Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- bestlap
- Потребител
-
- Мечтае да кара: X5
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
kokok0 написа:Ле леееееее, кво ви става бе хора! Кви са тия преразкази и съчинения?!? Аз няма да си съчинявам ше дам факти.
-масло и филтър = 150лв. добро масло!
-въздушен филтър на двг+филтър купе = 38лв.
-за 100лв може да се намерят свещи
-бенз. филтър 53лв. (има и по-евтини !)
-ремъците и ролките = около 200лв.
Колега "Alexch", ми той да отиде да си я купи човека цялата кола от магазина на части и да си я сглоби! Течности работи али бали.....
Както и да е, всеки си сменя квото си иска и да си сменя квото си иска.
Какъв е тоя мит, че автоматите са с виско а ръчките с ел. перка - ужас !
Филмът с виското е че ако започне да се върти твърдо, развива безбожни обороти, от което следват 2 неща:
1. Евентуално счупване на перката и демидж на обсега около нея;
2. По-висок разход на гориво + постоянно фучене + загуба на някакво количество мощност (до колкото съм чел между 9 и 14%).
Ако завариш виското, се прости със водната си помпа, тя не харесва заварени вискота - ТОВА Е ВЕЛИКО !
Колега БЛАГОДАРЯ ти много за добре написаното мнение

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Също съм на мнение че 500лв не стигат за качествено обслужване, защото не е само масло и филтър. Имаш свещи, водна помпа, антифриз и т.н. + труд. По-скоро цифрата е около 800лв - за качествено обслужване
а ако си автомат + 300лв
Иначе да, за 300лв и си готов

Иначе да, за 300лв и си готов

kokok0 написа:Ле леееееее, кво ви става бе хора! Кви са тия преразкази и съчинения?!? Аз няма да си съчинявам ше дам факти.
Колега "Alexch", ми той да отиде да си я купи човека цялата кола от магазина на части и да си я сглоби! Течности работи али бали.....
Филмът с виското е че ако започне да се върти твърдо, развива безбожни обороти, от което следват 2 неща:
2. По-висок разход на гориво + постоянно фучене + загуба на някакво количество мощност (до колкото съм чел между 9 и 14%).
Ако завариш виското, се прости със водната си помпа, тя не харесва заварени вискота - ТОВА Е ВЕЛИКО !
Колега, почти си уцелил с цените (според мен това са цени за "става", а не за добро), но няма да спорим. А за течностите колегата е питал за тях и за това му се дава отговор.
За виското незнам дали е така, аз карам автомат и като се замисля всичките ми автомати са били с виско (може и случайно да е било). Но имам случка от преди месец, след смяна на виско, че си беше заминало и не въртеше, новото след работа от около месец се оказа че е дефектно и върти постоянно което беше направило водната помпа "на дреб", добре че го хванахме преди да е станал някакъв сакатлък. Естествено последва гаранционно сменяне на виското и водната помпа с нови и сега няма проблеми.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Nukem написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11384239802590134&f1=details&slink=5ct6ke
?
В момента е с два споилера

Toова купе е видяло доста тормоз през годините...поне на снимки изглежда доста захабено..но и цената е идеална ,ако някой си търси кола за удоволствие

Тея 2 спойлера - сигурно вдигат конете с поне 5...как оже да изтъкват некви спойлери - аз си мисля,че модата им мина преди 10 години на спойлерите...ама явно не е ,трябва да има спойлер иначе не става...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- dpopov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E92 335xi
- Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition
Тези пари за обслужване важат ли и за дизел купе ? Да речем 330cd ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
Kris написа:kokok0 написа:Ле леееееее, кво ви става бе хора! Кви са тия преразкази и съчинения?!? Аз няма да си съчинявам ше дам факти.
Колега, почти си уцелил с цените (според мен това са цени за "става", а не за добро), но няма да спорим. А за течностите колегата е питал за тях и за това му се дава отговор.
За виското незнам дали е така, аз карам автомат и като се замисля всичките ми автомати са били с виско (може и случайно да е било). Но имам случка от преди месец, след смяна на виско, че си беше заминало и не въртеше, новото след работа от около месец се оказа че е дефектно и върти постоянно което беше направило водната помпа "на дреб", добре че го хванахме преди да е станал някакъв сакатлък. Естествено последва гаранционно сменяне на виското и водната помпа с нови и сега няма проблеми.
Приятел, може ли да ми обясниш какво се беше повредило на помпата вседствие на дефектния виско съединител ?
petar_majarov написа:JTD написа:Тези 500лв я стигнат за обслужване на ремъка, я не.
Смей се сега, после ще плачеш обаче.
Иначе може и една стотинка да не дадеш за ремъците, ако искаш.
Може пък за теб смяна на ремъците да е само ремъка, който и за 20лв ще го смениш и ще се самоуспокояваш, че си сменил ремъка, което е и до някъде вярно де.
Сменил си ремъка все пак.

