Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i 03` ръчка
Мечтае да кара: вече го кара

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от miroslav_r » 06 Яну 2014, 15:46

slitter написа:Няма проблем, разбира се! Просто да разрешим или поне аз вътрешните си противоречия, защото искам да имам всичко, от което имам нужда от една мултимедия. правя едно доуточнение, защото сега внимателно се зачетох в характеристиките на модела с Андроид. Всъщност са го направили хитро - хем е с Андроид, хем е с WinCE 6.0, т.е. работи с две операционни системи като и двете могат да работят поотделно или заедно. Тва е много добре. т.е. менюто, което са направили за WinCE като за автомобилна мултимедия е същото като на колегата по-горе + Андроид да си бачкаш на него. При това положение функцията за задна камера си я има описана като възможност. Така че този проблем е решен. Остава само Digital ТV функцията да се види ще може ли да я поддържа. Не е описана, не виждам и вход за антена... Ще им пиша отново и ще видим какво ще отговорят. Засега остава отворена, когато съм готов няма проблем за по-масова поръчка.

Благодарности :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 facelift turning 320d 150hp
Мечтае да кара: собствената си кола

Мнение от zavala » 06 Яну 2014, 17:49

stepoff написа:
zavala написа:
stepoff написа:
zavala написа:
ka4i написа:Аз имам това от няколко месеца и съм много доволен : [urцl]http://www.erisin.com/erisin-es1046b-7-hd-car-dvd-player-gps-ipod-tv-bmw-3-e46-m3_p430.html[/url]

И аз от няколко месеца сам с това същото но по новият модел което е с цифрова телевизия и сам много доволен звука е на ниво, хваща 11 канала цифровата, навигасията е ,,i GO,, тя също работи перфектно.
Ако някои има желание да разглежда по обстойно да пише.

Би ли дал линк на точния модел? :D

ето линкът колега, аз го поръчах от тук, доставката по DHL е 40$ :D
http://www.erisin.com/erisin-es1146b1-b ... _p452.html

За колко. време пристигна?
Виждам че е от Германия и няма мито и други такси,нали?

колега от деня на поръчката до мен пристигна за 3 работни дена по DHL от германия без митнически такси.

Потребител
Аватар

Мнение от zavala » 06 Яну 2014, 17:54

nikolae написа:Звука при erisin как е - по-добър от динавин, по-добър от стоковия плеър, усеща ли се чист хубав звук или не особено ?

И защо има 4 у-ва разликата, че едните са с мпег4 тунер, а другите с 3г ?

1, 2, 3, 4

аз имах оригиналното сиди на бмв ,,professional'' махнах го и сложих ерисин, за мен лично звукът е много по добър от оригиналното ми сиди.

Потребител
Аватар

Мнение от zavala » 06 Яну 2014, 18:00

slitter написа:Kolega, zavala,

Твоето не е с Андроид, а с Windows, доколкото мога да разбера от линка каква му е операционната система??? Мен ме интересува да е с Андроид, за да мога да си го магервам, както поискам. Например iGo e най-добрата навигация като визия и една от най-скапаните като POI и карти във free варианта, докато NAVIGON (или казано по-просто ГАРМИН) не е с толкова добра визия, но за сметка на това като навигация мисля, че е най-добрата възможна измежду всички, а аз съм тествал почти всички. Та бих искал да си кача на устройството НАВИГОН. Андроид е идеалната система за такова нещо!!!

Всъщност колеги, имате ли представа за устройствата с Андроид, доколкото мога да се ориентирам в сайта май шипнгът е само от Хонг Конг, не може ли да се поръчват от Европа, не ми се плащат мита и ДДСта, щото сигурно ще дойде повече от Дайнавина??? Някой може ли да помогне как ги намирате тези с доставака от Европа???

Мен лично ме интересува това http://www.erisin.com/erisin-es7212a-7- ... _p475.html
Обаче пише само Хонг Конг

моята IGO навигация колега е много подробна и съм много доволен от нея, има си и всички улици в наи-малките села, какво да говоря за градовете, ползвал съм я вече доста пъти и не ме е подвеждала :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 06 Яну 2014, 18:04

miroslav_r написа:
slitter написа:Няма проблем, разбира се!

