Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)
landolin написа:Евала за ентусиазма и доброто обяснение колега! Иначе за мазалото не мога да се съглася с Oci - всеки, който чете тази тема и се захваща с подобни процедури трябва да е наясно, че може във всеки един момент да си прецака колата![]()
Ако идеята е никой да не споделя кое как се прави, защото видиш ли някой ще го държи лично отговорен то по добре админите да изтрият всичко защото някой четейки например тема "как да си сменим масления филтър" може да изпусне нещо в кутията на филтъра и да си прецака двигателя
Точно това имах предвид всеки да си прави сметката иначе за мазалото съм напълно прав за толкова години вече, не че се изтъквам не съм най-добрия то такива хора няма, но знаеш ли на колко хора се е налагало пак да им сменям софтуера или да им оправям бъкийте след опит за ъпдейт или пък правили нещо по табло кодирали нещо и после не им работи еди какво си там, но както и да е всички помним преди време какви теми имаше в началото когато всеки си купуваше кабел и имаше тами изписа ми на таблото РРРРРРРРРРРРРР и т.н.
А иначе до това кой какво знае и не споделя се бъркате много лично аз съм инсталирал програми на колеги и съм им показвал на тяхната кола директно с компа как се прави, но явно пак има недоволни, както и да е дерзайте и знайте едно нещо не винаги ъпдейта на софтуера е наложителен има случай в които дори е добре да се свали версията или пък въобще да не се пипа иначе става по-лошо.
Тая тема стана як спам. Понеже не обичате да четете назад преди сума време съм писал кое как става - ръчно, автоматично, кое как се преценява и вие пак откривате топлата вода. Точно на 136 коня почти не требва да се пипа софта, щото с тия дебитомери става интересно. Не знам къв софт си сложил колега, ама специално за 136 коня в зависимост от дебитомера има една таблица, която е публикувана назааааааааад назад и се избира подходящия. Специално на дизелите се оказва почти малоумно да се ъпдейтва, щото не си знаете номерата ни на дебитомерите, ни номерата на турбините. Дори при 150 коня има два дебитомера, единия за Евро 4, другия за Евро 3, + по още два номера на турбина. Трети софт при 150 коня има и за управление на ламбда сонда. Ако колата няма такава, пък ти му праснеш такъв било на автомат, било на ръчен режим.... и т.н. При бензинките - има 20 вида софтове - по евро 2, евро 3, без ЕОБД стандарт, със ЕОБД стандарт, версия за Япония, версия за по-нисък разход с редуциране на мощността, версия за автомат или не-автомат, с катализатори или без катализатори.... Много работи се прецизират, така че не го обвинявайте оци, че ви предупреждава да не си омазвате колите... иначе всеки е свободен да прави каквото посика, колата си е негова. Само от опит мога да кажа, че са ми висяли пред блока да ме молят да им оправя това което са натворили или е натворил някой "диагностик" 

SHTILL написа:Свалих дебитомера - F 00C 2G2 055 BOSCH / Оказва се, че е за ВАГ групата![]()
![]()
. За сега ще карам на 860 мг/такт, докато събера пари за нов
... и колега, може да е и за ВАГ групата

No. Description Supplement Qty From Up To Part Number Price Notes Photo
01 Hot-film air mass meter 1 10/2000 13712247002 ENDED, See SI 130101(690)
01 Hot-film air mass meter 1 09/2001 13627787976 ENDED, See SI 130101(690)
01 Hot-film air mass meter 1 09/2001 13627787076 $402.32 See SI 130101(690)
Стигам до 9 стъпка им там ми изписва no measures available for this control unit и не почва да програмира версията е дис 55 а двигателя ми е м54 б25 към момента версията на софта на еку пише че е P 44.0 .Дали има по нов фирмуер.
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Здравейте колеги,
Да споделя и аз впечатления от ъпдейтването на ДДЕ-то на 320д 150кс., 2002г. То беше направено от колегата Dimitroff, за което благодаря.
Първото което ми прави впечатлени че тръгването е по "лесно". Преди много често ми придърпваше на първа. По-трудно се целеша баланса между съединителя и газта. Второто - много по приятна работа на мотора до 2000 оборота.
Това е засега, пък за разхода ще споделя по-натам.
16.0.2014 За разхода мога да кажа с около 0,5 литра надолу по борд.
Поздрави,
Да споделя и аз впечатления от ъпдейтването на ДДЕ-то на 320д 150кс., 2002г. То беше направено от колегата Dimitroff, за което благодаря.
Първото което ми прави впечатлени че тръгването е по "лесно". Преди много често ми придърпваше на първа. По-трудно се целеша баланса между съединителя и газта. Второто - много по приятна работа на мотора до 2000 оборота.
Това е засега, пък за разхода ще споделя по-натам.
16.0.2014 За разхода мога да кажа с около 0,5 литра надолу по борд.
Поздрави,
Последна промяна cgm на 16 Яну 2014, 22:46, променена общо 1 път
Колеги, извинявам се, може въпросът да е глупав, но, как се активира функцията coding/programing в ДИС/ГТ1? На мен това копче ми стои неактивно, а искам да се пробвам на един компютър на скоростна кутия да update-на софтуера. Преди това го скапах с SSS - процеса прекъсна 
Възможно ли е да се възстанови този комп?
Колеги, още веднъж се извинявам, същият въпрос го пуснах и в темата за софтуер, но после видях и тази, която ми се струва по-подходяща.

