Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
SvetlyoSvetlyo написа:Аз от скромния ми опит с креатин мога да кажа, че качих 4-5кг, но определено не само чиста ММ. Така че си помисли ако почваш да го пиеш.
Това е индивидуално за всеки, както и какво и как си ял. Аз също съм пил на Оптимум Нутришън и не съм мърдал като килограми.
Казаха ми че продуктите на Оптимум вече не били това, което бяха преди година-две, а се внасяли/правели в Турция. Има ли нещо вярно ?

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А.Марчев написа:Чак толкова не желая, колкото повече по-чисто да става всичко.

- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
TNT написа:А.Марчев написа:Чак толкова не желая, колкото повече по-чисто да става всичко.
![]()
![]()
Какво разбираш под "чак толкова" ? От креатин няма да качиш 15кг
Не колега просто не знам изобщо какво е креатина какво прави вреден ли е и т.н. изобщо за тези неща си нямам никаква представа, само ми е ясен протеина какво ми допринася.

- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
А.Марчев написа:TNT написа:А.Марчев написа:Чак толкова не желая, колкото повече по-чисто да става всичко.
![]()
![]()
Не колега просто не знам изобщо какво е креатина какво прави вреден ли е и т.н. изобщо за тези неща си нямам никаква представа, само ми е ясен протеина какво ми допринася.Иначе искам да кача, но да не е вредно и да не стане някой гаф
Не те знам какви килограми си и как искаш да изглеждаш и как тренираш, но според мен ако търсиш така наречената нацепеност и чист мускул не пий креатин (защото после ще трябва да сваляш) ,ако искаш по-груба маса и не толко силно открояване на отделните мускули спокойно си вземи креатин. Ако бъркам нека ме поправят колегите... и все пак всичко е индивидуално аз говоря от моя скромен опит. Поздрави!
п.с. отвори и попрочети какво точно прави креатина

- MCPO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745d, 530d, 335d
- Мечтае да кара: Су-35
- Детайли за колата: - Е36 320i (SOLD)
- E46 330i BlackSapphire (stage 2) (SOLD)
- E46 330ci (SOLD)
- E46 330cd 400+ hp (SOLD)
- E65 745d 400+ hp
- E60 530d 300+ hp
- E92 335d (Stage 3)

Взимай един MASS на Scitec, комбинирай го с някои аминокиселини и ти си човека

"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." - Ганди
BWM Team Dobrich - Just Cavalli
BWM Team Dobrich - Just Cavalli
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
SvetlyoSvetlyo написа:А.Марчев написа:TNT написа:А.Марчев написа:Чак толкова не желая, колкото повече по-чисто да става всичко.
![]()
![]()
Не колега просто не знам изобщо какво е креатина какво прави вреден ли е и т.н. изобщо за тези неща си нямам никаква представа, само ми е ясен протеина какво ми допринася.Иначе искам да кача, но да не е вредно и да не стане някой гаф
Не те знам какви килограми си и как искаш да изглеждаш и как тренираш, но според мен ако търсиш така наречената нацепеност и чист мускул не пий креатин (защото после ще трябва да сваляш) ,ако искаш по-груба маса и не толко силно открояване на отделните мускули спокойно си вземи креатин. Ако бъркам нека ме поправят колегите... и все пак всичко е индивидуално аз говоря от моя скромен опит. Поздрави!
п.с. отвори и попрочети какво точно прави креатина

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Страхотни глупости сте изписали за креатина. Това е най-изследваната, най-доказано работещата и една от най-полезните добавки. Креатинът покачва експлозивната сила, а не килограмите. От него ще качиш кила на щангата, а оттам и мускули. Четете, бе, хора, стига само слушахте тоя и оня какво ви е казал.
Кви екслозивни сили, тука май повече глупости се пишат отколкото друго..
Креатина задържа вода в клетките. Съответно увеличава обема на мускулната клетка, а така в нея навлиза повече кислород,аминокиселини и прочие. Съответно имате повече сила - повече повторения и повече растеж. Като се спре креатина, водата се изхвърля от тялото и квото се е качило се е качило и няма да бъде загубено. Тия килограми дето си ги мерите след приема на креатин и после спадането, са 90% вода.
П.С когато вземате креатин, особено монохидрат, старайте се да пиете повече вода.
Креатина задържа вода в клетките. Съответно увеличава обема на мускулната клетка, а така в нея навлиза повече кислород,аминокиселини и прочие. Съответно имате повече сила - повече повторения и повече растеж. Като се спре креатина, водата се изхвърля от тялото и квото се е качило се е качило и няма да бъде загубено. Тия килограми дето си ги мерите след приема на креатин и после спадането, са 90% вода.
П.С когато вземате креатин, особено монохидрат, старайте се да пиете повече вода.
- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
добре що да не пия креатин като искам да съм нацепен и с повече мускули..точно креатин взимах и от него имаше голям ефект, качих 7 кг мускули за 2 месеца тренинг и съм много доволен! Знам че дава повече сила и издръжливост следователно има ефект. Не съм много запознат с другите добавки пък и креатина го взимах за пръв път..тва за водата е вярно че трябва повече да пиеш.
Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

- Alpha
- Потребител
-
- Кара: Citroën C4 Coupe
- Мечтае да кара: X6 ///M
- Детайли за колата: 1.6 HDi 110hp + Remap
Успех на всички с тази настъргана сол в опаковка, която си купувате. Повече обикновен Креатин е пълен боклук и се преобразува в Креатинин (който е токсичен) при допир със стомашната среда, защото там нивото на pH е много ниско, а Креатинът се нуждае от pH нива минимум над 7 за да се усвои напълно.
Аз си взех оригинален Kre-Alkalyn (буфериран монохидрат) от новия магазин на бул. Стамболийски (малко след Мола, посока Западен Парк) и съм много доволен - никаква водна задръжка и подпухналост + покачване на работните тежести. Естествено ако някой си мисли, че Креатинът е магическата пръчка за мускули - успех. Трябва да се гледа много и храненето, както и самите тренировки!
Аз си взех оригинален Kre-Alkalyn (буфериран монохидрат) от новия магазин на бул. Стамболийски (малко след Мола, посока Западен Парк) и съм много доволен - никаква водна задръжка и подпухналост + покачване на работните тежести. Естествено ако някой си мисли, че Креатинът е магическата пръчка за мускули - успех. Трябва да се гледа много и храненето, както и самите тренировки!

