Питане за М51Д25 е34
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- stoil.k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30
- Мечтае да кара: e30
- Детайли за колата: e30 320i
Питане за М51Д25 е34
Колеги имам бмв е34 с м51д25 колата е 94-та година на 180 000 с чип и изобщо не пуши мислех си че след чипа ще започне да пуши много хора ми казват че и е намалена нафтата защото дава 7.5 градско в София , чисто нови коли ме изпреварват и пушат много моята дори в червено да я вкарам не пуши.Имам приятел с е39 ТДС оригинален без никакви интервенции и пуши , мисля да бутна плочката на гнп-то да видиме какво ще стане обаче не искам да рискувам , за това се обръщам към вас колеги 

жълтото кони, дупките гони
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Питане за М51Д25 е34
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 63&t=85543 Привет , по добре не пипай нищо , а се свьржи с този човек за консултация и ще останеш много доволен - коректен е и ще ти свьрши работа 

- stoil.k
- кандидат ентусиаст
-
Мерси много колега , чипа който го взех е слаган от въпросния човек 

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
По принцип трябва да пуши , моето сьщо е с чип и при подаване на гас пропушва много за момент след което намаля , но да не пуши .................. при Льчо за тестstoil.k написа:Мерси много колега , чипа който го взех е слаган от въпросния човек

- stoil.k
- кандидат ентусиаст
-
Колега колкото и газ да му давам само чисти улиците и вдига прахта черно никога не е изкарвала даже и като я паля съвсем леко даже не се забелязва без да се загледаш 

Е аз нищо не разбрах , колата има чип , не пуши , дотук нищо ненормално . Не мога да разбера само как ще харчи 7.5 градско и то в София ( няма начин ) и в същото време няма оплакване от невървеж или не си карал друга такава , за да сравниш .
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Теб те дразни, че не пуши ли?
Карай машината и не се занимавай с глупости. Щом върви ок и харчи ок не дърпай дявола за опашката. Може да питаш колегата Dimitroff колко е нормално да изпушва... Човека има няколко ремапнати дизели и казва, че грам чернилка не изкарват. Просто всичко по мотора е ок. 

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
абе мойта е доста ремапната от едни гюнтери с други модове от тех и върви бая,но и така си и пуши 

ТДС - Турбо Див Селянин
- stoil.k
- кандидат ентусиаст
-
Как съм го решил че не върви ? Ами това е че съм карал не един тдс и знам как върви оригинално и моя как върви. Както казах по- горе не съм виждал тдс да не пуши за това и си правя заключенията че е малко нафтата защото не е нормално кола 2009 да изкарва пушек и от 1700 километра отзад да е черна пък кола 94-та на 447 650 хиляди да няма и грам пушек нещо не ми се връзва.Разхода вече на 3-то зареждане го засичам над 7.5 не е давала в София колата не е излизала от София и се кара ежедневно в СОФИЯ !
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Идеята на темата ти е?
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Е каква е файдата да бутнеш плочката и да дими, и да ти харчи 12л градско? Колко искаш да върви кола на 20 години-самолет няма да стане
Карай си колата и си свиркай
Щом не пуши, значи нафтата й е достатъчно и успява да я изгори максимално, дори и при екстремни ситуации, когато я настъпваш.

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз никъде не прочетох, че колегата не е доволен от вървежа си. Очевидно основната му болежка е, че колата не пуши. Тъй че оставете го да прави каквото иска (без това явно знае преди да е пуснал темата) и да се свърши разговора. От месеци не съм виждал сериозна тема в тоя раздел...
stoil.k написа:Как съм го решил че не върви ? Ами това е че съм карал не един тдс и знам как върви оригинално и моя как върви. Както казах по- горе не съм виждал тдс да не пуши за това и си правя заключенията че е малко нафтата защото не е нормално кола 2009 да изкарва пушек и от 1700 километра отзад да е черна пък кола 94-та на 447 650 хиляди да няма и грам пушек нещо не ми се връзва.Разхода вече на 3-то зареждане го засичам над 7.5 не е давала в София колата не е излизала от София и се кара ежедневно в СОФИЯ !
Никъде не пишеш , че не върви , а само че не пуши. Кое те притеснява непушене или невървене , ако е първото сложи си го в другия крачол ( и мойта не пуши ) , ако е второто за къв го сложи тоз чип преди да си настроил гнп в стокови стойности поне или да върви що годе прилично. И сега не е късно настрой си гнп на гориво с "телевизор" поне да знаеш че си в норма , а после чипа ще свърши останалата работа . Пак казвам таз кола не може да гори 7.5 градско или ако го прави значи не само че не върви хич ами направо си седи на едно място и само цъка семки . Тва животно тдс-а със съвременните дизели не го сравнявай изобщо , там управление на горивоподаването и самото изпълнение е в коренно различен вариант . Иди си настрой гнп ама където да гледат кви стойности се постигат , не че не можеш и ти ама ще е дълго и изнервящо докато докараш и вървеш и разход приличен . А, и нали се сещаш , че кат вкараш гнп в норми ( ако в това е само проблема де ) тоя разход дето споменаваш ще остане в миналото завинаги . Успех .
- stoil.k
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги , ще отида да я погледнат
Който не вярва в разхода да дойде и да види как върви и колко харчи извънградско пада под 6 докарана на ход от Германия ! Ако някой иска да дойде ще сложа оригиналния компютър за да я пробва и да каже дали не върви изобщо и как харчи. Поздрави 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
stoil.k написа:Как съм го решил че не върви ? Ами това е че съм карал не един тдс и знам как върви оригинално и моя как върви. Както казах по- горе не съм виждал тдс да не пуши за това и си правя заключенията че е малко нафтата защото не е нормално кола 2009 да изкарва пушек и от 1700 километра отзад да е черна пък кола 94-та на 447 650 хиляди да няма и грам пушек нещо не ми се връзва.Разхода вече на 3-то зареждане го засичам над 7.5 не е давала в София колата не е излизала от София и се кара ежедневно в СОФИЯ !
Ако колата върви след чип тунинг по-лошо от "оригинално", нещо не е направено както трябва. По принцип след чип тунинг или регулировка на ГНП трябва да усетиш 30-на к.с. от горе. Разход от 7.5л на градско каране в София ми се струва наистина невъзможен, освен ако не караш колата по Цариградско шосе през нощта- имал съм tds и под 11-12л не съм падал. Според фабричната спецификация разхода на градско е 9.1-10.2л в зависимост от това дали колата е седан или комби, дали скоростната кутия е ръчна или автоматична, като този разход се отнася за начин на каране, който никой не използва в нормални условия.

15 мнения
• Страница 1 от 1