Проблем с "increased emissions"
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Проблем с "increased emissions"
Здравейте колеги,от извесно врене ми светва жълтата лампа на таблото с формата на двигател и ми изписва "increased emissions" и след определено време ми изчезва , но последните дни почти постоянно свети .Беше изгаснала за малко ,но и подадох повече гас и пак светна .Също така забелязвам че колата няма мощност в ниските обороти и като подам ряско гас при 1500об.до към 2500об. нищо не се случва никаква тяга и изведнъж нещо и става към 2500об. и се изтрелва.За съжаление ще мога да отида на диагностика чак другата година .Ако някой може да ми даде съвет за проблема ще съм му благодарен! (530д 2003г.)
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Проблем с "increased emissions"
А педала за спирачките не е ли твърд? Провери си вакуумните мъркучи за спукване(изкочил) или клапана на вакуум помпата ти засяда.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
vlado5555 написа:Здравейте колеги,от извесно врене ми светва жълтата лампа на таблото с формата на двигател и ми изписва "increased emissions" и след определено време ми изчезва , но последните дни почти постоянно свети .Беше изгаснала за малко ,но и подадох повече гас и пак светна .Също така забелязвам че колата няма мощност в ниските обороти и като подам ряско гас при 1500об.до към 2500об. нищо не се случва никаква тяга и изведнъж нещо и става към 2500об. и се изтрелва.За съжаление ще мога да отида на диагностика чак другата година .Ако някой може да ми даде съвет за проблема ще съм му благодарен! (530д 2003г.)
Виж и филтрите за картерните газове.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Според мен си провери EGR-системата. Може да са е запушил доста или да му са е разкъсал вакум маркуча. Провери и въздушния филтър за всеки случаи. Но според мен първо си свали EGR, хем ако не е от това поне ще си го изчистиш профилактично.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
провери си дросела,защото колата ако е с ДПФ най-вероятно не регенерира.При мен беше същата работа.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
vlado5555 написа:Здравейте колеги,от извесно врене ми светва жълтата лампа на таблото с формата на двигател и ми изписва "increased emissions" и след определено време ми изчезва , но последните дни почти постоянно свети .Беше изгаснала за малко ,но и подадох повече гас и пак светна .Също така забелязвам че колата няма мощност в ниските обороти и като подам ряско гас при 1500об.до към 2500об. нищо не се случва никаква тяга и изведнъж нещо и става към 2500об. и се изтрелва.За съжаление ще мога да отида на диагностика чак другата година .Ако някой може да ми даде съвет за проблема ще съм му благодарен! (530д 2003г.)
Каква мощ търсиш под 2500 не знам.Иначе алармата идва от неизгоряло гориво щото въздуха му е малко. Направи си сметката .Весели празници.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Е къде да я търси мощността не разбрахме само. Това е 3литров дизел, не атмосферен бензинояд все пак. Я си припомни rpm/hp/nm графиката на този двигател...
Only dead fish follow the stream...
miroleskov написа:провери си дросела,защото колата ако е с ДПФ най-вероятно не регенерира.При мен беше същата работа.
А къде се намира този дросел и как да разбера дали имам ДПФ . Колата я имам от 2 месеца и още не съм запознат с всичко.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
vlado5555 написа:miroleskov написа:провери си дросела,защото колата ако е с ДПФ най-вероятно не регенерира.При мен беше същата работа.
А къде се намира този дросел и как да разбера дали имам ДПФ . Колата я имам от 2 месеца и още не съм запознат с всичко.
Ако колата ти е тази която си писал в описанието 2003 година няма ДПФ...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
1 - Ако ти е права двуцевката си с ДПФ.Тези без са извити надолу.
2 - Виж менюто на телевизията,там където си дава маслото ,филтрите и т.н.Те са едно под друго.Ако има PARTICLE FILTER,значи имаш.
2 - Виж менюто на телевизията,там където си дава маслото ,филтрите и т.н.Те са едно под друго.Ако има PARTICLE FILTER,значи имаш.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
Колеги , направих пълна профилактика на колата което включва:смяна на маслото и всички филтри включително и за картерните газове ,чистене на ЕГР,дебитомер,но колата е без промяна (като изключиме ,че засега ми изгасна лампата на таблото) .Също забелязах ,че държи много ниска температура около 70гр.Възможно ли е от това да няма мощност ?Ще сменя и термостатите разбирасе тия дни.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
Грешки качила ли е?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
timur_lenk написа:Грешки качила ли е?
На таблото нищо не ми свети и нямам съобщения за грешки ,но на диагностика чак догодина ще я видя

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
Не всички грешки палят лампа.Напиши после какво е дала.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3