Високо напрежение при зареждане на акумулатора Е61 535D
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- toledos83
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 535D
- Мечтае да кара: F10
Високо напрежение при зареждане на акумулатора Е61 535D
Здравейте,
влезнах в скритото сервизно меню и забелязах, че динамото зарежда акумулатора при 14,9-15 волта с включени фарове. Това нормално ли е при Е60/61 или в момента презарежда и може да доведе до повреда? Някъде четох за 14,2 - 14,5 волта.
влезнах в скритото сервизно меню и забелязах, че динамото зарежда акумулатора при 14,9-15 волта с включени фарове. Това нормално ли е при Е60/61 или в момента презарежда и може да доведе до повреда? Някъде четох за 14,2 - 14,5 волта.
- nyankov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530XD '05
Re: Високо напрежение при зареждане на акумулатора Е61 535D
toledos83 написа:Здравейте,
Здравей,
Мисля, че е нормално, особено ако си палил и гасил няколко пъти на сравнително студена кола. Като покараш известно време, напрежението постепенно пада до 14.2-14.3.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Не би трябвало да се покачва напрежението повече от 14,8V.За какво иначе е този регулатор? 
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Нямаш никакви проблеми,колата си е ОК . Моята постоянно я следя и зарежда по същия начин. Ако се издъни релерегулатора ще го забележиш по коледните лампи на таблото и зареждане от 16в.
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Нормално е това напрежение, при още по-ниски температури ще почне да зарежда и до 15.3 волта. Ако нещо не е наред за системата относно напрежението и то мине 16 волта, веднага се прави пауър шът даун и ти излиза зъбчатката на таблото и всички останали лампи, при което се записва и грешка във всеки модул.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Абе,Колеги как може да бъде нормално алтернатора да зарежда с 15-16V,ако си купите нов акумулатор и в сервиза ви замерят това напрежение знаете ли кога ще ви пуснат гаранция?Точно НИКОГА!!!Границите за зареждане са от 13,8V-14,8V при включен къси светлини.
- Atsalov
- Ацалов
-
bobi_81xx написа:Абе,Колеги как може да бъде нормално алтернатора да зарежда с 15-16V,ако си купите нов акумулатор и в сервиза ви замерят това напрежение знаете ли кога ще ви пуснат гаранция?Точно НИКОГА!!!Границите за зареждане са от 13,8V-14,8V при включен къси светлини.
Абе чети ги тези теми бе колега ,а не между редовете ,тука говорим за показания на таблото,никой не казва че уреда е предцизен ! Важно е че от опит го говорим а не колкото да си драскаме в темата.
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
bobi_81xx написа:Абе,Колеги как може да бъде нормално алтернатора да зарежда с 15-16V,ако си купите нов акумулатор и в сервиза ви замерят това напрежение знаете ли кога ще ви пуснат гаранция?Точно НИКОГА!!!Границите за зареждане са от 13,8V-14,8V при включен къси светлини.
Така, колега аз съм чел Бмв тис-а и там пише за цялата система за следене на заряда на акумулатора и при температурната корекцията което прави системата и комбинация с AGM акумулатор зарядното напрежение може да стигне 15.3-15.6 волта. Айде да вярваме германците какво правят и пишат.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Ако презарежда би трябвало да качи грешка,ако не качва е ок.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
Моята зарежда в диапазон 14.6 - 15 и го държи стабилно. Максимум до 15.1 съм я виждал да го качва. Аз за всеки случай, ще си купя един регулатор да ми седи в багажника, че един колега за малко да хапне дървото в Турция.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
toni написа:bobi_81xx написа:Абе,Колеги как може да бъде нормално алтернатора да зарежда с 15-16V,ако си купите нов акумулатор и в сервиза ви замерят това напрежение знаете ли кога ще ви пуснат гаранция?Точно НИКОГА!!!Границите за зареждане са от 13,8V-14,8V при включен къси светлини.
Така, колега аз съм чел Бмв тис-а и там пише за цялата система за следене на заряда на акумулатора и при температурната корекцията което прави системата и комбинация с AGM акумулатор зарядното напрежение може да стигне 15.3-15.6 волта. Айде да вярваме германците какво правят и пишат.
съгласен съм,не споря,не съм чел по TIS,може да е така!!!Аз се изказах за самите стойности на зареждане на акумулатора.На таблото е възможно да показва по-големи и приблизителни стойности но колегата щом се опасява от високо напрежение получено от алтернатора нека не вярва толкова на измерените стойности от скритото меню,а да си измери напрежението директно на клемите на акумулатора с хубав(качествен)волтметър за да е сигурен какво точно се случва.- toledos83
- Потребител
-
Здравейте,
благодаря за отговорите. Днес замерих зареждането с мултимер на клемите на акумулатора. Показанията бяха 14,3-14,4 волта, а показанието на дисплея в същия момент беше 15-15,1. Защо е това разминаване незнам.
благодаря за отговорите. Днес замерих зареждането с мултимер на клемите на акумулатора. Показанията бяха 14,3-14,4 волта, а показанието на дисплея в същия момент беше 15-15,1. Защо е това разминаване незнам.
- Atsalov
- Ацалов
-
Не търси на всичко кусура. Ок си е и така.
Не е нормална тази разлика, има нещо. Реално колата ползва тези данни за да следи дали напрежението е в норми.
Тази не съм я мерил с мултицета, но старата даваше отклонение от 0.1-0.3. Ще замеря тази ако не забравя и ще пиша. Пробвай да премериш и отпред под капака да видиш дали ще има разлика с клемите отзад.
Тази не съм я мерил с мултицета, но старата даваше отклонение от 0.1-0.3. Ще замеря тази ако не забравя и ще пиша. Пробвай да премериш и отпред под капака да видиш дали ще има разлика с клемите отзад.
- toledos83
- Потребител
-
Мерих и отпред. Показанията са същите като на клемите на акумулатора.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2