Благодарности :yes:

И от мене Благодарности !
Следя темата, с голям интерес, но за покупка аз евентуално февруари ще се включа.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 06 Яну 2014, 18:08

Добре колега Slitter,като решиш какво ще правим ни драсни по едно ЛС да поръчаме заедно :bchug:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Яну 2014, 19:31

Не се заблуждавайте с този навигон, предполагам скоро ще разберете, че IGO/Primo вече е най-доброто за БГ. Това разбира се не пречи да опитвате и с други програмки :D IGO за андроид се развива постоянно, така че дори и да решите да ползвате него Андроид е по-добрата система за програмата. Колкото до телевизията най-вероятно е с външен ДВБ-Т тунер, който виждам че имаше в сайта им. Аз имам същия и като софтуер и работа е много добър - повече от година работи стабилно. Не че Dynavin-ския тв тунер не работи, но от към софт нещата са по-зле.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 06 Яну 2014, 23:35

Хубаво е да попитате продавача за блутута,да не би да е като дайнавинския и да не може да се ползва под андроид.В смисъл ако искате да си добавите бордови компютър посредством блутут емл или torque да не останете разочаровани като някои с дайнавина.Там блутута е само за връзка с телефона и указателя,тоест няма достъп до андроид системата.
Пс и Иго и Навигон са много добри програми.Картите и на 2те са еднакво пълни.Просто Игото има дота повече опции и има по добра поддръжка от български ентусиасци,но пък Навигона е по лесна за употреба :)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Яну 2014, 9:40

при Dynavin (поне последния) блутут може да се използва под андроид, обаче докато го пуснеш е голяма играчка, както с всичко китайско :mhihi: Първият проблем с който се сблъскваш е, че трябва да избираш или WiFi донгъл или Блутут т.е. има само един юсб вход, от там се започват с едни разклонители и чудесии, че аз се отказах бързо бръзо

Да произведеш такова устройство и да не вкараш вътре WiFi или поне блутута ... :dunno: И май при всички е така :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 07 Яну 2014, 10:16

Колеги искам да попитам за този модел http://www.ebay.com/itm/BMW-3-E46-M3-Da ... 1034697106 някакви коментари може, че няма представа читаво ли е това или не. Цената му е доста примамлива 330 долара с доставка, но дали си заслужава. Поздрави
Последна промяна sin_fen на 07 Яну 2014, 11:16, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 07 Яну 2014, 11:04

Слави, мога ли да те попитам, ти щом си с външен DTV приемник на Dynavin-a, то как оперираш с програмите, т.е. как ги сменяваш - чрез натискане по менюто на самия тъч екран или чрез допълнително дистанционно управление за ТВ тунера. Питам, защото логично ми се струва да е втория вариант, изхождайки от факта, че за телевизията сигналът влиза само по чинч и според мен менюто за телевизията е заедно със сигнала за картината. Аз поне не виждам как биха комуникирали двете устройства, така че тунера да знае кво пипаш по екрана и за разпознае коя функция/програма искаш. Е тва малко ме дразни май - дисатанционно за устройството са дали, пък то е с тъч, но както и да е, но са и още едно допълнително дистанционно за управление на телевизията... просто остава само и холна гарнитура да си сложа в колата и едно одеалце да се завия :) Щеше ми се всичко да е интегрирано в едно, а именно управление на всичко чрез тъча на екрана или по желание само с едно дистанционно. Сигурно по-натам ще изкарат модел, който да има вграден DTV тунер и ще може, но засега поне, ниъц :) просто искам твоето потвърждение дали ми е правилна логиката...

Колкото да му отговоря на колегата преди мен - ми за тва дали е качествен продукта засега май няма кой да каже, има го единствено колегата, пуснал този модел, ама аз разбирам, че го има от скоро и според мен са му много прясни впечатленията, не е минало достатъчно време според мен да се види къде би дало фира това устройство...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323Ci

Мнение от sh1n3 » 07 Яну 2014, 11:47

Колеги извинете че Ви прекъсвам, но както казвате блуутута е за connect с телефона и указателя. При мен телефона се свързва веднага но не мога да направя да ми изкарва и указателя от телефона, какво ли не опитах но не го визуализира телефона ми е Sony Xperia S ако е от значение Dynavina e D95 с андроид.