Колеги, още веднъж се извинявам, същият въпрос го пуснах и в темата за софтуер, но после видях и тази, която ми се струва по-подходяща.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
xian777 написа:Колеги, извинявам се, може въпросът да е глупав, но, как се активира функцията coding/programing в ДИС/ГТ1? На мен това копче ми стои неактивно, а искам да се пробвам на един компютър на скоростна кутия да update-на софтуера. Преди това го скапах с SSS - процеса прекъсна
Защото ти трябва Image-а на DIS Coding затова...отделно,не разбирам защо правите неща ,които могат да скапят сериозно нещо

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:xian777 написа:Колеги, извинявам се, може въпросът да е глупав, но, как се активира функцията coding/programing в ДИС/ГТ1? На мен това копче ми стои неактивно, а искам да се пробвам на един компютър на скоростна кутия да update-на софтуера. Преди това го скапах с SSS - процеса прекъсна
Защото ти трябва Image-а на DIS Coding затова...отделно,не разбирам защо правите неща ,които могат да скапят сериозно нещо
А, занимавам се наистина с неща които не разбирам, като го правя от чисто любопитство /този EGS ми е резервен и го взех за да се пробвам/.
Все пак, как да се сдобия с Image-а на DIS Coding?
А може ли да се възстанови EGS-a?
Благодаря!
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Дали има или не активно кодиране зависи от това, как е кракната програмата, затова напиши какъв софтуер използваш малко по-подробно. Има програми от ,,склада'', има от мрежата и т.н.
NikVanov написа:Дали има или не активно кодиране зависи от това, как е кракната програмата, затова напиши какъв софтуер използваш малко по-подробно. Има програми от ,,склада'', има от мрежата и т.н.
Колега, софта ми е този - от тук го взех - http://www.ebay.co.uk/itm/271182362979? ... 1497.l2649
Работи си супер.
Пробвах update-a през SSS v32 (progman), ама какво стана, не мога да кажа - около час и половина го мисли и накрая го зарязах в гаража за 15 мин. и като се върнах нещо беше прекъснало.
Ако пробвам пак да преинсталирам, дали ще стане?
А как се прави този имидж на DIS/GT1 за да се кодира, изобщо не знам.
Знам друго - тази работа не е за всеки, но все пак ми е интересно да се науча на нещо по-сложно. Не го правя с търговска цел, просто тези неща са ми интересни и забавни!
- NikVanov
- ентусиаст
-
Колега, оригиналната програма DIS /това е диагностично-информационна система/ не работи под Windows. Затова се използва програма за виртуализация, за която е необходим имидж на DIS. Ти го имаш, щом ти работи DIS за диагностика, но дали може и да кодира не знам, зависи как е ,,кракната'' програмата. Изобщо досега влизал ли си в кодиране на DIS или не? Най-добре ми пиши л.с да уточним нещата.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
NikVanov написа:Колега, оригиналната програма DIS /това е диагностично-информационна система/ не работи под Windows. Затова се използва програма за виртуализация, за която е необходим имидж на DIS. Ти го имаш, щом ти работи DIS за диагностика, но дали може и да кодира не знам, зависи как е ,,кракната'' програмата. Изобщо досега влизал ли си в кодиране на DIS или не? Най-добре ми пиши л.с да уточним нещата.
Имам версий които са без опцията кодинг

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
oci написа:NikVanov написа:Колега, оригиналната програма DIS /това е диагностично-информационна система/ не работи под Windows. Затова се използва програма за виртуализация, за която е необходим имидж на DIS. Ти го имаш, щом ти работи DIS за диагностика, но дали може и да кодира не знам, зависи как е ,,кракната'' програмата. Изобщо досега влизал ли си в кодиране на DIS или не? Най-добре ми пиши л.с да уточним нещата.
Имам версий които са без опцията кодинг
Тези са с включен TIS само
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- NikVanov
- ентусиаст
-
Ясно е, че софтуерът е доста разнообразен, но болшинството от колегите, които използват кабел и софт от склад66 имат INPA и три версии на DIS:
DIS 55 EN- на английски, има диагностика+кодиране,
DIS 57 EN + TIS- на английски, има диагностика + TIS,
DIS 57 RU- на руски, само диагностика.
За домашна употреба мисля че е достатъчно.
А колегата, който пита изглежда е тръгнал да работи само на акумулатор, в един момент е паднало напрежението и после.....
DIS 55 EN- на английски, има диагностика+кодиране,
DIS 57 EN + TIS- на английски, има диагностика + TIS,
DIS 57 RU- на руски, само диагностика.
За домашна употреба мисля че е достатъчно.
А колегата, който пита изглежда е тръгнал да работи само на акумулатор, в един момент е паднало напрежението и после.....