovet
- старши ентусиаст
-
По принцип с ИНПАта може да разбереш дали ти работят сондите в действителност - на параметрите за волтажа им като даваш газ трябва да се променят стойностите. Ако седят на една стойност значи тази сонда не работи. При мене обаче като не работеше една сонда и чека си светеше постоянно.
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
adovet написа:По принцип с ИНПАта може да разбереш дали ти работят сондите в действителност - на параметрите за волтажа им като даваш газ трябва да се променят стойностите. Ако седят на една стойност значи тази сонда не работи. При мене обаче като не работеше една сонда и чека си светеше постоянно.
Да но моя чек не свети постоянно и затова имам съмнения че проблема е другаде и дава отражение върху ламбда сондите от време на време!Колега по нагоре съм сложил снимки от грешките на колата,хвърли им едно око и виж дали става ясно дали работят или не!
Благодаря на всички за съветите

- adovet
- старши ентусиаст
-
На тези снимки няма как да ти кажа дали работят. Отиди в менюто което показва волтажа на сондите
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
adovet написа:На тези снимки няма как да ти кажа дали работят. Отиди в менюто което показва волтажа на сондите
Ок колега,ще изчакам като забие грешка misfire,тогава ще отида на диагностика хем да видя на кой цилиндър се е преместил misfire хем да видя и волтажа на сондите,но ако не работеха сондите постоянно,чек-а щеше да свети нон стоп а той светва през няколко дена

- adovet
- старши ентусиаст
-
Според мен както обясняваш от някъде просто от време на време издърпва въздух светва чека със съответно мисфире на някой цилиндър. Отиди някъде да свалите колектора да се види и дисата как е и това е.
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5