Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Anthony_J написа:Дай поне едно доказателство, че натоварва бъбреците? Много ще ми е интересно да видя дори едно научно изследване, което доказва този мит и в най-малка степен. Ако си на хемодиализа или имаш някакво тежко бъбречно заболяване, то може да има отрицателен ефект, но при здрав човек няма никакви данни за подобни проблеми.
Аз съм ти доказателството, ако искаш го приемай меродавно, ако щеш не! Със здрави бъбреци съм и при употреба не веднъж на монхидрат се усеща тежестта. Тук говоря за себе си не за някой приятел, не за чул не дочул, прочел, не дочел! От това по-голямо доказателство здраве му кажи!
ПП През бъбреците ми са минали много от забранените за обсъждане неща и без подобен ефект като монохидрата

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
spower написа:Anthony_J написа:Дай поне едно доказателство, че натоварва бъбреците? Много ще ми е интересно да видя дори едно научно изследване, което доказва този мит и в най-малка степен. Ако си на хемодиализа или имаш някакво тежко бъбречно заболяване, то може да има отрицателен ефект, но при здрав човек няма никакви данни за подобни проблеми.
Аз съм ти доказателството, ако искаш го приемай меродавно, ако щеш не! Със здрави бъбреци съм и при употреба не веднъж на монхидрат се усеща тежестта. Тук говоря за себе си не за някой приятел, не за чул не дочул, прочел, не дочел! От това по-голямо доказателство здраве му кажи!
ПП През бъбреците ми са минали много от забранените за обсъждане неща и без подобен ефект като монохидрата
Ако си пил достатъчно вода, около 4 литра не би трябвало да имаш никакви проблеми.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
spower написа:Anthony_J написа:Дай поне едно доказателство, че натоварва бъбреците? Много ще ми е интересно да видя дори едно научно изследване, което доказва този мит и в най-малка степен. Ако си на хемодиализа или имаш някакво тежко бъбречно заболяване, то може да има отрицателен ефект, но при здрав човек няма никакви данни за подобни проблеми.
Ами не, не мога да приема твоя случай за меродавен, тъй като има стотици изследвания на креатина, с референтни групи от по няколко хиляди души, в продължение на много години и няма никакви данни за натоварване на бъбречната функция. Разбира се, говорим за здрави хора, приемащи препоръчваните дози от 3-5 гр. дневно. Ако си пил по 20-30 гр. на ден, нищо чудно да си докараш проблеми, но най-честно срещаните са стомашни, а не бъбречни. То и ако изядеш 5 кила месо наведнъж, пак ще си претовариш организма, значи ли, че месото е вредно? Аз пия монохидрат от години, при това без никакви паузи, всеки ден, а бъбреците са ми перфектни. Но никога не бих си позволил да обобщавам за нещо, съдейки само по себе си.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Имам един въпрос към по-знаещите. Възможно ли е човек, който не взима никакви добавки, протеини, стероиди и тем подобни и с лично тегло 77 кг да направи серия клек с щанга от 15 повторения с 100 кг и след това още 3 серии от по 5 повторения с 120 кг и да завърши с 10 повторения пак със 100 кг? 

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Без да взима протеини няма да стане, но без добавки, разбира се, че може.
^^ има тука един модератор, дето ще ти свърши работа. ама дай да не го закачам, че последния път тръгна да се бърше с дипломите ми
сега сериозно - възможно е много повече. каквито неща съм виждал с очите си, акълът ви нема ги с'бере!

сега сериозно - възможно е много повече. каквито неща съм виждал с очите си, акълът ви нема ги с'бере!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
сега сериозно - възможно е много повече. каквито неща съм виждал с очите си, акълът ви нема ги с'бере![/quote]
78 кила съм и пия рибено масло но ако искаш мога да ти пратя клипче. Не помня случая за дипломите ама диплома шанга не вдига
nickstorm написа:Имам един въпрос към по-знаещите. Възможно ли е човек, който не взима никакви добавки, протеини, стероиди и тем подобни и с лично тегло 77 кг да направи серия клек с щанга от 15 повторения с 100 кг и след това още 3 серии от по 5 повторения с 120 кг и да завърши с 10 повторения пак със 100 кг?
kulov написа:^^ има тука един модератор, дето ще ти свърши работа. ама дай да не го закачам, че последния път тръгна да се бърше с дипломите ми![]()
78 кила съм и пия рибено масло но ако искаш мога да ти пратя клипче. Не помня случая за дипломите ама диплома шанга не вдига

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
Anthony_J написа:Без да взима протеини няма да стане, но без добавки, разбира се, че може.
Там е работата, че не взима протеин на прах. Доколкото разбрах храненето му е само животински мазнини и месо (което си е протеин де) без грам въглехидрат. И така от около 1 година.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
[/quote]
[/quote]
Клипчето да не е как пиеш рибено масло?

