Колеги, моля за съвет против кражба.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Re: Колеги, моля за съвет против кражба.
Аз навремето ударих 3 коли едновремено - тролей,маршрутка и такси.Тяхното каско им оправи колите и си взеха партие от моята гражданска.За таксито даже ме викаха в неговия застраховател да покажа гражданската.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
rafa224 написа:Моето решение е застраховка Армеец. Те и Булстрад в момента са най стабилни и плащат. Слагане на имобилайзер и/или GPS, пренареждане и скриване на обд буксата. Това за гараж, паркинг и затапване на ключалки едва ли ще ги спре. В гаража могат да си работят най спокойно. И най вече да не се вталясваш. Няма смисъл да си взимаме хубави коли ако само се притесняваме и спим в тях. В крайна сметка затова е застраховката и тя обикновено по шваке е по висока от реалната пазарна стойност на колите.
В дълбока заблуда си, ако мислиш, че застраховката в Армеец те спасява! И като гледам какво си писал за Шваке, явно изобщо не си наясно какво накрая плащат точно Армеец по Шваке и как се калкулира изплащане в процеса на ликвидационната дейност. И дали изобщо плащат!!! И като гледам, че си писал как си завеждаш всяка щета, после минаваш "тънко" при приятел, а след това те ти плащат "дебелото" по фактурите - ето точно по тази причина отказват да плащат наистина ОТКРАДНАТИ коли, защото всеки го дава тарикат!
...............................
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Както отказаха да палтят моята, и при положение, че ги разследвам близо месец Армеер и Бул Инс в момента са едно от най-НЕКОРЕКТНИТЕ.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Taruno написа:Както отказаха да палтят моята, и при положение, че ги разследвам близо месец Армеер и Бул Инс в момента са едно от най-НЕКОРЕКТНИТЕ.
+1

Защо не си купите един GPS tracker и го скриете (ама наистина скриете!) в автомобила въпреки каското? Така хем можеш да действаш още минути/часове след кражбата и ще можеш да подпомогнеш намирането й вместо после куп главоболия с тея измамници
Примерен вариант http://spy.bg/gps-trakeri/715/

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- vesko4114
- младши ентусиаст
-
doomy525 написа:Защо не си купите един GPS tracker и го скриете (ама наистина скриете!) в автомобила въпреки каското? Така хем можеш да действаш още минути/часове след кражбата и ще можеш да подпомогнеш намирането й вместо после куп главоболия с тея измамници![]()
Колега, а ти знаеш ли, ако съдбата на въпросната кола е продпределена какво можеш да намериш? Нещо, което е по-добре да не виждаш! Точно този тракер е "чао"! Много им е профи техниката колега, за да ги преметнеш с тракер от spy.bg.....
Я си представи следната ситуация - слизаш долу и виждаш, че я няма колата. Преди 20 мин е била, където си я оставил. Няма ли да е по-добре да хукнеш след нея и по пътя да съобщиш за кражбата, както и текущото и местоположение? Става въпрос тоя тракър да се сложи измежду корите (на задното стъкло, между вратите до тонколонките, в седалката дори ако искаш (да се разшие и вгради) - варианти бол. Въпроса е, че ще знаеш, че си опитал и твой личен вариант (ако разместиш и пиновете на буксата още повече) и шанса да я намериш изоставена в даден гараж/паркинг е доста голяма, а не да се надяваш да ти платят и да те мотаят още 2-3-5-6 месеца за нещо, което плащаш кат поп
Процента на колите, които директно се разфасоват на части или се изкарват от страната веднага е много по малък от това да стои в гараж (дори и ден-два е пак ще имаш преднина, щот никой няя ти проверява колата за сложен gps в облегалката на седалката примерно..)
Това имам в предвид, иначе си прав..ако и е писано да изчезне, ще изчезне.. но говорим за коли които са цифра и малко или много искаш да ти платят поне 80-85% от сумата, която си платил при покупката..едни 160 лева са нищо сравнение с главоболията после

