Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
ilia1984 написа:Конкретно си за 318 N42 valvotronic двигател за които има отделна тема от "доволни" потребители

Да не я отваряме тая тема, че хората ги болят сърцата

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Bavarcho написа:stormrider написа:Дизел 150 к.с. ог 0 до 100 8,7 сек
Бензин 143 к.с. от 0 до 100 9.3 сек
Много ми е интерерсно като някой попита дали между две коли има разлика във вървежа и някой напише данните от 0 до 100, тази кола нали няма да я кара на драг че да го вълнува толкова 0 - 100км/ч? Много по-важна е резликата в доускорението, когато караш с 50км/ч как ще се държи колата като настъпиш педала и искаш да изпревариш предния, така и с 100км/ч. Това според мен и "разликата във вървежа" защото като застанеш на светофра трудно ще усетиш една секунда разлика в ускорението. Както преди в Е39 питаха за разлика между 528 и 530 където точно до 100 разликата е много малка, но като подкараш и двете коли разликата в поведението е много по-различна. Знам ли може и проблема да е в моя телевизор..
Балкан разлика ама субективно. Дизела ти се струва два пъти по-бърз а на магистралата изостава - нищо ново под слънцето , при сравнение на атмосферен бензин и турбо дизел

но при дизела едни 300лв и разликата става голяма...
- е то това важи за всички съпоставки

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
acho.rs написа:Bavarcho написа:stormrider написа:Дизел 150 к.с. ог 0 до 100 8,7 сек
Бензин 143 к.с. от 0 до 100 9.3 сек
Много ми е интерерсно като някой попита дали между две коли има разлика във вървежа и някой напише данните от 0 до 100, тази кола нали няма да я кара на драг че да го вълнува толкова 0 - 100км/ч? Много по-важна е резликата в доускорението, когато караш с 50км/ч как ще се държи колата като настъпиш педала и искаш да изпревариш предния, така и с 100км/ч. Това според мен и "разликата във вървежа" защото като застанеш на светофра трудно ще усетиш една секунда разлика в ускорението. Както преди в Е39 питаха за разлика между 528 и 530 където точно до 100 разликата е много малка, но като подкараш и двете коли разликата в поведението е много по-различна. Знам ли може и проблема да е в моя телевизор..
Балкан разлика ама субективно. Дизела ти се струва два пъти по-бърз а на магистралата изостава - нищо ново под слънцето , при сравнение на атмосферен бензин и турбо дизел
но при дизела едни 300лв и разликата става голяма...
- е то това важи за всички съпоставкиПри бензина пък една бутилка и почва да връща пари в протмонето
И хвърляш едни 1000 лева по 328цата и започваааа ... предимно да реве
не бъркай шестака с 4ри цилиндровите

Една бутилка не е 300 лв
НЕ ВСИЧКИ 2002 СА С ДСЦ!
НЕ ВСИЧКИ МАХОВИЦИ ЗА 2Д СА 1700ЛВ на 6 скоростната кутия са 400лв
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
ilia1984 написа:kokok0 написа:На 318-ката ако й се бодне един ГИ, ще е порентабилна за каране. Тука пак стигаме до въпроса на избор и предпочитание!
Аз лично съм за 318-ката.
Конкретно си за 318 N42 valvotronic двигател за които има отделна тема от "доволни" потребители
Тъй като ти и BMW 55 сте експерти по двигатели на бмв аз се отеглям да пиша повече по темата
Извинявай, недей да спираш да пишеш, все пак си учен човек, аз съм прост художник - аз ще спра да пиша!
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
Ами ако N42 не се понася с газта, автоматично отпада, аз на бензин не карам по обясними причини 
Ако е дизел да е 6 скоростен значи ???, май от 6/2003 са такива. От обявите гледам някои са с ASC други DSC, още не съм им хванал логиката, може би DSC е било като екстра допълнителна срещу доплащане, знам ли

Ако е дизел да е 6 скоростен значи ???, май от 6/2003 са такива. От обявите гледам някои са с ASC други DSC, още не съм им хванал логиката, може би DSC е било като екстра допълнителна срещу доплащане, знам ли
- alioshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: F82 ///M4
N42 мотора и то с газова . . . . няма да коментирам. По-добре дизелчето. В града дизела ще е много по-добре. На магистрала като ги опънеш двете, не вярвам да има чак толкова голяма разлика. Аз само не разбрах, ти искаш да паднеш под 150 к.с. ли? В момента има няколко хубави бензинови 320-ки с новия мотор, който според мен е в пъти по-добре от обсъжданите по-нагоре.

- Vmax84
- Потребител
-
- Кара: E61 530xi, F11 530xd LCI
- Мечтае да кара: BMW E91 335 xi
Здравейте колеги,
наложи ми се да търся автомобил и след едноседмично събиране на мнения включително и по различни форуми, реших да си изпълня една от детските мечти и да си купя БМВ. След консултация с няколко познати се спрях на двигател Е46 2,2/170 к.с. комби( в краен случай купе). Като цяло не се интересувам от джанти, брони, прагове, огледала и др. М неща, а по- скоро от здравина и дали двигателя понася газ. Много бих искал "новата" ми кола да е максимално безшумна. В момента карам Мицубиши Галант дву-литров бензин( на газ). Ето и една обява, която ми хвана окото
http://www.cars.bg/c33611
Благодаря предварително!
P.S. Линкове към теми, в които се обсъжда горепосочения двигател, както и версията комби( като управление и т.н.) ще ми бъдат безкрайно полезни.
наложи ми се да търся автомобил и след едноседмично събиране на мнения включително и по различни форуми, реших да си изпълня една от детските мечти и да си купя БМВ. След консултация с няколко познати се спрях на двигател Е46 2,2/170 к.с. комби( в краен случай купе). Като цяло не се интересувам от джанти, брони, прагове, огледала и др. М неща, а по- скоро от здравина и дали двигателя понася газ. Много бих искал "новата" ми кола да е максимално безшумна. В момента карам Мицубиши Галант дву-литров бензин( на газ). Ето и една обява, която ми хвана окото
Благодаря предварително!
P.S. Линкове към теми, в които се обсъжда горепосочения двигател, както и версията комби( като управление и т.н.) ще ми бъдат безкрайно полезни.
BMW е любов...
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Vmax84 написа:Здравейте колеги,
Благодаря предварително!
Ела да ти продам един безшумен двулитров шестак с газов инжекцион да знаеш че караш кола.

- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Много интересен салон! Задните седалки са с опция детски столчета!
С много любов към децата!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Да и са мноооого редки
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- kruz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Х1 2021 г.
Vmax84 написа:Здравейте колеги,
Благодаря предварително!
Здравеи колега познавам момчето собстеник на колата смея да твърдя,че колата е много добра вложи много пари в нея.Салона е сменява беше от плат.Между другото колата се намира до сервиза на колегата Димитров в Надежда и лесно можеш да я провериш.Успех.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Gqbriel написа:Да и са мноооого редки
Да не кажа, че на Е46 досега не съм вижда, само в Е39 и Х5.
Never mistake motion for action...
Leon написа:Gqbriel написа:Да и са мноооого редки
Да не кажа, че на Е46 досега не съм вижда, само в Е39 и Х5.
Има дори и на седан, но както каза колегата са доста редки, аз търсих около година и се отказах. Но пък ми изпадна оригинално BMW столче и приключих с търсенето.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Знам за един седан в Хаджи Димитър с детските столчета отзад,даже мисля да и взема задната седалка
че сме с еднакви салони и тя се нави