Много е важно, всичко да е важно!
- TNT
- младши ентусиаст
-
Наистина. Уж не е кой знае колко сложно, а има чувствителна разлика между марките при монохидрата. А за креатинин... един път се случи да си правя изследвания около 10 дни след като приключих 600мг опаковка и всичко си беше в норми. По време на прием не съм пробвал.
П.П. А относно мнението по-горе, че Оптимума вече ги правят в Турция? Някой друг с мнение? Че последно получих много странен ефект от креатина, но го отдадох на коренно различното хранене спрямо предишни приеми ( нисковъглехидратно сега/високо преди...). Да не би просто вече да е ментак
П.П. А относно мнението по-горе, че Оптимума вече ги правят в Турция? Някой друг с мнение? Че последно получих много странен ефект от креатина, но го отдадох на коренно различното хранене спрямо предишни приеми ( нисковъглехидратно сега/високо преди...). Да не би просто вече да е ментак

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
TNT написа:П.П. А относно мнението по-горе, че Оптимума вече ги правят в Турция? Някой друг с мнение? Че последно получих много странен ефект от креатина, но го отдадох на коренно различното хранене спрямо предишни приеми ( нисковъглехидратно сега/високо преди...). Да не би просто вече да е ментак
Напълно възможно е, но все пак това ми го каза консултант в Power & Beauty, което го подлагам на съмнение, защото винаги може да кажат каквото искат с цел да ти пробутат продукти на други марки (които им изостават)... така че търсим мнение от 1-ва ръка.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Имаше и един период, в който креатина го нямаше никъде
Значи ще пробвам в скоро време друга марка.

- w3s7
- Потребител
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
In_Memoriam написа:TNT написа:П.П. А относно мнението по-горе, че Оптимума вече ги правят в Турция? Някой друг с мнение? Че последно получих много странен ефект от креатина, но го отдадох на коренно различното хранене спрямо предишни приеми ( нисковъглехидратно сега/високо преди...). Да не би просто вече да е ментак
Напълно възможно е, но все пак това ми го каза консултант в Power & Beauty, което го подлагам на съмнение, защото винаги може да кажат каквото искат с цел да ти пробутат продукти на други марки (които им изостават)... така че търсим мнение от 1-ва ръка.
Не знам кой и какво ти е казал и как си го разбрал ,но - Оптимума официалния вносител за БГ го взима от официалния вносител за Източна Европа ,който от скоро е турска фирма,иначе продуктите на "ON" за европейския пазар се произвеждат в Европа (при това доста на Северозапад) и са под границата на европейските норми и спрямо американските еквиваленти на продуктите ,някои не са толкова ефективни,колкото са били (например оптимена и голд стандарта) .. и от там тръгват легендите за ментаци и тн.Друг е вапроса че в турция имат такива възможности (пък и търговията им е с такава политика на ментаци) ,че няма да се усъмня ако си позволяват да "произвеждат" някои неща

Иначе креатинчето монохидрат си е основна добавка дига силата издръжливостта и мускулния обем (с доста водна задръжка заради което не съм му фен,но помага и за синтеза на други добавки) ,но е хубаво да му помагаш с бързи въглехидрати - глюкоза и/или захари.Не е топлата вода но при всички се отразява при някои по добре при други по слабо така че според мен не е излишен особено на тия пари/качество които вече се предлага.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
w3s7 написа:In_Memoriam написа:TNT написа:П.П. А относно мнението по-горе, че Оптимума вече ги правят в Турция? Някой друг с мнение? Че последно получих много странен ефект от креатина, но го отдадох на коренно различното хранене спрямо предишни приеми ( нисковъглехидратно сега/високо преди...). Да не би просто вече да е ментак
Не знам кой и какво ти е казал и как си го разбрал ,но - Оптимума официалния вносител за БГ го взима от официалния вносител за Източна Европа ,който от скоро е турска фирма,иначе продуктите на "ON" за европейския пазар се произвеждат в Европа (при това доста на Северозапад) и са под границата на европейските норми и спрямо американските еквиваленти на продуктите ,някои не са толкова ефективни,колкото са били (например оптимена и голд стандарта) .. и от там тръгват легендите за ментаци и тн.Друг е вапроса че в турция имат такива възможности (пък и търговията им е с такава политика на ментаци) ,че няма да се усъмня ако си позволяват да "произвеждат" някои неща,но ходи го докажи
![]()
Иначе креатинчето монохидрат си е основна добавка дига силата издръжливостта и мускулния обем (с доста водна задръжка заради което не съм му фен,но помага и за синтеза на други добавки) ,но е хубаво да му помагаш с бързи въглехидрати - глюкоза и/или захари.Не е топлата вода но при всички се отразява при някои по добре при други по слабо така че според мен не е излишен особено на тия пари/качество които вече се предлага.
А някаква марка заместител, която наистина е доказана, дори и по-скъпа можеш ли да препоръчаш ?