Проблем DISA клапа или още нещо м54b30
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
Проблем DISA клапа или още нещо м54b30
Здравейте колеги!
Имам следния проблем-днес колата ми започна да играе в оборотите когато е на празен ход.Докато си карах и по едно надолнище изключих от скорост и пуснах по инерция.Забелязах,че оборотите слязоха до към 500 и се усещаше,че двигателя притриса,chek-a светна!Отидох в сервиза и като отвориха капака се чуваше,че засмуква въздух от някъде.След обстоен преглед се установи,че от диса клапата се чува това съскане!Въпроса ми е следния-може ли само това да е причината за проблема в оборотите и неравномерната работа на двигателя или и другаде да търся проблема?Четох темите за DISA клапата,но навсякъде пишат,че chek-a не светва при разкачена клапа,а и не видях да са писали,че оборотите играят когато е развалена клапата!
п.п.-когато иэкараха клапата буквално се разпадна и имаше доста прегоряло по нея
Имам следния проблем-днес колата ми започна да играе в оборотите когато е на празен ход.Докато си карах и по едно надолнище изключих от скорост и пуснах по инерция.Забелязах,че оборотите слязоха до към 500 и се усещаше,че двигателя притриса,chek-a светна!Отидох в сервиза и като отвориха капака се чуваше,че засмуква въздух от някъде.След обстоен преглед се установи,че от диса клапата се чува това съскане!Въпроса ми е следния-може ли само това да е причината за проблема в оборотите и неравномерната работа на двигателя или и другаде да търся проблема?Четох темите за DISA клапата,но навсякъде пишат,че chek-a не светва при разкачена клапа,а и не видях да са писали,че оборотите играят когато е развалена клапата!
п.п.-когато иэкараха клапата буквално се разпадна и имаше доста прегоряло по нея

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем DISA клапа или още нещо м54b30
miroslav_r написа:Здравейте колеги!
Проблемите са от нея колега, като се е спукала при теб рязко колата е започнала да смуче въздух от там и понеже е след дебитомера горивната смес не е в норма затова ти е светнал чека, при другите се свети чека защото не се е разпаднала като твоята просто съска и дърпа въздух но в малки количества и компютъра успява да се адаптира.
Смени я и ще видиш, че всичко ще се оправи и така и така ще я сменяш накарай ги ако разбират да ти проверят клапана за картерната вентилация дали работи.
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
Незнам дали знаят как да проверят клапана картерните газове дали работи без да разглабят,но клапана за газовете е сменян преди 32к километра от предишния собственик!Надявам се да е само диса нлапата проблема
!Евентуално насока от къде мога да намеря?Пуснах запитване към LEVIATAN I STKAZAKOV но отговор нулев 

- oci
- старши ентусиаст
-
miroslav_r написа:Незнам дали знаят как да проверят клапана картерните газове дали работи без да разглабят,но клапана за газовете е сменян преди 32к километра от предишния собственик!Надявам се да е само диса нлапата проблема!Евентуално насока от къде мога да намеря?Пуснах запитване към LEVIATAN I STKAZAKOV но отговор нулев
един куп пари е тази клапа чисто нова, търси я втора ръка затова не ти пишат колегите защото я има нова само ориганлна.
ето ти да видиш
Номенклатурен номер : 11617544805
Описание : ДИСА - КЛАПА
Ед.цена (с ДДС) : 471.20 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- djmartinsla
- Потребител
-
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,някой знае ли какъв е размера на о-пръстена на диса клапата?
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е решен,смених диса клапата и колата мърка,чувствително се увеличи силата в ниските обороти,само къде ми записва грешка на сондите след катализатора,но и за нея ще търсим каква е причината!ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА на всички колеги и бъдете винаги все така задружни 

- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
Мама му стара
....не случих на диса клапа ли,какво,колата пак почна да прави същите неща,оборотите клонят към 500 и играят,мотора притриса....утре пак съм при майстора и ще я сваляме да видим в какво състояние е.....радостта ми беше кратка

- oci
- старши ентусиаст
-
miroslav_r написа:Мама му стара....не случих на диса клапа ли,какво,колата пак почна да прави същите неща,оборотите клонят към 500 и играят,мотора притриса....утре пак съм при майстора и ще я сваляме да видим в какво състояние е.....радостта ми беше кратка
![]()
![]()
Кофти работа те са проблемни и ако си уцелил на тръгнала клапа сега и тази се е скапала, свалете я и я огледайте.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
miroslav_r написа:Мама му стара....не случих на диса клапа ли,какво,колата пак почна да прави същите неща,оборотите клонят към 500 и играят,мотора притриса....утре пак съм при майстора и ще я сваляме да видим в какво състояние е.....радостта ми беше кратка
![]()
![]()
Колега проблема според мен ти в паразитен въздух или стъпков мотор от ДИСА-та такива фасони рядко да не кажа дори и не прави.
- oci
- старши ентусиаст
-
Ако се е спукала мембраната дърпа от там паразитен въздух и пак са същите мизерий
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
oci написа:Ако се е спукала мембраната дърпа от там паразитен въздух и пак са същите мизерий
Както казах рядко става тоя филм.
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
oci написа:Ако се е спукала мембраната дърпа от там паразитен въздух и пак са същите мизерий
Как мога да разбера дали се е спукала тази мембрана?Днес на диагностиката показа че има записани три грешки
Lambda probe heating after cat.bank 1
Lambda probe heating after cat.bank 2
Burning fail cylinder 2
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Това подгряване на ламбдите не ми харесва дето ти ги записва като грешки
Другото което мога да те посъветвам е пръскай по колата със спрейче и гледай дали се сменят оборотите ако се сменят значи смучи от там... пръскай там където са маркучите след дебитомера пръсни около Дисата.. Тоя бърнинг файл може да е или бобина или свещ... може би и дюза.. Свещи скоро сменял ли си ?

64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5