- Anthony_J
- ентусиаст
-
nickstorm написа:Anthony_J написа:Без да взима протеини няма да стане, но без добавки, разбира се, че може.
Там е работата, че не взима протеин на прах. Доколкото разбрах храненето му е само животински мазнини и месо (което си е протеин де) без грам въглехидрат. И така от около 1 година.
Ми значи взима протеин. Какво значение има дали е на прах?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Anthony_J написа:Без да взима протеини няма да стане, но без добавки, разбира се, че може.
От теб не го очаквах това за протеините

nickstorm написа:Там е работата, че не взима протеин на прах. Доколкото разбрах храненето му е само животински мазнини и месо (което си е протеин де) без грам въглехидрат. И така от около 1 година.
Напълно е възможно и дори не е кой знае какво постижение за да му се чудиш. При условие, че го прави като SWOD де тъй като както ми се струва това е някакъв кросфитоподобен протокол.
Ако го прави за време е доста по-трудно или поне за мен би било тъй като няма да мога да го изпълня без накъсване. С почивки между сериите или без почивка, но с накъсване на повторенията бих могъл да го направя.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
nickstorm написа:

Деба, бях се зарекъл тук да не пиша.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
bum_bum написа:Anthony_J написа:Без да взима протеини няма да стане, но без добавки, разбира се, че може.
От теб не го очаквах това за протеините![]()
Е, аз нямах предвид прахчета

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
И с по малко кг тегло и по голяма тежест е постижимо това с клековете. Мускулна памет се нарича и не е пряко зависима от прием на нещо по различно от храна. Въпрос на тренировка и концентрация. Около мен човек с тези показатели и възможности е М. Гергов. Относно креатина взимал съм го със зареждаща доза 15гр дневно на три приема и без зареждаща доза по 5 гр. Ако се разровите може и да видите какво прави в бъбреците, но всеки е свободен да приема това което му харесва и колко дълго да е това. Всичко е в дозата. И водата в по голямо количество се сещате до какво води ....Удавяне
Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BaDxBoY написа:Кви екслозивни сили, тука май повече глупости се пишат отколкото друго..
Креатина задържа вода в клетките. Съответно увеличава обема на мускулната клетка, а така в нея навлиза повече кислород,аминокиселини и прочие. Съответно имате повече сила - повече повторения и повече растеж. Като се спре креатина, водата се изхвърля от тялото и квото се е качило се е качило и няма да бъде загубено. Тия килограми дето си ги мерите след приема на креатин и после спадането, са 90% вода.
П.С когато вземате креатин, особено монохидрат, старайте се да пиете повече вода.
Тва от коя реклама на 5то разрядна фирма го прочете ? Спомнете си уроците по биология, цикъл на Кребс , АденозинТриФосдат - АденозинДиФосфат- фосфатен "остатък" . Основния процес който освобождава енергия в тялото е разпадането на това съединение - АТФ до АДФ . Фосфатния остатък след това се съединява с АДФ и става АТФ , който после пак се разпада и освобождава енергия . Естествено в процеса има загуби и креатин монохидрата би трябвало се трансформира в тялото и да осигури този "фосфат" който да "прави" АДФ в АТФ . И понеже след първоначално зареждане , следва точка на насищане, няма вече нужда от "фосфати" и една минимална доза от 5гр е напълно достатъчна ... а след около месец и това вече е излишно и спокойно може да оставиш бъбреците си на мира поне 2 месеца .
Не знам от какво извличат креатина , но е брутално евтина добавка . Качествен се намира по 40лв килото , което е достатъчно на 4 човека за 3 месеца ... нормално е да го отричат и да величаят до по-скъпи и спорни вариации .
Креатина е ясен - трябва ти малко за около месец-два и после го спираш. От амино киселините по-важен е ГЛУТАМИНА . Може да отрекоха влиянието му върху хормона на растежа, но пък си е царя на аминокиселните.
БЦАА - при хубав протеин, тази добавка не е особено наложителна .... предвид и че всички я предлагат в мега скъпи капсули и трудни за усвояване таблетки ....
ПС: извинявам се за ниското научно ниво на поста