какъв резонатор за 320-ка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
какъв резонатор за 320-ка
Споделете с какъв тип резонатор, гърне или тръба сте заменили катализатора?
Целта ми е да запазя максимално оригиналния звук-колата да е тиха.
10Х
Целта ми е да запазя максимално оригиналния звук-колата да е тиха.
10Х
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: какъв резонатор за 320-ка
Без да даваш пари,отвори катализатора от горната му страна,дето отива към купето,изсипете съдържанието и го затворете.Покарай така,звука който вади е хубав
.После вече ако искаш ръгай каквото намериш 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Аз поне направих така , отидох в Крафт на ботевградско шосе , срязаха ми катализатора , и ми сложиха същия размер резонатор за без пари с 2 год. гаранция .Условието е ,че катализатора остава за тях , мисля че 95% от хората занимаващи се с генерации го правят това . 

- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Haddess написа:Аз поне направих така , отидох в Крафт на ботевградско шосе , срязаха ми катализатора , и ми сложиха същия размер резонатор за без пари с 2 год. гаранция .Условието е ,че катализатора остава за тях , мисля че 95% от хората занимаващи се с генерации го правят това .
Не прави това, защото катализатора на 20-ката е към 200 лева!
Резонатори много зависи колко пари ти се дават колега.
Весели празници.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
точно така, на моята двайска й махнах катализатора и го продадох за 220 и сложих резонатор за 60лв.

- Hristo
- ентусиаст
-
До стотина лева предполагам е нормално да дам за читав резонатор. Въпроса ми е точно какъв тип да е като конструкция, форма и т.н. Предполагам освен външно и вътре имат различия.
Катализатора го махнах преди време, но сегашния вариант на генерацията с някакъв уж заместител "катализатор" не ми харесва.
Някой слагал ли е и дали ще е удачно да бодна цялата средна част от 323 или 328? Как стои въпроса с ламбдата там?
Катализатора го махнах преди време, но сегашния вариант на генерацията с някакъв уж заместител "катализатор" не ми харесва.
Някой слагал ли е и дали ще е удачно да бодна цялата средна част от 323 или 328? Как стои въпроса с ламбдата там?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Гледай да е проходен ако не искаш да я спъваш. Вътрешната тръба да ти е с размера на оригиналните. Ако не искаш да става по-шумна, което е неизбежно ако слоижиш проходен търси възможно най-дългия възможен. Което ще е проблем, щото тук май няма голям избор на такива.
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Без да даваш пари,отвори катализатора от горната му страна,дето отива към купето,изсипете съдържанието и го затворете.Покарай така,звука който вади е хубав.После вече ако искаш ръгай каквото намериш
Ефекта е автентичен калибрен звук! Ако някой цели това... давайте смело. Мен лично супер много ме дразни и бях гледал за резонатори ,но резонатор се смята ,за да заглуши звънтенето на определени обороти е нужна дадена дължина и т.н.

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
bum_bum написа:Гледай да е проходен ако не искаш да я спъваш. Вътрешната тръба да ти е с размера на оригиналните. Ако не искаш да става по-шумна, което е неизбежно ако слоижиш проходен търси възможно най-дългия възможен. Което ще е проблем, щото тук май няма голям избор на такива.
Внимавайте с размерите аз от бързане купих един 50см дължина с 46мм вътрешен нямате си на представа колко спънах колата с това желязо,да не говоря,че беше един късен следобед събота и се наложи да търся коляно точно преди резонатора и намерих но на 43мм вътрешен е още карам но сажелявам много,все днес утре да я оправя и така..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Аз също се интересувам от това какъв да сложа и от къде може да се вземе, сега съм със някакъв на Пела.. Колата е шумна, а искам да е тиха!? И три броя ли трябва да са общо гърнетата или два?
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Оригиналната генерация на 20ката е със един катализатор и крайно гърне. Принципно и аз знам ,че колкото по-дълъг е резонатора,толкова по-добре ,но си има калкулатори за резонатори.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Резонаторни тръби има много видове. Проходните жертват най-малко мощност, но са най-шумни. За това търсим да са възможно по-дълги за да се компенсира поне в малка степен този им недостатък. Ако крайното гърне е шумно ако ще и цялта тръба под колата на проходен резонатор да се направи пак ще шуми.
Има резонатори с т.б. нар. baffles. Представляват обикновено множество полуокръжности вътре в тръбата. Те обезшумяват повече, но намаляват дебита на тръбата. Има и таква с преградки, които са още по-рестриктивни и съответно по-тихи. Има и резонатори Хелмхолц, които са с една глуха тръба. (Оригинални такива има и в БМВ). Може да я има на резонатора, на крайното гърне или някъде по тръбите. Мерцедес ползва тоя тип резонатори при всмукателите на моделите с компресор.
Има резонатори с т.б. нар. baffles. Представляват обикновено множество полуокръжности вътре в тръбата. Те обезшумяват повече, но намаляват дебита на тръбата. Има и таква с преградки, които са още по-рестриктивни и съответно по-тихи. Има и резонатори Хелмхолц, които са с една глуха тръба. (Оригинални такива има и в БМВ). Може да я има на резонатора, на крайното гърне или някъде по тръбите. Мерцедес ползва тоя тип резонатори при всмукателите на моделите с компресор.
- Hristo
- ентусиаст
-
Какво мислите за среда от 323 или 328. Пасва ли всичко. Заслужава ли си?
На М52 катализатора май беше друг тип, който не се запушва, но и няма ценни метали
На М52 катализатора май беше друг тип, който не се запушва, но и няма ценни метали
- Hristo
- ентусиаст
-
Днес се реших най-накрая и му боднахме един резонатор.
Някакъв бг на фирма " Вито нещо си" алуминизиран, стори ми се дебела ламарината и бая си тежи.
Вземах макс. дълъг - от веднага след ламбдата до средното гърненце.
Резонатора е с две входящи на 40мм и една изходяща на 50мм.
Трябваше малко играчка по напасването заради по малкото Ф, но се получи доста добре с двете гърнета едно след друго.
Колата е тиха както с ориг. катализатор, диша добре, въпреки съмненията ми, че може да се спъне заради 5-те мм. по малък диаметър на изходящата тръба.
Това малкото ориг. гърне след катализатора също е резонаторно и ми хрумна идея, ако този бг резонатор се издъни бързо да бодна 2 или 3 такива гърненца последователно.
Мисля лесно ще се намират втора ръка, а са много здрави. моето беше в перфектно здтаве.
Успех на всички в битката с катализаторите.
Някакъв бг на фирма " Вито нещо си" алуминизиран, стори ми се дебела ламарината и бая си тежи.
Вземах макс. дълъг - от веднага след ламбдата до средното гърненце.
Резонатора е с две входящи на 40мм и една изходяща на 50мм.
Трябваше малко играчка по напасването заради по малкото Ф, но се получи доста добре с двете гърнета едно след друго.
Колата е тиха както с ориг. катализатор, диша добре, въпреки съмненията ми, че може да се спъне заради 5-те мм. по малък диаметър на изходящата тръба.
Това малкото ориг. гърне след катализатора също е резонаторно и ми хрумна идея, ако този бг резонатор се издъни бързо да бодна 2 или 3 такива гърненца последователно.
Мисля лесно ще се намират втора ръка, а са много здрави. моето беше в перфектно здтаве.
Успех на всички в битката с катализаторите.
14 мнения
• Страница 1 от 1