п.п. Цената за ремъците, ролките, обтегачите, труда и всичко е над 550лв. Казвам ти го от опит. Пък ти си се смей колкото си искаш.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
а какъв треа да е тоя скрап, дето ше купиш и ше сменяш водна помпа, виско, обтегачи и още 20 неща, освен масла, филтри и ремъци.. тая кола ше се кара ли или тепърва ше се сглобява 

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Ми аз затова писах "ако иска всички консумативи да са му перфектни"
Щото и антифриза се сменя през няколко години, спирачната течност с времето също губи от качествата си, а хидравличната почва да се пеняви... ама кво ли разбирам аз.
Най-добре да си остави старите накладки и да изолира датчика за да не светне лампата
Виското разбира се, че постоянно зацепено, за да му превърти водната помпа, ама на дълъг път за да пълна забавата
Отдавна е ясно как се обслужват "любимите" коли тука (има и изключения, които се знаем
), изглежда че вече и от форума не е препоръчително да се купува.

Най-добре да си остави старите накладки и да изолира датчика за да не светне лампата

Виското разбира се, че постоянно зацепено, за да му превърти водната помпа, ама на дълъг път за да пълна забавата

Отдавна е ясно как се обслужват "любимите" коли тука (има и изключения, които се знаем

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
да де, ма тва виско едва като купиш колата ли изведнъж разбираш, че е зацепено.. течности и т.н не ги коментираме, то е ясно, че сменяш. но другите неща спокойно можеш да ги забележиш още на огледа и оттам да си направиш извод как е поддържана колата, съответно, че ше е най-добре да тичаш 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Superexstatic написа:а какъв треа да е тоя скрап, дето ше купиш и ше сменяш водна помпа, виско, обтегачи и още 20 неща, освен масла, филтри и ремъци.. тая кола ше се кара ли или тепърва ше се сглобява
за съжаление ако е нов внос апсолютно всичко де е консуматив ще е за смяна ( отскоро ) ,или за смяна ( отдавна ) + доста неща дето не са консуматив .. еле пък ако е италианка .. нали не мислиш ,че някой ще ти смени накладки/дискове/масла/водна помпа ремъци и ще запродава колата .. кара се до последно и светеща като елха се продава ,тука се изгасят лампичките

- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
Аз нещо не схващам. Въпреки, че спамя и без срам питам, някой може ли да ми обясни какво общо има водната помпа със "завареното" виско ?!?
- bestlap
- Потребител
-
- Мечтае да кара: X5
Alexi написа:Superexstatic написа:а какъв треа да е тоя скрап, дето ше купиш и ше сменяш водна помпа, виско, обтегачи и още 20 неща, освен масла, филтри и ремъци.. тая кола ше се кара ли или тепърва ше се сглобява
за съжаление ако е нов внос апсолютно всичко де е консуматив ще е за смяна ( отскоро ) ,или за смяна ( отдавна ) + доста неща дето не са консуматив .. еле пък ако е италианка .. нали не мислиш ,че някой ще ти смени накладки/дискове/масла/водна помпа ремъци и ще запродава колата .. кара се до последно и светеща като елха се продава ,тука се изгасят лампичкитепастира се изпира се претапицирва се ск. лост и волана км се връщат с 150-250к и айде в щастливия собственик
Колега за това варианта е ти да идеш да си я вкараш в България.Както и аз се замислям да направя.
Нещо нередно на пръв поглед??
330d sedan
http://www.cars.bg/c513835
http://www.cars.bg/c511892
Като втората е абсурдно публикувана обява с кажи речи една снимка..
330d sedan
http://www.cars.bg/c513835
http://www.cars.bg/c511892
Като втората е абсурдно публикувана обява с кажи речи една снимка..