Това имам в предвид, иначе си прав..ако и е писано да изчезне, ще изчезне.. но говорим за коли които са цифра и малко или много искаш да ти платят поне 80-85% от сумата, която си платил при покупката..едни 160 лева са нищо сравнение с главоболията после

enjoy life and drink cold beer

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
vesko4114 написа:rafa224 написа:Моето решение е застраховка Армеец. Те и Булстрад в момента са най стабилни и плащат. Слагане на имобилайзер и/или GPS, пренареждане и скриване на обд буксата. Това за гараж, паркинг и затапване на ключалки едва ли ще ги спре. В гаража могат да си работят най спокойно. И най вече да не се вталясваш. Няма смисъл да си взимаме хубави коли ако само се притесняваме и спим в тях. В крайна сметка затова е застраховката и тя обикновено по шваке е по висока от реалната пазарна стойност на колите.
В дълбока заблуда си, ако мислиш, че застраховката в Армеец те спасява! И като гледам какво си писал за Шваке, явно изобщо не си наясно какво накрая плащат точно Армеец по Шваке и как се калкулира изплащане в процеса на ликвидационната дейност. И дали изобщо плащат!!! И като гледам, че си писал как си завеждаш всяка щета, после минаваш "тънко" при приятел, а след това те ти плащат "дебелото" по фактурите - ето точно по тази причина отказват да плащат наистина ОТКРАДНАТИ коли, защото всеки го дава тарикат!
Кое точно е тарикатлъка тук колега? Че не пълня гушата на дилърите или оторизираните сервизи ли? Давам хиляди за застраховката и е нормално при всяка щета, дори и мъничка да искам да ми бъде платена. А плащането си е плащане. Даже да платят на мен по-експертна оценка е най тънко и изгодно за застрахователя, в сравнение с плащането на сервиз или дилър. Като ми счупиха фар например с парите по експертна оценка можех да си взема само някой втора употреба с неясно състояние. Аз си доплащах за фар от Германия. Та кое е тарикатлъка спрямо застрахователя до момента? Оправям ли си колата и отмятам ли си отстраняването на щетата- да, тогава какъв ти е проблема? Относно изчисляването при кражба не съм наясно, признавам. Но виждам на колко се застрахова колата по шваке и какви са паразните цени, по-ниски. Например цената на Х5 2007-2008г. по шваке за миналата година е между 48000-55000 х.лв, а виж обявите на в мобиле.
Последна промяна rafa224 на 09 Яну 2014, 10:44, променена общо 1 път
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
doomy525 написа:Я си представи следната ситуация - слизаш долу и виждаш, че я няма колата. Преди 20 мин е била, където си я оставил. Няма ли да е по-добре да хукнеш след нея и по пътя да съобщиш за кражбата, както и текущото и местоположение? Става въпрос тоя тракър да се сложи измежду корите (на задното стъкло, между вратите до тонколонките, в седалката дори ако искаш (да се разшие и вгради) - варианти бол. Въпроса е, че ще знаеш, че си опитал и твой личен вариант (ако разместиш и пиновете на буксата още повече) и шанса да я намериш изоставена в даден гараж/паркинг е доста голяма, а не да се надяваш да ти платят и да те мотаят още 2-3-5-6 месеца за нещо, което плащаш кат попПроцента на колите, които директно се разфасоват на части или се изкарват от страната веднага е много по малък от това да стои в гараж (дори и ден-два е пак ще имаш преднина, щот никой няя ти проверява колата за сложен gps в облегалката на седалката примерно..)
![]()
![]()
За съжаление, много бързо след каражба /буквално за минути/, колата влиза в гараж а там се заглушава сигналът с техника или оловно одеало.
Дори, ако приемем, че сигналът е активен, той не посочва точно до милиметър, къде е колата. Как полицията ще получи разрешение да отвори принудително 20-30 подземни гаражни клетки, но дори и да получи колко време ще отнеме това? Докато тече този процес, неща ще са везели трагичен обрат!