Благодаря предварително !

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Яну 2014, 15:33

slitter написа:Слави, мога ли да те попитам, ти щом си с външен DTV приемник на Dynavin-a, то как оперираш с програмите, т.е. как ги сменяваш - чрез натискане по менюто на самия тъч екран или чрез допълнително дистанционно управление за ТВ тунера. Питам, защото логично ми се струва да е втория вариант, изхождайки от факта, че за телевизията сигналът влиза само по чинч и според мен менюто за телевизията е заедно със сигнала за картината. Аз поне не виждам как биха комуникирали двете устройства, така че тунера да знае кво пипаш по екрана и за разпознае коя функция/програма искаш. Е тва малко ме дразни май - дисатанционно за устройството са дали, пък то е с тъч, но както и да е, но са и още едно допълнително дистанционно за управление на телевизията... просто остава само и холна гарнитура да си сложа в колата и едно одеалце да се завия :) Щеше ми се всичко да е интегрирано в едно, а именно управление на всичко чрез тъча на екрана или по желание само с едно дистанционно. Сигурно по-натам ще изкарат модел, който да има вграден DTV тунер и ще може, но засега поне, ниъц :) просто искам твоето потвърждение дали ми е правилна логиката...

Колкото да му отговоря на колегата преди мен - ми за тва дали е качествен продукта засега май няма кой да каже, има го единствено колегата, пуснал този модел, ама аз разбирам, че го има от скоро и според мен са му много прясни впечатленията, не е минало достатъчно време според мен да се види къде би дало фира това устройство...

При Dynavin имаше един период с външент тв тунер, който управлявах с допълнително дистанционно. Май е същият който продават в erisin Не е много удобно, после взех Dynavin който няма чинчове а си върви с един дебел кабел със специална букса отзад на устройството и си комуникира през него т.е. управляваш го от екрана на устройството. По-удобно е, макар пак да има недостатъци. Предполагам erisin също са произвели нещо такова - включваш го чрез специален кабел и управляваш от устройството. Все пак стандартите за телевизия са различни и те са вградили /както всички китайци/ само най-евтиния аналогов тв тунер.

за D95 мисля, че показването на контактите не работи. Уж щяха да го оправят, но естествено нищо не се случи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 07 Яну 2014, 15:54

Два пъти ли си купувал устройство?

Не знам вече кво да права. Първоначално така се ентусиазирах, щото цената е наистина добра, а аз Дайнавин не си купих толкова години, щото колата ми седи като помиар пред сградите, нямам гараж и от шубе... сега, се намери нещо на по-приемлива цена, има си своите предимства, ама винаги има едно АМА!!! Китайска им работа, ебати тъпанарите. Единия модел си има всичко вътре, АМА с неква апокрифна Windows 6, дет мое ти скъса нервите, тя забива и реагира кат руски реотан. Другия модел па с две операционни системи /манджа с грозде/, но айде поне има Андроид заедно със скапания WIN, АМА нема ТВ тунер. Човек да кара ли или да си търси дистанционните, щото на модела с Андроид няма възможност според мен да се направи да се командва от екрана телевизията, чисто и просто се ползва като приемник и ТВто си се командва от друго дистанционно. Иначе май поне от сумата клипове, които изгледах в youtube пластмасата и екрана не са лоши, щото на Дайнавина, който съм виждал на живо пластмасата е като сделана, а екрана денем е некъв ужас, сега при по-новите модели може да са го оправили, не знам... Звъкът какъв е??? Само колегата-собственик може да каже, макар аз да съм доста придирчив към звука. Е тва е реалното положение на нещата, казвам го за информация на всички. Хубаво е, АМА!!! :)

Като заключение мога да кажа, че Дайнавин е по-доброто решение май, но и цената е по-добра/висока. Всеки сам да преценява. Аз на този етап не мога да взема решение нещо...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 07 Яну 2014, 17:37

Някой ще пробва ли следното приложение дали върви добре на Дайнавина и чувствително ли е към по слаб интернет :)Мисля,че може да бъде алтернатива за хората които нямат тв тунер.Пакетът с програми е доста добър.Току що го пробвах на смартфона и върви прекрасно.
https://play.google.com/store/apps/deta ... i.tv&hl=bg
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E46