Задни амортисьори, услуга?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- raceface
- Потребител
-
- Кара: 318is
Задни амортисьори, услуга?
Здравейте колеги, на някой от София да му се намират читави задни амортисьори за проба. Просто искам да съм сигурен, че моите са за смяна, а не да купя нови и да се окаже, че не от тях.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Re: Задни амортисьори, услуга?
Аз мисля че и сам можеш да разбереш дали са ти читави амортисьорите.
Няма нужда да слагаш други за проба.
Няма нужда да слагаш други за проба.

- raceface
- Потребител
-
Да, но проблемът не е в това, че амортисьорите са изпуснали, защото няма някакво непредвидено люлеене на задницата. Просто има едно неприятно чукане/хлопане при преминаване през неравности. Всички тампони на моста са прегледани и бяха заменени скъсаните, тампоните на амортисьорите също са нови. Амортисьорите са Boge turbo-газови, някой ако кара с такива да сподели има ли подобни шумове?
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Провери дали всичко в багажника ти е укрепено!Аз така се оглеждах цял месец и накрая видях че резервната гума подскача и под нея някакви инструменти!
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Аз до скоро бях с Boge,но не съм имал тропане и каквото и да било от тях.
Най добре си огледай багажника,да не нещо там да хлопа.
Най добре си огледай багажника,да не нещо там да хлопа.

- raceface
- Потребител
-
всичко изкарах от багажника, на голи ламарини я покарах и пак си го има почукването. Освен това ми прави впечатление, че като сваля и задните облегалки при преминаване през неравности се чува съскане само от десния шок. За това искам да сложа други шокове, за да знам дали проблема е в тях или да го търся другаде.
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Погледни си задните пружини. Ако са стари е много вероятно да се е отчупила малка част, която пада в леглото на пружината и си дрънчи там по неравностите.
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Упорите на амортисьорите здрави ли са?? От там идва такова почукване понякога.
Аз сложих така един газов билщайн и не стига, че за 1 година изпусна ами се и разтропаха....... китайска работа...
Аз сложих така един газов билщайн и не стига, че за 1 година изпусна ами се и разтропаха....... китайска работа...
- raceface
- Потребител
-
Пружините са ОК, опорите/тампоните на амортисьора също са нови( Мейле-усилени), старите опри си бяха оригинални, но и с тях си го имаше потропването.
- raceface
- Потребител
-
И така проблемът се оказа точно в амотрисьорите. Днес намерих едни за проба и съответно с тях тропането изчезна. Сега съм пред дилема какви нови да си взема, колата ми е с м тех окачване заводски, какви амортисьори ще препоръчате да търся. Знам че, за Bilstein има добри отзиви(като изключим колегата по-горе) но B4,B6 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
при мен точно Билщайн Б4 се разтропаха по същия начин, не бих си взел повече такива, явно има много ментета и вероятността да попаднеш точно на такива е голяма. Аз си взех пак маслени като оригиналните ALCA. Немски са и според мен са ок, един познат ме светна за тях, той кара с такива вече почти 2 години и няма проблем.....
http://www.alcamobil.de/index.php?id=stossdaempfer
Просто от хубавите марки като Монро,Билщайн,Боге и т.н. има много ментета и предпочитам да залагам на марки, които не са толкова масови....
http://www.alcamobil.de/index.php?id=stossdaempfer
Просто от хубавите марки като Монро,Билщайн,Боге и т.н. има много ментета и предпочитам да залагам на марки, които не са толкова масови....
Последна промяна BiTurbo на 14 Яну 2014, 13:18, променена общо 1 път
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
АЛ-КО, на втора кола ги карам и са добре, чувам добри отзиви и за Мейле. Говорим за нормалния ценови клас разбира се, ако ти се дават пари има и по-добри варианти. Колегата laviatan предлага и едните и другите и най-добре ще те ориентира.
only rear wheel drive
- metodi80
- старши ентусиаст
-
На БГ -пазара всичко е до късмет , без значение от марката , взимаш и се надяваш , че ще изкара ...
Аз карам с предни Боге (газови) и задни Каяба (газови) , за сега държат (предните се карат вече 6 години по врачанските улици и шампионски се държат ) ....
Аз карам с предни Боге (газови) и задни Каяба (газови) , за сега държат (предните се карат вече 6 години по врачанските улици и шампионски се държат ) ....
- raceface
- Потребител
-
Днес си взех Bilstein B4, при положение, че сегашните дето се разтропаха бяха Boge, реших да пробвам с друга марка. Надявам се да са ОК, тия дни ще ги сложа и ще споделя как са 

- raceface
- Потребител
-
Здравейте, сложих шоковете но имам един въпрос. При сравнение със старите Боге-та, дължината при напълно разпънато състояние, Билщайна е с около 15мм по-дълъг. След монтирането задницата седеше малко по-високо от преди, но като покарах 20км улегна до предишното положение с Богето. В сайта на Билщайн дават точно този модел 19-103150 за коли с мтех окачване http://web1.carparts-cat.com/default.as ... 004&12=130 . Дали има проблем за шока заради тези 15мм повече?

15 мнения
• Страница 1 от 1