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Един приятел имаше късмет да си намери колата пред един блок в комплекс. Просто паркирана между многото коли пред блока. Негов познат случайно я видял пред блока си и му звъннал, а от там и на полиция и застрахователи.
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
doomy525 написа:Я си представи следната ситуация - слизаш долу и виждаш, че я няма колата. Преди 20 мин е била, където си я оставил. Няма ли да е по-добре да хукнеш след нея и по пътя да съобщиш за кражбата, както и текущото и местоположение? Става въпрос тоя тракър да се сложи измежду корите (на задното стъкло, между вратите до тонколонките, в седалката дори ако искаш (да се разшие и вгради) - варианти бол. Въпроса е, че ще знаеш, че си опитал и твой личен вариант (ако разместиш и пиновете на буксата още повече) и шанса да я намериш изоставена в даден гараж/паркинг е доста голяма, а не да се надяваш да ти платят и да те мотаят още 2-3-5-6 месеца за нещо, което плащаш кат попПроцента на колите, които директно се разфасоват на части или се изкарват от страната веднага е много по малък от това да стои в гараж (дори и ден-два е пак ще имаш преднина, щот никой няя ти проверява колата за сложен gps в облегалката на седалката примерно..)
![]()
![]()
Да, превантивно е хубаво да има, но лесно се "затапва". А колкото до това какво ще намериш: ако я намериш потрошена, разглобена с голяма част липси на скъпи модули и т.н. пак нищо не плащат....
- VALENTIN NENKOV
- Потребител
-
Това с каското е ала бала, при кражба като изключим новите и лизиговите ,за другите по евтините повечето застрахователи ще ви поискат документ за придобиване договор или ф-ра а там обикновено е вписана малка сума.Ще ви обвинят че сте ги излъгали и сте над застраховали, и ако изобщо платят ше е нещо мижаво.
Аз имам челен удар с др кола по моя вина и 2-те бяха тотал(за щастие сме живи всички). Отказаха да платят по каско моята заради грубо нарушение на ЗДП.
Те (дженерали) и по Г О от 100 хил. материални и нематериални щети и лихви платиха на пострадалите 55хил. Та се наложи аз да плащам останалите 45 хил.
После ги съдих 2г докато си върна парите.То бяха експертизи, плащане, чудо.
Така че, мн внимавайте къде застраховате, особено Г О.Важно е да можете да ги съдите.
Аз имам челен удар с др кола по моя вина и 2-те бяха тотал(за щастие сме живи всички). Отказаха да платят по каско моята заради грубо нарушение на ЗДП.
Те (дженерали) и по Г О от 100 хил. материални и нематериални щети и лихви платиха на пострадалите 55хил. Та се наложи аз да плащам останалите 45 хил.
После ги съдих 2г докато си върна парите.То бяха експертизи, плащане, чудо.
Така че, мн внимавайте къде застраховате, особено Г О.Важно е да можете да ги съдите.
Договор не виждам на какво основание ще ти поискат, колата е на твое име и договора въобще не ги късае + че те са тези, които оценяват колите по шваке, така че това не е нормален довод.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
spower написа:Преди да се сложи тапата на мястото на патрона точкувайте една ламаринка за да няма достъп до ключалката /механизма/. Скрий оригиналната обд букса на друго място може да и прекъснеш + . На нейно място може да пуснеш "куха" обд букса за заблуда на два от пиновете пускаш +/- за изненада на крадците. Успех
Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Според мен не всеки път през OBD2 ги палят?

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
iceblast написа:Договор не виждам на какво основание ще ти поискат, колата е на твое име и договора въобще не ги късае + че те са тези, които оценяват колите по шваке, така че това не е нормален довод.
Защото застахователната оценка е по фактурна стойност ИЛИ по Шваке.
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3