Дискове за Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Re: Дискове за Е60
Май не само производителите имат вина за кривенето на дисковете, ами и ние си имаме вина. Ти сложи нови дискове и скачай на спирачката като изтърван, пък ако ще и от титанйии космически да са изработени пак ще се изкривят.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
много ясно че ако не се използват правилно каквито и да са ще са за боклука.
На нови дискове според модела и марката им дават около 500км напасване преди да се ползват спирачките на 100% пък и знаем какви душмани има и как си ползват колите като цяло а не само спирачките
На нови дискове според модела и марката им дават около 500км напасване преди да се ползват спирачките на 100% пък и знаем какви душмани има и как си ползват колите като цяло а не само спирачките

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Малко преди да купя колата бяха сменили предни дискове при дилъра в Германия, да предположим преди около 10000 км. Аз съм минал около 60000 км, и за тези 70000 км., нямам никакви грижи поне за сега. Не знам къде да видя марка и номер за да споделя.
- darwotu
- Потребител
-
- Кара: 535 d
- Мечтае да кара: Escalade
Това ми даде един колега от форума като си смених дисковете с накладки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
те го пишат да си вържат гащите, ама изобщо не е нормално. какво правим първите 200км? не караме магистрала или караме макс. с 120км/ч ?
това са пълни глупости от страна на бмв.
това са пълни глупости от страна на бмв.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
за абсолютно всички нови дискове препоръчват да се кара по-внимателно и леко първите 500км(този пробег варира според марката и модела на диска)
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Пичове,
Няма как да не възродя тая тема.
Начи взех си колата с оригиналните дискове, изкривиха се след 6 месеца каране (15к км), да речем, че са били за хвърляне. Смених ги с Zimermann някви двойно вентилирани - super coat z или нещо такова. След 500-600 км. се изкривиха стабилно - никви резки спирания, спирам от далече плавна, съвсем леко докосвам педала.
Смених ги тия дискове след 1000 разправии по гаранция шото тея не вярваха, че могат се изкривят тия дискове, досега всички коли с тия дискове били супер... Както и да е.
След като сложих новите дискове - бам 1500км - пичове, натискал съм като абсолютен мишок, като някъв комар бях върху спирачката - ИЗКРИВИХА СЕ!
Прочетох цялата тема и така и не разбрах какво и откъде да си взема - уж от БМВ били добри, ама и от там не са... АТЕ били, ама имало ментета. Дайте някакви идеи.
За мен лично е абсолютно недопустимо някой да каже, че не трябва да се натиска спирачката и после да се минава през локва - ми като вали дъжд някви найлонови торбички освен да слагам да пазя дисковете ли не знам
Искам да ви кажа, че на един камион (верно не са баш същите дисковете като големина) се запалиха дисковете няколко пъти, като единия път дори гума се запали от диска, заливаш с кофа вода и потегляш докато стигнеш до сервиза, а дискът - перфектен!
Няма как да не възродя тая тема.
Начи взех си колата с оригиналните дискове, изкривиха се след 6 месеца каране (15к км), да речем, че са били за хвърляне. Смених ги с Zimermann някви двойно вентилирани - super coat z или нещо такова. След 500-600 км. се изкривиха стабилно - никви резки спирания, спирам от далече плавна, съвсем леко докосвам педала.
Смених ги тия дискове след 1000 разправии по гаранция шото тея не вярваха, че могат се изкривят тия дискове, досега всички коли с тия дискове били супер... Както и да е.
След като сложих новите дискове - бам 1500км - пичове, натискал съм като абсолютен мишок, като някъв комар бях върху спирачката - ИЗКРИВИХА СЕ!
Прочетох цялата тема и така и не разбрах какво и откъде да си взема - уж от БМВ били добри, ама и от там не са... АТЕ били, ама имало ментета. Дайте някакви идеи.
За мен лично е абсолютно недопустимо някой да каже, че не трябва да се натиска спирачката и после да се минава през локва - ми като вали дъжд някви найлонови торбички освен да слагам да пазя дисковете ли не знам

Искам да ви кажа, че на един камион (верно не са баш същите дисковете като големина) се запалиха дисковете няколко пъти, като единия път дори гума се запали от диска, заливаш с кофа вода и потегляш докато стигнеш до сервиза, а дискът - перфектен!
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Аз като писах че на цимерман се кривят като баница , никой не го взе под внимание. Същата работа чисто нови и бам 500 км криви на поразия .
За милиони-няма закони.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Не знам какъв е тоя зимерман - ама на магистралата ми се налага няколко пъти да натискам спирачките от 200 до почти покой /комбинация зимерман спорт перфориран и ате керамика/ и нищо им няма.
И градско си е карам доста стабилно / да не чете някой ушев тук
/ - това на 3000 бензин. На 4,5 мАтора нямам минати км. и нямам мнение , а и не знам с какво е 
И градско си е карам доста стабилно / да не чете някой ушев тук

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Проетох темата преди месец, защото и аз влезнах в отбора на кривите
Като видях че доста няколко момчета се оплакват и от сменени дискове и то само след няколко стотин км, реших да пробвам с шлайфане с машина на място на колата, без да се демонтират дисковете. Днес извърших тази процедура. Знам, че най-вероятно няма да изкарат много-много, но пък е доста по-евтин вариант от подмяната с нови дискове. Записал съм си километрите и ще следя след колко време пак ще се изкривят (дай боже да изкарат повечко)

По 35лв/диск на ъгъла на К. Величков и Стамболийски. Отнема около час и половина работата с предварително записване на час обаче. Момчетата работят внимателно.
Относно резултата - на малка скорост клатенето на колата и треперенето на волата ги няма, но повече не съм искал да засилвам колата и да спирам по-рязко, заради шлайфането на дисковете. Предупредиха ме момчетата - 300км супер внимателно спиране. Та сега спирам отдалече и със скорости. Като навътря повечко км и като спирам от по-висока скорост ще пиша отново.
Относно резултата - на малка скорост клатенето на колата и треперенето на волата ги няма, но повече не съм искал да засилвам колата и да спирам по-рязко, заради шлайфането на дисковете. Предупредиха ме момчетата - 300км супер внимателно спиране. Та сега спирам отдалече и със скорости. Като навътря повечко км и като спирам от по-висока скорост ще пиша отново.
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Колеги,
Аз си писах за това и с goppe - ще ходя в събота при тия пичове и аз с моя "Zimmerman" и ще пиша след известно време за резултата
Аз си писах за това и с goppe - ще ходя в събота при тия пичове и аз с моя "Zimmerman" и ще пиша след известно време за резултата

Боби, като са ти нови дисковете ходи и им ги бий от главата на тези, които са ти ги сложили/продали, да си поемат отговорността.